Sambungake seluler menyang TV

Sambungake seluler menyang TV

Nalika tablet teka ing pasar lan amarga telpon duwe peran adhine tablet, menehi layar ing kasus nganti 6 inci, akeh pangguna sing ninggalake komputer kasebut kanggo nganggo jinis konten apa wae liwat smartphone utawa tablet sampeyan.

Minangka salah sawijining kesalahan, supaya bisa uga dikalahake para pangembang, pangembang sing ngupayakake nyukupi kabutuhan sing ana pangguna biasa karo komputer, kalebu pilihan kanggo nyambung menyang komputer. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake macem-macem opsi sing kasedhiya saiki sambungake ponsel kita menyang TV.

Ing macem-macem toko aplikasi Google lan Apple, kita bisa nemokake aplikasi saka kabeh jinis, saka sing nawakake akses menyang jaringan sosial, nganti sing ngidini kita ngasilake jinis konten apa wae disimpen ing komputer liwat sing ngidini kita ndownload tanpa kudu nggunakake komputer sawayah-wayah.

Deleng kemungkinan sing kasedhiya ing pasar supaya pangguna ora ninggalake komputer, ing artikel iki, kita bakal nuduhake macem-macem cara sing kasedhiya sambungake ponsel kita menyang televisi, bisa langsung ndeleng layar smartphone utawa kanggo seneng video utawa film ing layar amba omah kita. Nanging luwih dhisik aku bakal nerangake sawetara aspek sing kudu dipikirake, amarga ora kabeh protokol komunikasi menehi kemungkinan sing padha.

Apa Miracast?

Protokol komunikasi miracast

Miracast ngidini kita nuduhake ndeleng konten desktop smartphone ing layar wutuh ing TV contone, game utawa aplikasi sing pengin kita tingali kanthi ukuran sing luwih gedhe. Temenan, kita uga bisa nggunakake kanggo muter video lan audio sing wis disimpen, nanging masalah sing muncul yaiku layar piranti kudu aktif, amarga minangka sinyal sing diasilake ing televisi.

Miracast kompatibel karo piranti WiFi Direct, Dadi, yen kita duwe televisi sing kompatibel karo teknologi iki lan smartphone kanthi versi sing luwih dhuwur tinimbang Android 4.2, kita ora bakal nemoni masalah kanggo ngirim desktop smartphone kanthi langsung lan tanpa kabel menyang televisi.

Apa AllShare Cast

Kaya biasane, saben pabrikan duwe mania ganti jeneng sawetara protokol kanggo nyoba njupuk keuntungan saka nggawe. AllShare Cast padha karo Miracast, dadi yen sampeyan duwe televisi AllShare Cast, sampeyan bisa nindakake fungsi sing padha karo Wifi Direct.

Apa sing diarani DLNA?

Nuduhake konten ing TV

Iki minangka salah sawijining protokol sing paling misuwur lan salah sawijining piranti sing paling akeh digunakake ing pasar. Protokol iki ngidini kita nuduhake konten ing jaringan karo piranti sing wis nyambungpreduli saka pabrikan. DLNA kasedhiya ing akeh TV cerdas, nanging uga ing smartphone, pamuter Blu-ray, komputer ... Thanks kanggo protokol iki, kita bisa ngirim file audio utawa video saka piranti apa wae sing kompatibel supaya bisa diputer langsung, kayata saka seluler utawa tablet.

Apa Airplay

Kaya Samsung, Apple uga duwe prentah kudu "nggawe" protokol komunikasi nirkabel saka jinis iki sing diarani AirPlay. AirPlay nawakake fitur sing padha karo teknologi DLNA nanging mbatesi kompatibilitas karo piranti perusahaan, yaiku mung bisa digunakake ing tutul iPhone, iPad lan iPod.

Teknologi iki teka ing pasar ing taun 2010 lan pitung taun mengko, ing 2017, perusahaan sing berbasis ing Cupertino wis nganyari maneh kanthi jeneng AirPlay 2 lan nawakake luwih akeh fungsi kayata kemungkinan muter konten kanthi mandhiri ing macem-macem piranti ing omah, konten ing format video audio.

Saiki ing pasar, angel banget golek, yen ora mokal, pamuter TV utawa Blu-ray sing kompatibel karo teknologi iki, amarga kanggo njupuk kauntungan, kita kudu ngliwati kothak kasebut lan mbandhingake Apple TV, piranti sing dimaksud teknologi iki.

Sambungake smartphone Android menyang TV kabel

Sistem operasi Android kasedhiya saka pirang-pirang pabrikan lan masing-masing nawakake macem-macem cara kanggo bisa nuduhake konten smartphone karo televisi. Elinga yen ora kabeh pabrikan nawakake pilihan ikiSanajan saiki, lan utamane ing smartphone mewah, opsi iki meh wajib.

Sambungan HDMI

Sanajan jumlah piranti sing duwe sambungan HDMI ora akeh banget, ing pasar bisa ditemokake terminal ganjil kanthi jinis sambungan iki, ing versi mini, sing ngidini kita kabel sederhana nyambungake smartphone menyang TV lan muter desktop, game lan film ing layar amba omah kita.

