Pandhuan Ngarep sing Disambung: Cara Nggawe Lampu Sampeyan

Kita terus karo seri pandhuan supaya omahmu dadi cerdas. Aku mutusake kanggo miwiti nganggo lampu nalika iku minangka wiwitan kanggo umume pangguna sing arep mlebu jagad omah sing gegandhengan. Ing bagean kapindho pandhuan cahya, kita arep ngomong babagan pentinge milih asisten virtual sing apik, cara ngatur piranti lampu anyar lan, pungkasane, nggawe sistem lampu cerdas sing migunani. Terus karo kita lan temokake cara ngatur kabeh sistem lampu cerdas.

Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan Ngarep sing Disambung: Milih Lampu sing cerdas

Pisanan: Pilih loro asisten virtual

Sampeyan bisa uga kepengin ngerti kenapa aku ngajak sampeyan milih loro asisten virtual tinimbang loro, amarga kanthi alasan sing gampang, amarga yen siji gagal, kita bisa terus nggunakake liyane. Telung sistem utama yaiku: Alexa (Amazon), Google Home karo Google Assistant, lan Apple HomeKit karo Siri. Ing kasus iki, kita bakal menehi rekomendasi Alexa kanthi sawetara sebab utama:

  • Iki minangka penawaran produk swara lan aksesoris sing luwih murah sing kasedhiya ing Amazon kanthi akeh tawaran.
  • Kompatibel karo Android lan iOS tanpa komplikasi.
  • Iki minangka piranti sing nawakake piranti sing paling kompatibel ing pasar.

Lan liya, aku nyaranake sampeyan uga nggunakake asisten virtual sing ana ing piranti seluler sampeyan, yaiku HomeKit yen sampeyan duwe iPhone utawa Google Home yen sampeyan duwe piranti Android. Ing kasus iki, kita milih Alexa Amazon kanggo omah kanthi mandhiri lan Apple HomeKit ing piranti. Kita nggunakake kasunyatan manawa kita duwe akeh piranti manajemen kanggo kabeh selera lan kabeh rega ing katalog Amazon lan uga akeh pamicara pihak katelu kayata Sonos, Energy Sistem lan Ultimate Ears (antara liya) sing ditawakake kompatibilitas

Nyambungake bolam Zigbee - Philips Hue

Ing protokol Zigbee, kita milih Philips Hue, sing bareng karo nirkabel, nggawe konfigurasi piranti sing biasa. Supaya sistem Hue bisa digunakake karo Alexa Sawise nyambungake jembatan menyang router kanthi nggunakake kabel RJ45, iki bakal ditindakake:

  1. Kita nginstal aplikasi Philips Hue ing piranti lan nggawe akun.
  2. Kita mbukak aplikasi Alexa, nginstal Ketrampilan Philips Hue lan mlebu nganggo akun Philips Hue sing padha.
  3. Klik kanthi otomatis ing "+"> Tambah piranti banjur bakal ndeleng kabeh piranti sing ditambahake ing jembatan kasebut.

Philips Hue

Kanggo nambah piranti menyang jembatan Philips Hue:

  1. Kita ngetik aplikasi Philips Hue banjur menyang Setelan.
  2. Klik ing «Setelan Cahya» banjur ing «Tambah cahya».
  3. Lampu sing dipasang ing bagean iki kanthi otomatis bakal katon lan ngidini kita nyetel. Yen ora katon, kita bisa ngeklik "Tambah nomer seri" lan kita bakal weruh kepiye ing area putih bohlam ana kode alfanumerik ing antarane 5 lan 6 karakter sing bakal nambah bohlam kanthi otomatis.
  4. Nalika bohlam lampu blinks wis nuduhake yen wis dideteksi dening jembatan lan wis disambung kanthi bener karo sistem kita.

Sambungan bohlam Wi-Fi

Bohlam Wi-Fi beda-beda jagad. Sejatine aku nyaranake utamane kanggo pencahayaan "tambahan", yaiku strip LED utawa lampu pendamping, nanging ora mesthi sing paling gampang dituku. Titik sing bisa ditemtokake kanggo njupuk produk kasebut yaiku piranti lunak, sanajan mung fokus ing piranti kasebut, Penting, kita priksa manawa piranti lunak manajemen bohlam iku kompatibel karo asisten virtual, yaiku, utawa Alexa lan Google Home utawa Alexa lan HomeKit.

Ora mung nguripake, mateni lan kompatibel, lampu bohlam RGB bisa uga duwe macem-macem pilihan kayata perubahan warna utawa mode "lilin", sing ringkes, aplikasi sing apik lan nganyari piranti lunak sing penting penting, Disaranake Lifx sing wis akeh dianalisis ing kene, uga Xiaomi. Disaranake sampeyan mriksa review bohlam Lifx kanggo ndeleng gampang dipasang lan ditambahake asisten virtual utawa layanan manajemen omah sing gegandhengan.

Saklar pintar, alternatif sing cocog

Sing maca crita babagan switch Wi-Fi. Ing situs web iki, kita wis nganalisa lan ngerti manawa iku alternatif sing ideal, nanging kita ora negesake amarga siji sebab utama: Dheweke mbutuhake ilmu instalasi lan listrik. Kanggo nggunakake switch iki sing mung ngganti tombol tradisional sing ana ing omah, kita kudu nyopot sing ana, lebokake banjur sambungake menyang jaringan listrik kanthi bener. Biasane duwe masalah kayata switch, fase sing beda-beda lan mesthine duwe risiko listrik. Temenan ngerti babagan pilihan iki, kita wis analisa lan menehi saran, nanging ngerti manawa sing milih ora butuh instruksi.

Artikel sing gegandhengan:
Koogeek Smart Dimmer, kita maneh saklar kompatibel HomeKit iki supaya omahmu dadi cerdas

Kanggo bagean kasebut, dheweke minangka opsi paling apik amarga ora mbutuhake renovasi, ora njupuk papan lan jelas ora digunakake. Kanthi ngalih kasebut, sampeyan bakal bisa ngatur jinis lampu apa wae, sanajan nggunakake lampu LED, mesthine kudu surem utawa ora bakal kedhep lan kita ora bisa nyetel intensitas padhang. Ana akeh merek sing menehi switch iki lan uga adaptor sing gampang kanggo sing tradisional, disaranake Koogeek sing wis dites lan dingerteni kanthi jero, kompatibel karo Alexa, Google Home lan mesthine Apple HomeKit.

Rekomendasi kita

Kaya sing sampeyan ngerteni, rekomendasi supaya luwih dhisik kudu jelas babagan asisten virtual apa. Sing apik babagan Alexa yaiku duwe Sonos lan merek liyane sing bisa nggabungake asisten virtual kanthi lengkap. Banjur yen sampeyan duwe rencana nggawe omah, sampeyan bisa milih saklar sing cerdas yen sampeyan ora duwe ilmu babagan listrik utawa sistem Philips Hue utawa Ikea Tradfri. Kajaba iku, bolam WiFi bisa mbantu sampeyan nggunakake lampu tambahan kanthi biaya akuisisi sing murah lan konfigurasi sing sithik. Muga-muga kita wis bisa nulungi sampeyan lan ngelingake manawa bakal enggal nuduhake saran babagan aksesoris omah sing cerdas kayata pembersih vakum, speaker, tirai lan liya-liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.