Sawetara minggu karo HomePod: sing paling apik durung teka

Rong minggu kepungkur, Apple resmi ngluncurake HomePod, sanajan mung ing Amerika Serikat, Inggris lan Australia. Rilis sing cukup winates kanggo perusahaan apa wae akhir-akhir iki, lan akeh sing menehi kesan nanggepi strategi anyar perusahaan supaya ora cepet-cepet miwiti nganti ana perangkat lunak.

Kualitas audio sing luar biasa kanggo speaker ukurane, nanging piranti lunak isih anyar sing uga mung kasedhiya ing basa Inggris nggawe HomePod iki piranti sing duwe kautaman sing gedhe saiki, nanging duwe ruangan sing amba kanggo dandan. Konco ing review dhisikan sing bisa dideleng ing video sing ngetutake tembung-tembung kasebut, aku menehi kesan sawise seminggu nggunakake speaker Apple sing anyar.

Swara isih dhasar, kanggo saiki

Speker cerdas isih ing tahap wiwitan babagan apa sing bisa ditindakake. Mangkene smartphone wiwit diwiwiti, lan saiki telpon meh kabeh perkara paling penting sing ditawakake ponsel sampeyan, paling ora kanggo akeh wong. Mesthi wae ana dina nalika sampeyan ora nampa utawa nelpon, nanging sampeyan terus nggunakake ponsel cerdas. Bisa uga, sawetara taun iki bakal umum digunakake ing pamicara cerdas, nanging nganti saiki kita durung bisa nggayuh titik kasebut.

Pramila ngrungokake musik kanthi kualitas isih penting kanggo pamicara sing apik. Lan aku ora ngomong babagan musik sing apik, amarga kabeh wong duwe pilihan, nanging babagan musik sing sampeyan senengi kanthi swara sing paling apik. HomePod ngrampungake misi kasebut kanthi warna mabur. Kanthi ukuran cilik, ngebaki kabeh ruangan kanthi swara sing apik, preduli ing endi sampeyan. Bass sing apik, mids sing apik lan dhuwur sing apik ... swarane disebar dening pitung tweeter lan speaker bass kanthi kualitas gedhe banget, lan prosesor A8 sing nggabungake gagang sing swarane kanthi sampurna.

Aku pengin mriksa kepiye cara kerja loro HomePods sing gegandhengan, ana sing ora bisa ditindakake saiki, nanging bakal nganyari piranti lunak kanthi suwe, bisa uga nganggo iOS 11.3, bisa uga nalika HomePod kasedhiya ing Spanyol lan negara liya wis fungsi dileksanakake. Nanging ing wektu iki kanthi siji speaker, aku bisa ujar manawa luwih saka cukup, cukup dakkandhakake, kanggo ruangan kanthi medium. Volume maksimal mbebayani ing kuping, nanging ora distorsi. Malah volume medium banget yen ora pengin ngganggu tangga teparo nalika turu.

Sampeyan wis biasa ngontrol swara luwih dhisik

Wis dadi rutinitas ngetik kasus kasebut lan nelpon Siri, lan saiki lagi nganggo basa Inggris. Aku ora pengin mbayangake kapan kita bisa nggunakake ing basa Spanyol, nanging saiki uga anak-anakku wis main musik kanthi ngobrol karo Siri, dheweke takon babagan wektu utawa cuaca. Sampeyan cukup sukses yen (meh) mbuwang kontrol fisik, antara liya amarga umume wong ora nate cedhak karo panutur. Sampeyan ora biasane nempatake speaker cedhak karo papan sampeyan, mula kenapa kita pengin tombol kasebut?

