Program kanggo ngawasi kinerja komputer kanthi gratis

 

Ngawasi PC

PC minangka mesin sing kasusun saka pirang-pirang komponen perangkat keras sing beda-beda sing bisa digunakake kanthi harmoni sing bener, nanging ora kabeh mesthi bisa mlaku amarga ora ana alat utawa pengetahuan sing dibutuhake, para pangguna sing kurang kenal babar blas bisa ngganggu. konsumsi sumber daya sing gedhe banget tanpa ngerti apa sebabe sebabe. Kepiye kita bisa ngerti manawa pangowahan prosesor utawa grafis pancen duwe efek sing nyata babagan peningkatan kinerja? Ana sawetara program khusus kanggo iki.

Iki dudu alat sing gampang kanggo Gamer sing nggolek tarif paling gedhe per detik, uga tarif lan pitungan prosesor sing luwih dhuwur, uga prelu dingerteni kepiye tumindak pc kita nalika ana pitungan utawa syarat memori, mula miturut apa sing digunakake konsumsi sumber daya lan kapasitas komputer kita penting banget. Akeh sing akeh pabrikan sing menehi program dhewe supaya luwih gampang urip ing babagan iki.

Aspek PC apa sing diawasi lan kenapa

Sampeyan bisa uga wis dumadakan ngalami sampeyan komputer wiwit alon, supaya sampeyan bisa nekat, sampeyan bakal kepiye manawa hard disk ora mandheg nulis lan maca informasi lan yen sampeyan nyoba mbukak aplikasi utawa nulis kabeh bakal tundha banget. Sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan lan biasane amarga instalasi aplikasi sing sembrono ing komputer kita

Monitor pc

Biasane aplikasi cilik, nanging akeh persentase sumber daya sing digunakake. Komputer duwe sensor ing saben komponen supaya bisa diagnosis, kita bisa ngerti babagan tindak tanduk kasebut saka siji-sijine, dadi kanthi cara iki kita bisa nemokake masalah sing nandhang sangsara.

Aspek sing paling penting:

  • Kegiatan CPU: Iki minangka otak komputer kita, sing nggawe kabeh bisa digunakake nalika digunakake, ing kene kita bisa ndeleng manawa apa sing kita lakoni saiki wis ngebaki sumber daya peralatan kita.
  • Memori RAM: Ing kene kita bisa ndeteksi yen kita duwe aplikasi ing latar mburi sing nggunakake memori komputer, sing tegese contone kaca web ora kudu muat maneh yen nggunakake wektu sing apik tanpa ditinjau, iki bakal dihargai yen bisa nggarap windows sing mbukak.
  • Panyimpenan lan hard drive: Ing bagean iki, kita bakal bisa ndeleng kapasitas peralatan lan tingkat nulis lan maca sing ana ing hard drive, kanthi ndeteksi prilaku anomali.
  • Batere lan daya: Akeh pabrikan motherboard sing nyedhiyakake program tartamtu kanggo bagean iki, penting banget kanggo kontrol konsumsi energi komputer kita, amarga kita bisa nggunakake luwih energi tinimbang sing dibutuhake.
  • Aktivitas jaringan: Pungkasane, kita duwe kegiatan jaringan internet, ing ngendi kita ngontrol aliran data sing mlebu lan metu saka komputer. Sawetara program sing kita instal kanthi ora sengaja bisa uga nglumpukake informasi liwat jaringan internet kita tanpa sadhar.

Piranti asli Windows

Yen sing dibutuhake minangka ngawasi dhasar peralatan, ora prelu nggunakake program pihak katelu. Sing paling apik sing bisa diakses yaiku Windows Task Manager dhewe, supaya kita bisa ngakses informasi sing paling relevan babagan konsumsi sumber.

Ing administrator iki, kita duwe luwih akeh pilihan: CPU, RAM, program, layanan, jaringan lan bubar kegiatan grafik kita wis ditambahake. Sejatine, sanajan saka pihak katelu, sampeyan angel golek program sing luwih lengkap tinimbang iki lan sing paling apik yaiku integrasi kanthi lengkap menyang sistem operasi.

Windows Administrator

Siji-sijine kekurangan program iki yaiku desain, amarga ora ana gandhengane karo sing ditawakake pabrikan komponen. Kajaba iku, kita ora duwe kamungkinan kanggo nyelehake widget ing layar, supaya kita luwih gampang ngerti kapan wae konsumsi sumber daya ing wektu nyata. Ana prekara sing migunani banget yen kita pengin nyoba program utawa game video lan ndeleng apa pengaruhe ing tim kita.

Piranti asli MacOS

OS X minangka sistem sing ditutup banget, nanging kita duwe minimal kontrol kanggo apa sing kedadeyan ing njero, kanthi cara iki kita bisa nampa informasi babagan kabeh data ngawasi sing paling dhasar. Kita bisa nindakake iki tanpa bantuan program eksternal, langsung karo aplikasi kasebut Monitor kegiatan sistem. Sing bakal ditemokake ing bagean saka "Aplikasi" saka kita Finder.

