Saiki sampeyan bisa nyimpen GIF ing DNA bakteri feses

bakteri tinja

Mung sawetara minggu kepungkur, kita duwe kesempatan kanggo ngobrol kanthi jero babagan salah sawijining teknologi paling modern sing digawe manungsa, kayata CRISPR-case.9. Mbok manawa jeneng kasebut ora kaya apa-apa kanggo sampeyan, sanajan, minangka ringkesan sing cekak, matur nuwun amarga kita saiki bisa nggawe 'pemotong genetik'Sing ing mbukak lawang ageng kanggo jagad sing akeh kemungkinan.

Sanajan mangkono, lan sanajan kasunyatane kemajuan sing ana luwih apik tinimbang sing narik kawigaten, kayata kasunyatan manawa klompok ilmuwan saka Universitas Harvard wis entuk simpen file GIF menyang DNA bakteri feses, Sejatine kita isih durung ngerti manawa kabeh mupangat sing bisa ditawakake teknik iki, apa maneh kontra, kayata mutasi sing ora dikendhaleni, sing wis diwaspadai dening sawetara klompok peneliti.

GIF sing disimpen

Dheweke milih film sing dianggep film pertama ing donya sing disimpen ing DNA bakteri feses

Kepiye carane bisa uga, sanajan kasunyatane manawa kanggo tes awal, tim bakal bisa nggarap jinis data liyane, kanggo demonstrasi sukses, dheweke mutusake nggunakake salah sawijining GIF sing paling misuwur ing planet iki, sing bisa diklasifikasikake kanthi sampurna dadi film pertama sing digawe manungsa.

Aku ngomong babagan GIF sing bisa ndeleng jaran lagi obah. Jinis film sing digawe dening Edward Muybridge, ditugasake, sawise mbayar dhuwit kanthi akeh wektu, dening Stanford Lelan, kanggo nuduhake manawa ing wayah tartamtu sajrone balapan jaran, kabeh sikil kasebut tetep ana ing udhara.

Minangka asring kedadeyan karo pirang-pirang teknologi sing pungkasane nggawe revolusi ing jagad, kabeh diwiwiti kanthi taruhan ing antarane miliarder kasebut Stanford Lelan y James keene, nalika semana presiden Bursa Saham San Francisco, ing kana Lelan Stanford mratelakake manawa sajrone balapan kasebut, jaran njaga sikil ing udhara ing wektu tartamtu lan James Keene percaya kosok baline.

Kanthi ngelingi iki lan akeh dana sing ana ing mburi, Eadward Muybridge nggawe alat sing dibaptis nganggo jeneng zoopraxinoscope sing gunane yaiku njupuk puluhan gambar kanthi saurutan supaya bisa nyekel obah jaran kasebut. Asile, kita duwe jinis film sing saiki digunakake kanggo nggawe GIF pertama sing disimpen ing DNA saka bakteri feses.

DNA

Amarga nggunakake CRISPR-Cas9, manungsa saiki bisa nyimpen data nganggo untaian DNA urip

Bali menyang karya sing dipanen dening tim peneliti saka Universitas Harvard, kita nemokake manawa dheweke bisa nyimpen GIF iki, amarga wis diterbitake dening majalah kasebut Nature, ing DNA bakteri feses mula nuduhake prekara sing wis suwe dibahas, yaiku DNA minangka hard drive sing apik banget kanggo nyimpen macem-macem jinis informasi.

Sanajan ana akeh ilmuwan sing ngomong babagan kemungkinan panyimpenan sing nyengsemake Apa sing bisa ditawakake dening rantai DNA, sejatine nganti teknologi CRISPR-Cas9, kayane isih kudu ngenteni pirang-pirang dekade supaya bisa nyimpen data ing rantai DNA. Tanpa mangu-mangu, conto anyar babagan cara teknologi bisa nggawe revolusi ing jagad, utamane ing wektu nalika manungsa wiwit duwe masalah nalika nyimpen akeh data sing bisa ngasilake.

urutan dna

Sampeyan mung kudu ngetrapake genom saka rantai DNA supaya bisa nemokake informasi sing sadurunge wis disimpen.

Salah sawijining tonggak utama sing digayuh tim peneliti yaiku kekuwatan bisa digunakake karo DNA saka sel sing urip, tinimbang nganti saiki ana prekara sing padha kaya sing wis diraih nanging DNA saka sel sing mati. Kaya sing wis diterbitake ing NatureNukleotida pancen wis digunakake kanggo ngasilake kode sing ana gandhengane karo piksel individu kanggo saben gambar sing bakal disimpen.

Supaya bisa nyimpen data kasebut, tim ilmuwan kudu nemtokake urutan endi sing paling apik kanggo nyimpen data iki ing genom, nanging, minangka asil perbaikan anyar kanggo panggunaan alat iki. Nalika padha kepengin nemokake informasi sing disimpen ing DNA saka bakteri feses sing ditemokake urutan génom, teknologi sing ngidini ngidini maca DNA. Minangka detail pungkasan, kudu dielingake yen sajrone tes a Akurasi teknik 90%.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.