HomePod ngidini sampeyan ngontrol volume, ngaso, miwiti puter maneh, maju lan mundur kanthi nutul ing sisih ndhuwur, nanging yen digunakake kanggo video review, meh ora digunakake maneh. Ngomong karo Siri luwih efektif, lan uga kaya biasane ngrungokake lan ngrungokake tanpa ngrungokake swara, aku ora nemoni salah siji cara iki. Aku wis nggunakake AirPods luwih saka setaun lan durung biasa nggunakake Siri karo dheweke, nanging kanthi HomePod beda bangetKayane luwih alami lan sampeyan luwih cepet adaptasi. Inggris saiki tegese sawetara perkara sing sampeyan ora ngerti kanthi apik, utawa ana dhaptar kanthi jeneng ing Spanyol sing ora sampeyan kenal, nanging bakal bisa diatasi nalika ana ing basa kita, muga-muga luwih cepet.

Aku ora cukup stres yen Siri ngrungokake sampeyan. Wiwitane sampeyan biasane ngomong kanthi nada sing luwih dhuwur tinimbang biasane, nanging mbaka sethithik sampeyan ngerti yen ora prelu, amarga dheweke ngrungokake luwih becik tinimbang sing sampeyan kira. Sanajan ana swara ing ruangan, televisi urip utawa sampeyan malah ngrungokake musik karo HomePod, Siri mesthi ngrungokake sampeyan tanpa kudu muni. Nganti paling gedhe, sanajan wong sing paling ora mangu-mangu sing bisa digunakake minangka "standar emas", ora liya lan ora kalah karo garwaku, wis wiwit nggunakake Siri kanggo mateni lampu kamar tamu nalika turu. Sadurunge aku ujar manawa sampeyan kudu ngobrol kanthi keras karo iPhone utawa Apple Watch. Tes kliwat.

Ngontrol HomeKit karo HomePod

Kanggo ngontrol aksesoris sing kompatibel karo HomeKit, sampeyan biasane butuh Apple TV utawa iPad (luwih dhisik luwih dhisik kanthi opsi kontrol luwih akeh), nanging saiki kita bisa nambah HomePod menyang dhaptar iki. Speaker Apple dadi pusat aksesoris anyar sing kompatibel karo platform otomasi omah Apple, lan uga ana cara anyar kanggo ngontrol. Apple ora dingerteni, Apple ora nyedhiyakake mikropon Apple TV 4K anyar supaya kita bisa menehi pesen kanggo mateni lampu, priksa suhu utawa sambungake. Kita dadi budak ing iPhone utawa Apple Watch, lan sing nggawe kontrol vokal ora bisa dadi babar pisan.

Apple wis sukses maju karo HomePod amarga rong alasan. Apple TV dudu produk sing misuwur ing sanjabane Amerika Serikat, lan sanajan tekane Netflix, HBO lan Amazon Prime Video wis mbantu nggawe piranti Apple luwih dikenal lan sawetara uga wis ngerti sing menarik, isih ana mayoritas wong sing ora bisa ngyakinake awake dhewe manawa Apple TV € 200 iku regane cocog. Tuku TV Apple mung kanggo ngontrol HomeKit? Akeh sing nganggep dheweke minangka televisi sing nyawiji karo aplikasi sing dibutuhake kanggo nonton seri utawa film.

Nanging, samubarang bisa uga beda karo HomePod. Speaker sing apik kanggo ngrungokake musik kanthi desain apik banget lan uga ngidini sampeyan tumindak dadi pusat HomeKit bisa nyebabake akeh wong sing mutusake tuku aksesoris sing kompatibel, lan uga bisa ditrapake kanthi cara liya: akeh pangguna HomeKit bisa uga seneng penemu speaker kanggo ngontrol colokan, bolam lan termostat. Produsen kaya Koogeek utawa IKEA tetep katon manawa ngluncurake produk sing kompatibel kanthi rega sing luwih terjangkau uga bakal mbantu.