Admin Mac

Ing aplikasi iki, kita nemokake dhaptar kabeh aplikasi sing bisa diurut miturut konsumsi kanthi nyata, CPU, RAM, daya, disk lan jaringan. Saka kene kita uga bisa meksa nutup aplikasi apa wae sing dianggep cocog. Kanthi cara iki, kita bakal ngindhari konsumsi anomali aplikasi uga nindakake diagnostik kanggo verifikasi manawa kabeh komponen kasebut bisa digunakake kanthi bener.

Tansah aplikasi iki wis digawe apik, luwih-luwih yen kita duwe Mac umur tartamtu, sing nggawe luwih sensitif jenuh amarga konsumsi sumber daya sing ora teratur. luwih adoh kita bisa nggunakake lambang doc kanggo nuduhake informasi dhasar kaya kegiatan CPU utawa nulis lan maca hard disk.

Piranti lunak gratis kanggo ngawasi PC kita

Ing kene kita duwe sorot sing ditawakake para pangembang babagan piranti lunak gratis kanggo ngawasi proses ing komputer, ora mesthi gampang nemokake sing paling cocog, mula kita bakal menehi saran babagan macem-macem sing paling nggawe kita tenanan. .

HWiNFO: Ngawasi suhu pc nganggo macem-macem pilihan

Program iki bisa maca proses utawa parameter apa wae ing PC kita. Kita bakal duwe kontrol kabeh sensor hardware ing PC. CPU, GPU, VRM, Chipset, suhu lan voltase HDD. Kelemahane yaiku tampilan, sing saliyane ora intuisi banget, ora apik banget utawa gampang dideleng, mula yen jumlah informasi sing diwenehake ora bisa dibandhingake karo meh kabeh program liyane.

HWinFO

Bisa digunakake karo kabeh versi Windows ing pasar, saka XP nganti W10, uga kompatibel karo 32 lan 64 bit. Iki alat sing gratis lan disaranake nyoba kanggo sapa wae sing nggoleki jinis program iki.

Download HWINFO gratis ing babagan iki LINK.

Rainmeter: Nggawe desktop karo widget informasi

Akeh pangguna ora mung ngupayakake ngawasi komputer, nanging uga nggunakake gaya, program iki menehi kita widget ing desktop kanthi informasi sing relevan babagan ngawasi kabeh komputer. Kita bisa milih desain widget kayata warna utawa ukuran, sing nggawe kabeh desain unik miturut kekarepan kita.

pengukur udan

Kita bisa ngawasi CPU lan komponen liyane, suhu lan nambah bar ikon trabasan, uga minangka program sing gratis, uga cocog kanggo nggawe wallpaper dhewe.

Download Rainmeter gratis saka iki LINK.

MSI Afterburner: Overclock kanggo CPU lan GPU kita

Program umur dawa, digunakake dening para gamer sing pengin overclock GPU. Nanging kualitas sing paling digoleki para pangguna yaiku ngawasi FPS nalika main game video lan muat ing kabeh hardware. Menehi informasi tanpa wates lan kompatibel karo meh kabeh hardware sing ana. Minangka kanggo overclocking duwe sawetara watesan.

Iku kalebu Rivatuner sing menehi fleksibilitas gedhe babagan maca parameter game lan perangkat keras kita. Kita bisa nggawe Hub Statistik lengkap kanggo ditampilake nalika main. Estetika kasebut konseptual banget lan menehi desain intuisi.

Download MSI Afterburner saka iki LINK

EVGA Precision X1: Paling apik nalika nerangake overclocking GPU

Program iki khusus kanggo pangguna sing pengin ngawasi CPU lan GPU sing luwih rinci nindakake overclock paling bisa. Kita ora bisa nemokake aplikasi sing luwih apik ing kabeh pasar.

Iki nawakake ngawasi kabeh parameter, kayata frekuensi, energi, suhu lan voltase lan kita bisa ngowahi masing-masing kanggo sing dikarepake ing kertu grafis Nvidia. Overclocking karo program iki dadi gampang lan rutin.

Download EVGA Precision X1 gratis saka iki LINK.

Aida64

Iki minangka salah sawijining program sing paling misuwur ing lapangan lan salah sawijining program paling tuwa sing bisa ditemokake. Kanthi, kita bakal bisa ngerti kanthi jero njero komputer sing ditangani kanthi sawetara klik prasaja.

Wis digunakake biasane kanggo ngerti kabeh rincian hardware PC, kalorone dening pangguna lan profesional, nanging sing dadi minat kita yaiku ngawasi masing-masing komponen lan komponen kasebut kinerja nyata-wektu lan efisien banget.

Aida64

Kajaba iku, kita uga bisa nindakake tes operasional supaya bisa ngerteni kinerja komputer supaya bisa mbandhingake karo wong liya, migunani banget nalika pengin bandingke hardware sing kita tuku karo sing wis ana. Siji-sijine kekurangan sing ditemokake yaiku kosok baline karo dhaptar liyane iku ora gratis.

Kita nemokake sawetara versi lan kabeh mau dibayar kanthi rega antara 39,99 € kanggo sing paling maju sing tekan 199,90 €. Kabeh iki saka kaca resmi ing iki LINK.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.