Facebook meksa media lan perusahaan ngliwati kothak kasebut kanggo nuduhake konten ing jaringan sosial

Facebook lair minangka cara sing cepet lan gampang tetep kontak karo kanca lan kulawargasanajan jarake adoh ewonan mil. Nanging ing taun-taun pungkasan, wis ana akeh perusahaan sing nggunakake kauntungan saka popularitas jaringan sosial kanggo dadi cara kanggo promosi awake dhewe lan entuk kunjungan sing akeh.

Iki wis nyebabake akeh pangguna sing nyebutake rasa ora nyaman sacara, amarga saiki meh ora bisa ditemokake ing tembok apa sing diterbitake kanca lan kanca. Nanging kesalahane ora mung kanggo media, nanging uga Facebook, sing wis pirang-pirang taun kepungkur, ngetrapake algoritma sing tanggung jawab nuduhake konten sing disenengi, miturut jarene, sanajan uga ana publikasi ing kanca-kanca

Facebook minangka perusahaan, sing duwe klompok investor, sing Dheweke sing pancen mrentah perusahaanOra mung Mark Zuckerberg sing nglereni kodhe. Pangowahan paling anyar sing diumumake perusahaan nuduhake kepiye maneh ngganti algoritma kanggo miwiti nuduhake kiriman kanca luwih dhisik, yaiku sing paling penting. Kanthi pangowahan algoritma kasebut, dheweke pengin meksa perusahaan lan media supaya terus nggunakake jaringan sosial, nanging yen pengin katon ing tembok pangguna sing ngetutake, dheweke kudu ngliwati kothak kasebut.

Facebook

Strategi sing ditindakake perusahaan bisa dideleng udakara mil. Wiwitane promosi konten media lan perusahaan dimaksudake dadi sumber utama kunjungan gratis kanggo jinis bisnis iki, utamane kanggo media, kunjungan sing ngidini entuk akeh kunjungan lan mulane, bathi pariwara. Saiki Facebook wis dadi sumber kunjungan utama kanggo akeh media lan perusahaan, Facebook ngganti algoritma kanggo meksa media utamane kanggo investasi ing platform yen pengin terus ditampilake.

Saiki wis padha media sing ngadhepi masalah gedheAmarga yen pengin terus nampa kabeh lalu lintas sing diwenehake Facebook, dheweke kudu ngiklanake ing jaringan sosial. Mungkin saiki wayahe nggunakake platform Twitter, platform sing uga nawakake iklan, nanging ora suwe nawakake algoritma sing tanggung jawab nyaring publikasi ing tembok, anggere ora nggunakake situs web ( sanajan kita bisa ngganti setelan) utawa aplikasi resmi.

Nalika Google News kepeksa mbayar kanggo ngubungake media, dheweke mandheg nyedhiyakake layanan kasebut ing Spanyol. Apa sing wiwitane diarepake minangka pukulan saka Google menyang media, Dheweke ujar manawa pangaruh saka keputusan Google durung nemen. Yen dheweke njaluk dhuwit, amarga kunjungan saka Google News pancen akeh, nanging jelas yen dheweke ora bakal ngakoni manawa dheweke salah, mula dheweke ujar manawa dheweke meh ora entuk penghentian berita Google. layanan Luwih saka kemungkinan yen Facebook bakal kedadeyan telung kuartal sing padha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)