Nanging akeh ruang kanggo dandan

Nalika ngomong babagan kautaman HomePod, mesthine ora bisa nyakup sisih "cerdas". Siri minangka asisten virtual sing wis dikembangake Apple suwene wis pirang-pirang taun, lan yen ing iPhone kita wis sambat manawa luwih apik, ing HomePod isih adoh, meh ing popok. Bener sing apa sing ditindakake, apik banget: ngontrol Apple Music, ngirim lan maca pesen, pitakon ing internet kayata cuaca, taun album dirilis utawa nambah cathetan lan pangeling. Nanging yen ana sing apik, sampeyan pengin luwih akeh, lan ing kene masalah bakal diwiwiti.

Wis akeh omongane ekosistem tertutup Apple ing HomePod, manawa ora kompatibel karo Spotify (sanajan ora liwat kontrol swara) utawa aplikasi pihak katelu liyane. Kanggo kula kabeh iki, kanggo wayahe, ana sing mbuwang. Temenan aku pangguna Apple lan mulane duwe iPhone, iPad, Apple TV lan nggunakake Apple Music, mula larangan layanan pihak katelu ora mengaruhi aku banget. Nanging masalahe yaiku Apple wis menehi watesan uga karo layanan lan aplikasi dhewe, lan sing ora bisa dingerteni.

Pesen, Cathetan lan Pangeling, saliyane Apple Music, iku kabeh sing bisa digunakake saiki yen ngomong babagan aplikasi Apple. Lan sing paling penting minangka takon babagan acara tanggalanku? Sanajan kayane guyon, HomePod ora bisa ngakses aplikasi Tanggalan, malah ora bisa nelpon tanpa nutul iPhone. Apa sing bisa sampeyan lakoni karo AirPods utawa Apple Watch nggunakake Siri sing ora bisa dilakoni karo HomePod… Luar biasa nanging bener. Apple pengin nggawe Siri malah surup ing HomePod, lan iki amarga ana sebab sing ora kita ngerteni, nanging bakal bisa ditanggulangi.

Kemungkinan sing ditawakake HomePod pancen gedhe banget, lan ora mung ing lingkungan musik. Saliyane apa sing wis ditindakake (lan aku mbaleni, pancen apik banget) lan sing jelas bisa ditindakake (kayata acara tanggalan, telpon utawa konsultasi sing luwih maju ing internet), ana kemungkinan sing bisa nggawe sampeyan ngimpi . Pikirane kanggo nggunakake lan navigasi Apple TV tanpa kudu nutul Siri Remote, Aku miwiti puter maneh seri favoritku kanthi ngomong karo HomePod, lan mateni kanthi cara sing padha. Iku mung conto babagan kedadeyan sing bisa ditindakake sakcepete, kapan wae sing dikarepake Apple.

HomePod isih beta

Kasunyatane yaiku HomePod isih dikembangake. Mbok manawa perusahaan kasebut cepet-cepet diluncurake kanthi kasunyatan manawa produk sing padha wis ana, kayata Google Home utawa Amazon Echo, utawa kanthi Sonos nambah pamicara lan nambah fungsi "cerdas" anyar kanggo kualitas sing misuwur kanggo nggoleki potret bagean saka pasar anyar iki sing katon. Rilis diwatesi kanggo telung negara (Inggris, AS lan Australia) lan mung ing basa Inggrisnalika Siri wis ndhukung akeh basa liyane, lan sawetara fitur dibandhingake karo Siri sing bisa ditindakake ing iPhone.

Kabeh pratandha nuduhake yen HomePod durung rampung, kaya pirang-pirang produk liyane sing wis dirilis perusahaan. Babagan sing padha karo Apple Watch durung suwe, lan ora diandharake ing level saiki Jam tangan Apple, kanthi meh ora ana persaingan ing pasar iki. HomePod bakal nambah, ora ana sangsi, amarga iki minangka kesempatan sing Apple ora bisa dilalekake. Mesthi wae dikandhani, yen paling apik tuku generasi kaping loro ing Apple anyar, aku ora setuju. Aku seneng nikmati perbaikan HomePod sing kapisan amarga katon, lan nalika semana, aku seneng swarane sing luar biasa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.