Pandhuan ASO: Aplikasi posisi ing app store

aso2

Akeh kesempatan, kita kepengin ngerti kepiye supaya artikel ing blog katon dhisik ing Google lan, kadhang kala, kita malah ora ngerti carane menehi wangsulan amarga gumantung karo akeh faktor. Nyatane, nyoba nemokake invoice sing nggawe peringkat Google lan nyoba ngatur kanggo sampeyan dhewe minangka salah sawijining tugas utama SEO (Search Engine Optimization) sanajan ora mung siji, amarga ana perubahan paling anyar saka Google Panda lan Penguin game wis ganti sithik, Lan aplikasi Google Play Store utawa App Store?

Kanggo aplikasi, ora ana SEO, nanging ana protokol liyane sing diarani ASO (Optimisasi App Store). ASO yaiku posisi aplikasi kita ing toko aplikasi supaya katon dhisik pas ana sing nggoleki aplikasi kita. Contone: mbayangno yen kita duwe aplikasi Blumex ing Play Store lan aku nggoleki "teknologi". Apa sing kudu aku lakoni supaya aplikasi Blumex luwih dhisik metu? Gunakake uga ASO.

Aso

Pentinge ASO ing aplikasi

Kaya sing wis dakkandhakake, ASO (Optimisasi App Store) bisa diarani «SEO aplikasi«. Lan kaya ngono, penting banget supaya aplikasi ndownload luwih akeh. Miturut statistik (sing sampeyan waca ing ndhuwur) saka Apptitiven, nuduhake manawa cara nemokake aplikasi sing luwih akeh yaiku liwat "mesin telusuran" ing toko aplikasi.

Yen kita ora njupuk kauntungan saka posisi aplikasi ing mesin telusuran ing toko aplikasi, aplikasi kasebut ora bakal katon dhisik mula ora bakal ana sing menehi kabar babagan app kita lan mulane ndownload aplikasi liyane (kompetisi).

Ing blogging, akeh wektu kanggo nulis artikel supaya katon luwih dhisik ing Google, pakaryan kasebut bisa dadi batal yen ora melu tumindak kasebut. Iki kedadeyan karo aplikasi, pangembang ora kakehan wektu ing ASO lamarane lan mulane, masarakat ora nggatekake lamarane. Dadi, kita wis ngerti manawa aplikasi kita munggah rangking lan katon pisanan ing telusuran, kita kudu nggunakake ASO sing ditawakake toko aplikasi. Adelante!

aso6

Sing penting babagan ASO: faktor penting

Kaya ing blogging SEO, ing ASO uga ana ruang sing bisa diisi kanggo ngetrapake aplikasi kita, lan, kolom kasebut lan apa sing sampeyan tulisake bakal nggawe aplikasi katon luwih cepet ing mesin telusuran, lan bakal entuk undhuhan (lan mupangate) liyane. Iki minangka faktor penting kanggo ASO saka app kita:

  • Judhul utawa Judhul: Iki minangka tembung kunci saka aplikasi sing bakal nggawe telusuran luwih dhuwur lan ndownload app luwih akeh. Ayo dipikirake apa sing dikarepake Judhul. Kita bisa ngganti judhul kaping pirang-pirang sing dikarepake tanpa nganyari (kaya titik sabanjure), nanging kudu ati-ati! Ayo ora kakehan diganti utawa ASO bakal rusak. Fokus kanthi apik apa tegese aplikasi sing sampeyan posisi lan, miturut sampeyan apa sing bakal digoleki wong ing mesin telusuran kanggo nemokake aplikasi sampeyan.
  • Kata Kunci utawa Kata Kunci: Faktor iki penting banget. Sadurunge ngrampungake, kita kudu ngawasi tembung kunci ing kabeh nyimpen aplikasi kanggo ndeleng endi sing paling akeh digoleki pangguna lan fokusake aplikasi sampeyan ing tembung kunci sing ana gandhengane karo aplikasi sampeyan. Ing kasus iki, aplikasi Blumex bisa nyelehake tembung kunci kayata: "teknologi", "warta", "piranti lunak", "sistem operasi" ... Amarga topik umum digunakake. Kita bisa ngganti lapangan iki kapan wae sing dikarepake tanpa kudu nganyari.

aso4

Sing dideleng wong: Ayo ndeleng pirang-pirang undhuhan lan lintang-lintang kasebut?

