Peretas uga bisa dadi apik, miturut RAE

Praktis wiwit wiwitan komputasi, tembung peretas mesthi digandhengake karo wong sing nggunakake ilmu komputer kanggo nindakake kriminal. Nanging, sawetara wektu saiki, ana akeh peretas, wong lanang sing seneng dheweke ora nggunakake ilmune kanggo tumindak ala, nanging kosok baline, kanggo nemokake bolongan keamanan sing bisa digunakake dening peretas ala, sing kanthi tradisional kita nggunakake jeneng kasebut.

Suwe-suwe, kanggo mbedakake, tagline wis ditambahake ing pungkasan: peretas topi putih Dheweke yaiku wong lanang sing apik lan sing nganggo topi ireng yaiku wong sing ala. Sing nganggo topi putih diakoni wiwit saiki dening Royal Academy of the Language.

Wiwit saiki, nalika nggoleki definisi peretas, kita bakal nemokake, teges kapindho, kajaba peretas tradisional:

Wong sing ahli nggunakake komputer, sing ngurus keamanan sistem lan ngembangake teknik dandan

Sanajan klompok iki ora nate golek definisi resmi kapan wae, bakal nuduhake makna liya, wiwit saiki, peretas sacara resmi diakoni, ing kaloro makna kasebut: salah sawijining tradhisional sing ala sing wis ditonton ing pirang-pirang film lan kabar apik yen mbaka sethithik wis saya umum lan misuwur, paling ora ing jagad komputer.

Peretas sing apik minangka salah sawijining profesi sing paling akeh digoleki dening perusahaan gedhe, sanajan umume wong biasane kerja kanthi gaji, umume, adhedhasar hadiah sing ditawakake perusahaan gedhe kanggo golek kerentanan ing piranti lunak utawa layanan sing ditawakake liwat Internet.

Pangowahan kasebut digawe ing edisi rong puluh telu Kamus Bahasa Spanyol, sing ditampilake dina Rebo kepungkur lan sawetara istilah modis ing taun-taun pungkasan ing masyarakat uga direvisi, kayata postureo, vallenato, hummus, lan liya-liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)