Saiki bisa ngirim pesen menyang bawana liya kanthi enkripsi kuantum

enkripsi kuantum

Akeh wong sing, nalika ngadhepi serangan sing disebabake ing platform sing beda, nganjurake pangembangan luwih akeh sistem keamanan sing kuat tinimbang sing saiki. Ora nggumunake, amarga kayane wis biasa kita deleng, mula dadi aneh nalika ora ana omongan babagan kepiye perusahaan tartamtu nyerang lan data mayuta-yuta pangguna wis bocor, atusan mayuta-yuta dolar ing bitcoin ...

Tanpa mangu-mangu saiki, iki bakal dibahas subyek sing alus banget amarga dudu pilihan kanggo mungkasi komunikasi, ana sing kudu bisa nglindhungi kabeh, utawa ngilangi basis mbebayani ing internet sing saiki wis dingerteni saiki. Amarga iki, penting banget kanggo ora mikir babagan kabeh serangan sing wis kita alami sawetara wulan kepungkur, nanging luwih becik katon ing ngarep lan golek solusi sing bisa ditindakake kanggo masalah sing elek iki.

enkripsi

Akademi Ilmu Pengetahuan Cina sukses nyoba enkripsi kuantum ing jaringan serat optik metropolitan

Solusi sing bisa ditanggulangi kanggo masalah iki sing nyebabake privasi para pangguna isih ana ing saldo nalika browsing ing kaca apa wae, sing umume wis biasa, yaiku nggunakake sistem enkripsi kanggo kabeh pesen luwih aman.

Ing pikirane, dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan pekerjaan sing ditindakake para ilmuwan lan peneliti Akademi Ilmu Pengetahuan Tionghoa Dheweke mung nuduhake kanthi tes nyata manawa wis bisa nggunakake kunci enkripsi kuantum kanggo nggayuh tujuan nawakake sistem komunikasi sing luwih aman tinimbang sing saiki.

Minangka rinci, ing titik iki aku arep ngandhani, sanajan dudu pisanan sistem kaya iki wis dites kanthi sukses, apa sing dialami para peneliti sing dipimpin dening Profesor Jian-Wei Pan, ditampilake sing bisa digunakake ing jaringan komersial saiki.

kriptografi

Akademi Ilmu Pengetahuan Tionghoa wis nggarap enkripsi jinis iki luwih saka 10 taun

Yen kita mandheg sawetara wektu kanggo mikirake kemajuan sing wis ditindakake proyek iki, luwih becik ora mung dicathet manawa dheweke wis ngatasi masalah iki luwih saka sepuluh taun, nanging, umpamane, ing taun kepungkur dheweke nggawe konferensi video antara China lan Wina nggunakake enkripsi kuantum minangka elemen keamanan.

Sawetara minggu kepungkur, sampeyan bisa terus adoh, mula platform kasebut bisa digunakake kanthi nggunakake jaringan serat optik multinode sing dipasang ing Beijing. Thanks kanggo iki lan kemungkinan ing babagan skalabilitas, makarya wis diekstrapolasi supaya platform bisa digunakake ing luwih akeh stasiun, dadi nggawe jaringan kuantum paling gedhe nganti saiki, miturut sawetara ahli, conto sing sampurna kanggo jaringan komunikasi antar benua sing diatur karo norma-norma komputasi kuantum.

jaringan kuantum

Jaringan iki nggunakake kunci distribusi kuantum sing nggunakake foton kanggo njamin keamanan jaringan tanpa syarat

Supaya platform enkripsi kuantum bisa digunakake, peneliti kudu nggawe metodologi lengkap yaiku saged nggawe 'tombolkode ultra-aman, sing dikenal masarakat minangka kunci distribusi kuantum utawa QKD (akronim ing basa Inggris).

Bedane utama panggunaan kriptografi jinis iki kanthi metode tradisional yaiku, tinimbang nggawe kabeh arsitektur amarga ora bisa komputer ngrusak keamanan kanthi ngitung kunci pribadi pangguna, kayata rampung nganti saiki, platform iki nggunakake kunci distribusi kuantum sing nggunakake foton kanggo njamin keamanan jaringan tanpa syarat.

Thanks kanggo kemajuan sing apik iki, para ilmuwan wis bisa nemtokake akeh dhasar sing dibutuhake kanggo entuk ngrampungake revolusi ing jaman komunikasi Wiwit, dheweke ora mung bisa nggawe kunci kuantum kanggo ndhelik jaringan lengkap, nanging sing luwih penting, kanggo ngirim kabeh jinis sinyal enkripsi liwat jaringan serat optik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.