Telefónica terus kena pengaruh ing saindenging Spanyol kanthi serangan ransomware sing kuat iki

Kayane ora ana istirahat kanggo para pekerja sing tanggung jawab keamanan ing perusahaan Telefónica, sing isih kena pengaruh iki serangan ramsomware sing kuat lan wis mutusake mateni kabeh komputer ing markas kasebut supaya ora ana piala sing luwih gedhe. Intine, serangan iki sing mengaruhi luwih akeh perusahaan miturut sawetara media, nyebabake masalah nyata kanggo operator sing ndeleng kabeh jaringan internal sing kena pengaruh saka serangan iki saka China utawa Rusia. Ora ana data tartamtu babagan iki, nanging sing dadi masalah utamane dudu saka endi serangane, nanging gedhene lan negara istiméwa teknis manawa perusahaan kudu nggawe keputusan.

Kabeh protokol keamanan wis diaktifake, lan digunakake maksimal kanggo nyegah serangan ing jaringan perusahaan gedhe liyane sing wiwitane njupuk langkah sing padha karo Telefónica kaya-kaya kena pengaruh lan mateni komputer supaya ora ana risiko . Sejatine siji-sijine perkara sing bisa ditindakake sanajan duwe cadangan data ing cloud kanggo jinis serangan iki sampeyan bisa nyimpen data utawa bagean kasebut, gumantung banget karo ukuran ransomware iki.

Saiki kita wis jelas Cyberattack iki ora mengaruhi pangguna utawa layanan perusahaan sing ngluwihi jaringan internal. Saiki, panyebab utama serangan para penjahat cyber iki yaiku dhuwit lan tebusan kaping pisanan babagan udakara 330 dolar sing kudu dibayar ing Bitcoin sing bisa uga tikel kaping pindho yen ora memenuhi syarat pembayaran sing wis ditemtokake lan pungkasane bisa nyebabake kelangan data sing dienkripsi yen ora dibayar.

Tutup kabeh komputer

Iki minangka tumindak pisanan lan siji sing ditindakake perusahaan kanggo nyegah cacahe komputer sing kena infeksi. Dadi saiki, kabeh komputer Telefónica ing level negara wis pedhot. Perusahaan nerbitake pratelan internal (padha karo sing ditinggalake ing ngisor iki) sing dijaluk kabeh karyawan Copot plug lan tutup peralatan nganti ora dingerteni maneh. Penting, supaya aja nyambungake komputer utawa smartphone sampeyan menyang jaringan WiFi kanggo nyegah virus iki terus nyebar pedhot total komputer lan piranti wis dijaluk.

Medhot sambungan VPN

Langkah penting liyane sing ditindakake kanggo nyegah panyebaran virus komputer yaiku nyopot VPN. VPN kasebut digunakake saengga perusahaan sing nyambung karo jaringan Telefónica ora kena virus.

VPN minangka layanan sing ngidini akses adoh menyang jaringan intranet utawa internal perusahaan lan mulane luwih becik nyopot sambungan kanggo nyegah virus nyebar. Telemarketer eksternal adoh saka kantor pusat perusahaan, nanging yen nyambung saka VPN, bisa uga entuk malware.

Ngenteni, kerja lan golek solusi

Saiki dheweke mung kudu makarya kanggo nyimpen kabeh data sing bisa ditindakake lan ngarep-arep manawa ruang lingkup ransomware ora pati gedhe. Kita mbayangake manawa upaya kanggo nglawan serangan iki tetep ora rame lan mula kita kudu ngenteni pengumuman resmi. Ndhuwur kabeh, sabar, kerja kanggo ngatasi masalah lan ora nggawa laptop utawa komputer ing omah kanggo nerusake tugas ing omah, amarga bisa nyebar virus luwih akeh.

Iki minangka pukulan sing angel kanggo Telefónica lan kudu ngawasi kanthi tliti keputusan sing dijupuk dening operator Spanyol sing wis diowahi dina Jumuah iki kanthi serangan ransomware sing kuat sing wiwitane bisa mengaruhi perusahaan liyane kayata Gas Natural, Iberdrola, BBVA sing kayane nolak serangan kasebut saka jaringan sosial utawa Banco Santander. Cekakipun a serangan sing nggawe kabeh institusi finansial lan perusahaan ing negara kasebut siyaga sing wis nyumurupi kegiyatan sing biasane disuda dening serangan kuat iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alexis santana ngandika

    Pos na, bakal nduwe kenaikan rega kanggo ngatasi kerugian ... .. aja lali, iku timofonica

bool (bener)