Aja ujar manawa sampeyan durung nate nindakake iki. Sampeyan nggoleki aplikasi lan, yen sampeyan nemokake sing katon apik banget, sampeyan bakal weruh pirang-pirang bintang (rating) lan maca komentar sing ditulis dening pangguna sing wis ndownload aplikasi. Saliyane, kita uga bisa ndeleng ing nomer unduhan aplikasi sadurunge didownload. Sanajan katon konyol, iki minangka lapangan sekunder ASO:

  • Jumlah undhuhan: Jumlah unduhan app bakal nyedhiyakake rangking (Top 25, kanthi bagean ...) sing bakal nggawe wong ngelingi kita lan dudu sing ana ing ngisor iki. Cetha, yen ora nduwe unduhan, kita uga ora bakal duwe prestise lan ora bakal katon ing mesin telusuran. Dadi, kita kudu ngubungi blog gedhe sing nawakake informasi lan kode promosi, nggawe iklan ing Facebook, Twitter ...
  • Bintang lan Ulasan: Ing sangisore nomer undhuhan yaiku rating pangguna. Dheweke penting amarga yen akeh wong ujar manawa aplikasi kasebut apik, dheweke bakal ndownload lan nyoba, nanging yen ora, mula ora bakal nginstal. Dadi ing kene sing penting yaiku kualitas aplikasi.

Rong bidang iki mung bisa dianyari yen nggawe update aplikasi. Mula penting kanggo ngawasi toko.

aso5

Kualitas aplikasi paling penting

Kita ngomong babagan posisi aplikasi karo sistem ASO, nanging jelas Kita kudu duwe aplikasi sing kompetitif kanggo nawakake panggunaan maksimal lan kualitas. Yen ora duwe aplikasi kualitas ala, kita bakal entuk peringkat sing apik lan mula luwih sithik bintang, pangguna bakal ndeleng kualitas ulasan lan nalika ndeleng manawa ala, mula ora bakal didownload banjur bakal ngudhunake nomer downloads. Iki minangka proses paralel karo apa sing kedadeyan ing Google lan posisi web; mesin telusuran nilai (lan liyane lan liyane) kualitas konten minangka faktor utama posisi ... mulane diarani Konten kasebut minangka King.

Aku ngomong, penting banget aplikasi kasebut inovatif, kreatif lan berkualitas.

aso3

Kita nandur modal ing ASO lan entuk posisi

Kaya sing wis kita ucapake, ing App Store Optimization (ASO) penting banget kanggo posisi mesin telusuran ing app store. Dadi penting banget kanggo fokus lan nglampahi wektu kanggo entuk judhul sing apik, tembung kunci sing apik, lan ngenteni review lan undhuhan sing apik. Yen wis ngrampungake kabeh iki, kita mung kudu ngenteni entuk manfaat lan undhuhan.

Tips kanggo fungsi ASO sing tepat:

  • Judhul: Luangake wektu kanggo ndeleng judhul aplikasi sing saingan karo sampeyan lan nemokake judhul sing cocog kanggo aplikasi sampeyan.
  • Klabras clave: Ngawasi toko aplikasi lan gawe tembung kunci sing ora bisa digoleki mung ing toko. Yen padha ngrujuk menyang aplikasi sampeyan, luwih akeh unduhan utawa telusuran sing bakal diduweni.
  • Unduhan: Pariwara aplikasi ing blog gedhe, nggawe pariwara sanajan sampeyan kudu nglampahi dhuwit sithik, nggunakake jaringan sosial: Twitter, Facebook, Youtube ...
  • Rating lan review: Cukup ngenteni supaya wong menehi rating konten kanthi puas.

Informasi liyane - Google ngumumake aturan anyar kanggo SEO


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)