Kita saiki duwe robot penasaran sing main bal-balan ing meja

bal-balan

Kita lelungan menyang Lausanne ing Swiss, ing endi École Polytechnique Fédérale nggawe bal-balan tabel robot. Lan kita ora ngomong babagan tabel sepak bola kanthi setelan teknologi, utawa bal-balan meja virtual, nanging bal-balan meja iki duwe mungsuh impersonal, robot sing duwe kemampuan pemain rata-rata. Penemuan Spanyol iki minangka salah sawijining sing paling misuwur ing saindenging jagad sawise Chupa Chups, mula ora bisa menehi jeneng teknologi, robot iki sing main bal-balan ing meja bakal nyenengake para «olahraga» iki nalika ora ana sing bisa main. Kita nyritakake babagan gadget penasaran iki lan sejarah bal-balan ing meja.

Kanggo miwiti, kita ora bakal nemokake ing gadget iki tabel kayu sing apik, lapangan bal-balan meja iki digawe kanthi metakrilat transparan, iki bakal mbantu sensor robot lan kamera superspeed kanggo nyekel saben gerakan lan ngetung tumindak sabanjure robot aneh iki. Kamera sing dituding ing lapangan bisa nyekel telung atus gambar per detik lan ngerti bal lan kahanan kabeh pemain sekaligus. Banjur, motor listrik tradisional sing bakal mesthekake yen bar sing nyekel pemain bisa nindakake gerakan sing biasa, kanthi gerakan Rotary lan impuls lan diklumpukake kanggo mindhah pemain mengko.

Sayange, bal-balan meja iki duwe pemain kanthi sikil siji, sing paling disenengi para pecinta bal-balan ing meja, lan ing Spanyol para pemain nggambarake fisik kaya ngono, para pemain duwe sikil loro lan awak, biasane makili tim nyata. Ing njaba Spanyol, umume golek tabel bal-balan karo para pemain sing ora estetis lan ukurane cukup cilik, sing ngalangi sihir nyata ing lapangan game, nanging ana apa sejatine.

Miturut pangembang, bal-balan tabel robot nduweni kemampuan pemain normal, ora duwe pengalaman, sanajan ana prekara. Saiki dheweke nggarap robot nomer loro sing ngidini dheweke saling bersaing, amarga robot sing saiki lagi sepi. Sawise robot kapindho digawe, dheweke bakal dilawan 24 jam saben dinaMula, dheweke bakal miwiti program sewa otomatis kanthi otomatis sing bisa ningkatake teknik lan strategine, supaya bisa dadi saingan masarakat sing bener lan sopan.

Sejarah lan pinunjul bal-balan ing meja, sawijining penemuan Spanyol

Tabel Spanyol-bal-balan1-rafax

Tabel bal-balan kaya sing wis dingerteni. Ing Spanyol, dheweke duwe pinunjul khusus, lan lapangan dolanane luwih jembar tinimbang negara liya, biasane cocog kanggo papat pemain (2vs2). Paten pertama muncul ing antarane taun 1880 lan 1990 ing Jerman (kanthi resmi panemu sejati), ing endi model iki ukurane cilik lan sikil gabung dadi siji, yaiku prekara sing ora biasa ing Spanyol. Gagasan kasebut digawe saka Alexandre Campos Ramírez, bocah lanang sing lara nalika Perang Sipil sing dicegah nyenengake bal-balan kaya kanca liyane, mula dheweke nyoba nggayuh kekurangan pelari lan tendhangan fisik ing game papan. Antarane Alexandre lan Francosci Javier Altuna, tukang kayu Basque, dheweke nggawe ide iki.

Nanging, sawise Perang Sipil, amarga pengasingan Spanyol, bal-balan meja wiwit nyebar ing saindenging Eropa lan Amerika Selatan. Game kasebut dianggep minangka penemuan nasional, lan sanajan asale ora, aturan sing digunakake ing kene lan model sikil loro sing jembar. Iki bakal dadi model resmi bal-balan meja:

  • Model Spanyol, kanthi kolom sudhut mlengkung mudhun menyang tengah lan boneka logam kanthi sikil mbukak.
  • Model internasional, kanthi boneka plastik utawa kayu lan sikile bebarengan.

Saiki ana Federasi Sepak Bola Spanyol sing nganakake turnamen resmi, lan nampung para pecinta "olahraga" iki kaya kita. Wong Tionghoa duwe Ping-Pong (sanajan dheweke uga lair ing Inggris), kita duwe Foosball.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)