NES (Nintendo Entertainment System) umur 30 taun

nes-30-mengeti-ag

Minggu iki 30 taun kepungkur, NES teka ing Amerika Serikat, nanging bakal setaun mengko, tanggal 1 September 1986 nalika teka ing Eropa. Sistem Hiburan Nintendo, sing luwih dikenal kanthi jeneng NES minangka salah sawijining konsol game paling apik ing sejarah, sing bakal menehi kita seneng-seneng jam lan jam, utamane diiringi kapal penggedhe, tukang pipa Italia sing kepengin banget nylametake putri, Mario. Konsol kasebut diluncurake ing Amerika Serikat kanthi 18 game video lan robot sing apik banget jenenge ROB.

Dina iki Nintendo minangka perusahaan gedhe, kita bisa nganggep manawa saben rilis bakal sukses, sanajan kita ora bakal ngrembug babagan penjualan Wii U. Nanging, 30 taun kepungkur kabeh beda banget, jagad game video kasebut posisi sing beda karo saiki. Nyatane, Nintendo Entertainment System teka mung rong taun sawise krisis game video hebat ing taun 1983Kajaba iku, Atari, salah sawijining perusahaan game video paling sukses ing sejarah, ngubur luwih saka 700.000 salinan kegagalan sing paling hebat sing durung tau diproduksi nganti game video, ET sing misuwur, ing TPA anyar. Meksiko, sing dianggep akeh video game paling ala ing sejarah.

Ing taun 1986 NES wis nguwasani pasar game video, mula Nintendo wis dadi sejarah. Ing pungkasan taun sing padha, konsol sing ditunggu-tunggu wis teka ing Eropa lan game video kasebut nuduhake 75% kabeh penjualan ing industri game video. Saiki kita nemokake Sony lan Microsoft sing mrentah pasar iki, nanging, Nintendo ora duwe saingan ing kasunyatan, nyatane karo NES sawetara sagah paling apik sing durung nate lair, mula mesthi diarani Legenda Zelda, Metroid lan ora, aku ora lali, Super Mario Bros.

Nintendo wis nggawe sawetara gerakan kanggo mengeti NES kaping XNUMX iki, mula pindhah menyang situs web resmi kanggo tur sejarah sejarah game video ing Super Mario Bros. Nintendo Entertainment System dirilis tanggal 15 Juli 1983 ing Jepang, tanggal 18 Oktober 1985 ing Amerika Serikat lan 1 September 1986 ing Eropa, rampung ing Australia ing taun 1987.

Ing situs web resmi Nintendo, FavIcon (ikon cilik sing katon ing browser nalika menehi bookmark kaca web, utawa bookmark) wis dadi Super Mario ing NES. Sawetara kasunyatan sing nyenengake:

  • Game Pahlawan Gitar sing misuwur, sing saiki sukses sing ora ana tandhingane, utamane dirancang kanggo Nintendo Entertainment System kaya sing kacathet ing versi iki, nanging, ora nate ndeleng cahya kanthi macem-macem sebab.
  • Konsol Sistem Hiburan Nintendo adol 61,9 yuta unit, dadi nesu yen kita ngelingi wektu iku lan sawise krisis game video ing 1983 sing meh ngilangi industri kasebut.
  • Dock Hunt, game mburu sing misuwur nganggo bedhil laser, lan asu sampeyan ngguyu nalika sampeyan ora kejawab, minangka salah sawijining game sing paling asring dimainake, udakara udakara 849.3000.000 tembakan ing game video kasebut.
  • Bobot total kabeh unit Sistem Hiburan Nintendo sing didol yaiku 77.212 ton.
  • Wiwitane Sistem Hiburan Nintendo bakal diarani kaya Sistem Video Lanjutan Nintendo (NAVS) ing Amerika Serikat, nanging jeneng kasebut ora ditampa kanthi apik ing Pameran Elektronik Konsumen 1983.
  • Nintendo ora pengin adol minangka konsol game video, nanging minangka piranti hiburan, mulane kartrid sadurunge digawe kaya ing VHS lan ngilangi tembung videogame saka jeneng kasebut, krisis game video isih anyar.
  • Ora ana gunane ngunekke kartrid, nyatane sampeyan bisa uga bakal cepet ngrusak, amarga salira bisa nyebabake karat banget ing konektor.

mario-bros-crita

Muga-muga sampeyan seneng karo artikel iki sing didedikake kanggo salah sawijining konsol video paling apik ing sejarah, lan mesthine sampeyan wis sinau babagan apa wae. Nintendo Entertainment System minangka game video sing saiki saya hebat, nggawe Nintendo dadi misuwur lan nggawe rasa seneng karo game video sing terus nganti saiki, ulang taune minangka wektu sing tepat kanggo ngelingi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.