Temokake sawetara anekdot menarik babagan Steve Jobs

Steve Jobs

Ing tanggal 5 Oktober 2011, kita nampa warta tragis nalika tiwase Steve Jobs, pangadeg lan CEO Apple, lan salah sawijining referensi gedhe ing jagad teknologi. Kanker ati sing ditemokake ing wulan April 2009 nggawa dheweke selawase, sawise gelut dawa lan angel nglawan penyakit kasebut. Untunge Jobs nyedhiyakake kita akeh piranti sing ngemot cap sing jelas, ing antarane iPod, iPhone utawa iPad sing misuwur.

Uga ing warisane, kita nemokake akeh anekdot, sawetara sing dingerteni meh kabeh wong lan sawetara sing kurang dikenal. Dina iki liwat artikel iki sing bakal dibahas kelingan sawetara anekdot sing paling misuwur lan kita bakal menehi pitutur marang kowe, sing meh ora dingerteni dening kabeh wong, lan kita wis ngluwari kanthi nyelidiki sethithik babagan jenius sing bisa nemokake Apple, supaya dipecat lan bali menyang kamenangan tanpa paliatif mbayar dolar saben taun kanggo pakaryan kasebut.

Steve Jobs minangka karyawan Apple nomer 0

Tilas dewan direktur Apple pengin kabeh karyawan duwe kertu kanthi jeneng lan nomer sing bakal ditugasake kanthi pesenan. Karyawan sing luwih tuwa duwe nomer paling sithik lan sing duwe wektu sithik ing perusahaan bakal duwe nomer sing luwih dhuwur.

Steve Wozniak, salah sawijining pendiri Apple, nampa nomer 1 lan Steve Jobs dadi karyawan nomer 2. Iki nesu banget karo Jobs sing ngeluh lan protes banget, nganti dewan direksi mutusake ngganti nomer pegawe, menehi 0 supaya ora ngrampungake perselisihan sing mokal kanggo meh kabeh wong.

Apel minangka panganan sing disenengi

Apple

Steve Jobs minangka vegetarian sing misuwur lan panganan sing disenengi yaiku apel, mula jenenge sing diwenehake karo perusahaan sing didegake karo kancane Steve Wozniak.

Uga dikabarake manawa akeh karyawan Apple biyen ndhelik nalika mangan, luwih-luwih yen mangan hamburger utawa panganan cepet, supaya ora ana gizi saka Jobs.

Dheweke minangka salah sawijining panyengkuyung awal WiFi

Iki minangka prekara sing wis ora dingerteni dening meh kabeh wong, nanging Steve Jobs, minangka salah sawijining pionir WiFi sing hebat. Ora cendhak lan ora kesusu, ing taun 1999 Apple ngenalake iBook, sing banjur dadi Netbook pertama nganggo WiFi, kanthi pesen sing ditampilake ing layar piranti iki sing dikirim Jobs menyang Phil Schiller, manajer pemasaran Apple.

Dheweke dadi Buddha Buddha terkenal

Pakaryan mesthi dadi Buddha Buddha sing misuwur, malah mikir arep biara dadi biksu. Untunge kanggo kabeh wong, dheweke mutusake kanggo nerusake karier profesional lan sanajan sawiji mengkhianatake Buddha, dheweke bisa nggabungake karyane ing Apple karo agamane.

Dheweke mbaptis salah sawijining kreasi kanthi jeneng putrine sing ora dikenal

Lisa lan Steve Jobs

Steve Jobs minangka wong sing beda, lan sanajan dheweke sedhih banget amarga wong tuwa biologis dheweke wis nyerah, dheweke ora bisa ngenali putrine. Lisa, lair ing taun 1978 saka hubungane karo Chrisann Brennan. Bisa uga mratobat lan sawetara wektu banjur mbaptis salah sawijining gaweyan kanthi jeneng putrine.

Saka Cupertino, dheweke negesake manawa jeneng iki minangka singkatan saka "Arsitektur Sistem Terintegrasi Lokal", nanging ora ana sing percaya versi iki. Sanajan upaya Jobs ing proyek iki, komputer kasebut gagal banget lan 3.000 unit sing disimpen ing gudang Apple rampung ing TPA amarga ora bisa adol.

Pungkasane jenius kasebut ngakoni babagan paternity lan kesalahan sing ditindakake, mula bakal ucapake; "Dheweke ora bisa ngakoni, dheweke pancen pengin aborsi. Ngunggahake bocah iku angel banget lan aku durung siyap ».

Wong guyon lan ngapusi

Kabeh wong sing ngerti dheweke ngomong apik babagan Steve, nanging sanajan polatane sing serius, dheweke kalebu jinis guyonan, lan ing wektu sing padha gampang nggunakake ngapusi kanggo kepentingan awake dhewe.

Dheweke nuduhake tanda-tanda sipate guyon nalika Sajrone presentasi iPhone pisanan, dheweke nelpon Starbucks supaya pesen 4.000 kopi kanggo kabeh sing rawuh ing acara kasebut. Sisih sisihane uga ditampilake nalika dheweke crita karo kancane Steve Wozniak manawa Atari mung menehi $ 700 kanggo gaweyane, menehi $ 350. Dheweke bener-bener mbayar $ 5.000 sing umume disimpen. Mesthi wae, kita ora ngerti kepiye pungkasane nggunakake.