Sambungan MHL

Kabel MHL kanggo nyambung seluler menyang TV

Jinis sambungan iki Iki paling digunakake ing taun-taun pungkasan dening pabrikan. Yen smartphone kompatibel karo MHL, kita mung kudu nyambung kabel USB ing sisih siji lan HDMI ing sisih liyane. Supaya kabeh bisa mlaku kanthi bener, kita uga kudu nyambungake pangisi daya smartphone menyang kabel, supaya bisa menehi cukup energi kanggo ngirim layar lan kabeh sing ngasilake. Sistem iki nuduhake layar smartphone ing TV lan ngidini kita seneng main game utawa film ing layar amba.

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, ora kabeh smartphone kompatibel karo teknologi iki, mula yen nggunakake kabel karo smartphone iki sinyal ora ditampilake ing TV, tegese kita ora bakal bisa duplikat layar ponsel cerdas ing televisi, paling ora nganggo kabel. Kabel MHL regane udakara 10 euro lan bisa digunakake kanthi praktis ing toko komputer fisik.

Sony lan Samsung minangka pabrikan utama sing nawakake jinis sambungan ing smartphone, kayata sampeyan kudu nimbang yen sampeyan rencana nganyari maneh mengko lan pengin nggunakake metode iki.

Sambungan Slimport

Pabrikan duwe kebiasaan standarisasi sambungan lan Slimport minangka kasus liyane sing narik kawigaten, amarga ngidini kita nindakake perkara sing padha kaya liwat MHL, nanging kita butuh kabel sing luwih larang, regane cedhak karo 30 euro. Bedane liyane karo sambungan MHL yaiku ora prelu nyambungake charger seluler menyang kabel supaya bisa mlaku. Produsen utama sing milih sistem iki yaiku BlackBerry, LG, Google, ZTE, Asus ...

Sambungake smartphone Android menyang TV tanpa kabel

Android menyang TV

Yen pengin ngirim video utawa musik menyang televisi tanpa nggunakake kabel, kita kudu nggunakake Piranti sing kompatibel karo Google Cast, teknologi sing kompatibel karo Android lan ngidini kita ngirim konten menyang piranti cilik sing nyambung menyang port HDMI ing televisi lan kanthi seneng video ing layar gedhe. Jinis sistem iki ora ngidini kita ngirim kabeh desktop menyang televisi, kayane bisa nggunakake kabel sing kasebut ing ndhuwur.

Google Chromecast

Chromecasts

Yen kita golek piranti saka jinis iki sing menehi jaminan sing cukup supaya ora ana masalah reproduksi, pilihan sing paling apik ing pasar yaiku Chromecast Google, piranti sing nyambung menyang port HDMI ing televisi lan bisa ngirim video lan musik sing bisa diputer ing televisi.

Kothak TV

Kotak TV Android merek Scishion

Ing pasar, kita bisa nemokake jinis piranti liyane sing dikelola Android sing nawakake kompatibilitas karo Google Cast, nanging uga ngidini kita seneng game diinstal ing piranti kaya smartphone. Yen sampeyan pengin ndeleng sing paling cocog karo kabutuhan, sampeyan bisa maca artikel kasebut Five Box TV karo Android kanggo kabeh anggaran.

Sambungake iPhone menyang TV

Apple mesthi misuwur amarga nyoba ngontrol kabeh sing ana gandhengane karo piranti, wiwit ngisi kabel (30 pin lan saiki Lightning) nganti protokol komunikasi karo piranti liyane. Kaya sing wis dingerteni, sanajan duwe koneksi bluetooth, iPhone ora bisa ngirim dokumen utawa file liwat Bluetooth, kajaba iPhone.

Kanggo kasus tartamtu sing ditemokake, Apple mbalik maneh lan yen pengin bisa nampilake layar iPhone ing televisi, kita ora bakal duwe pilihan liyane kajaba liwat kothak kasebut lan njaluk Apple TV , utawa entuk kabel sing cocog, kabel sing ora persis murah. Ora ana pilihan liyane babagan iki.

Kilat menyang kabel HDMI

Kilat menyang kabel HDMI

Cara paling murah kanggo nuduhake konten iPhone, iPad utawa iPod ing televisi ditemokake ing kabel Lightning to HDMI, kabel sing bakal nuduhake antarmuka lengkap, kalebu desktop piranti kita ing layar televisi. Adaptor konektor digital Lightning AV. Adaptor iki regane 59 euro lan uga ngidini kita ngisi daya piranti nalika muter konten ing TV.

Nanging yen ora ana sambungan HDMI ing televisi, kita bisa nggunakake Kilat menyang adaptor VGA, sing ngidini kita sambungake piranti karo input VGA saka televisi utawa monitor. Ing kasus iki, kudu digatekake manawa swarane bakal ditrima liwat piranti, dudu liwat televisi kaya adaptor HDMI.

Apple TV

Pilihan liyane sing kasedhiya yaiku tuku Apple TV, diwiwiti karo model generasi kaping 4, amarga iku model paling tuwa sing isih didol Apple. Piranti iki uga ngidini kita nuduhake konten piranti ing TV desktop kanthi kaca utawa ngirim konten langsung menyang Apple TV apa musik utawa video. Apple TV generasi kaping 4 lan panyimpenan 32GB Regane 159 euro. Apple TV 4k 32 GB diregani 199 euro lan model 64 GB gunggunge 219 euro.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.