Wis diadopsi

Steve Jobs lair tanggal 24 Februari 1955 ing San Francisco woh saka hubungan antara Joanne Schieble, siswa lulusan tunggal lan Abdulfattah Jandali, mahasiswa saka Suriah. Loro-lorone mutusake nyerah kanggo diadopsi kanggo Clara lan Paul Jobs, sing dadi penyebab utama kesenengane babagan elektronik.

Mesthine, dheweke ora bisa netepi janji sing dijanjekake marang wong tuwa biologis manawa putrane bakal ngrampungake gelar universitas.

Apple ora nggawe dheweke dadi jutawan amarga gaji taunan yaiku 1 dolar

Steve Jobs

Sanajan akeh sing percaya, Steve Jobs ora dadi miliuner karo Apple, sanajan dheweke entuk dhuwit akeh. Sukses gedhe yaiku tuku Pixar saka George Lucas kanthi rega $ 10 yuta, kanggo sawetara wektu mengko bisa adol menyang Disney kanthi 7.6 milyar dolar sing ngelu.

Kanthi IPO Pixar lan nggawe hits internasional kaya "Toy Story," Steve ngluwihi regane $ 1.000 milyar sadurunge bali menyang Apple. Nalika bali menyang Cupertino dadi CEO, gaji $ 1 saben taun. Ora ana sangsi manawa dhuwit ora penting kanggo dheweke, sanajan katon jelas manawa dheweke uga ora butuh akeh.

Dheweke dipecat saka perusahaan sing didegake

Perebutan kekuwatan karo John sculley, sing wis dipekerjakake kanggo mbukak Apple, dipungkasi kanthi nembak Steve Jods saka perusahaan sing didegake.

"Aku ora weruh, nanging kedadeyan yen dipecat saka Apple minangka perkara paling apik sing bisa ditindakake"

Sawise dipecat, dheweke bisa dadi jutawan kaya sing wis dakcritakake sadurunge, lan ora suwe sawise ana bali menyang Apple sing sukses nganti seda.

Setel gaya mode

Steve Jobs

Steve Jobs minangka karakter khas sing malah macak lan dheweke mesthi nganggo rasukan sing padha, nggawe gaya fesyen dhewe sing wis ditiru wong akeh. Ing kacamata bunder klasik, turtleneck ireng, lan celana jins Levis sing wis dipakai, Jobs bisa dingerteni meh kabeh wong.

Desain adat kanggo jenius pendiri Apple dipercaya minangka karya desainer busana Issey Miyake, sing dilaporake ngirimi dheweke sandhangan sing padha sajrone umure. Kacamata kasebut digawe saka pabrikan Jerman Lunor lan kanthi wektu, dheweke dadi model klasik lan dituntut dening akeh wong.

Aku disleksia

Salah sawijining penasaran jenius Cupertino sing paling nggumunake yaiku Dheweke disleksia, sawijining perkara sing ora ngalangi dheweke bisa sukses kanthi cara apa wae. Uga ora mandhegake jenius hebat liyane kayata Einstein, Alexander Graham Bell utawa Henry Ford sing uga disleksia.

Kanggo sampeyan sing ora duwe keraguan babagan apa disleksia lan sadurunge menehi kesan sing ora apik kanggo Steve sing apik, kita kudu ngandhani manawa kelainan maca sing ndadekake pangerten sing bener ora bisa ditindakake.

Aku pengin nelpon iMac "MacMan"

Apple

Setahun setengah sawise Steve Jobs bali menyang Apple, perusahaan kasebut ngenalake iMac sing sukses. Komputer iki menehi tandha sadurunge lan sawise kanggo Cupertino sing miwiti pemulihan penting kanggo dadi perusahaan saiki.

Sing dingerteni sawetara yaiku iMac, jeneng sing digawe dening publikis Apple Ken Segall, meh ditelpon "MacMan". Iki minangka jeneng sing dipikirake Steve Jobs kanggo komputer, sanajan pungkasane menehi proposal iMac.

Dheweke adol komputer karo King Juan Carlos

Ora ana sing nate mangu-mangu babagan panjurung saka Steve Jobs, nanging sing ora dingerteni yaiku salah sawijining sing nandhang sangsara yaiku Juan Carlos, Raja Spanyol dhewe wis pirang-pirang taun. Ing pameran ing San Francisco lan ing obrolan sing rame, pangadeg Apple, lan nalika semana ing NeXT, bisa adol salah sawijining komputer.

Sing paling kepengin weruh yaiku komputer NeXT kasebut diwenehake kanggo nggunakake ilmiah lan dudu kanggo pribadi. Kita ora ngerti panggunaan sing diwenehake Raja Spanyol lan pira bayarane.

Kurang kebersihan, masalah cilik

Steve Jobs ora mangan daging lan mung mangan iwak, mula dheweke yakin manawa awake ora ngasilake ambu ora enak mula mula Aku ora prelu adus saben dina utawa paling ora saben dina liyane kaya biasane. Iki jelas ora bener lan awake, kayadene wong liya, ngasilake ambune ora enak.

Kekirangan kebersihan tegese nalika dheweke kerja ing Atari manawa dheweke ditransfer menyang shift wengi amarga akeh komplain. Kajaba iku, pakulinane sing aneh yen mlaku tanpa alas ing kantor ora ngasilake komentar sing positif, kaya biasane.

Apa sampeyan ngerti anekdot liyane babagan Steve Jobs?. Sampeyan bisa nyritakake babagan kasebut ing papan sing diwenehake kanggo komentar ing kiriman iki utawa liwat jaringan sosial sing saiki kasedhiya.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)