Spotify dadi sekutu paling apik kanggo label utama

Spotify

Perusahaan rekaman lan sing duwe tanggung jawab nyebarke musik pungkasane ngerti yen radio lan format fisik wis cacahe padha. Sanajan bener, cara paling apik kanggo matur nuwun marang konten musik idola sampeyan yaiku tuku albume, luwih akeh pangguna ngerti manawa bisnis rekor kasebut ora cocog karo konten sing ditawakake, mulane platform merek musik Online kaya Spotify lan Apple Music wis dadi populer lan narik jutaan pelanggan kanggo lengganan saben wulan. Data paling anyar nyebabake akeh babagan carane Spotify nyimpen akun perusahaan rekaman amba lan industri musik umume.

Lan miturut Federasi Internasional Industri Rekam, perusahaan produksi musik wis bisa invoice sajrone taun iki ora kurang saka 15.700 yuta euro. Jumlah dhuwit kasebut ora patiya kurang, malah regane 5,9% luwih akeh tinimbang taun kepungkur. Nanging… Kepiye kahanane saya owah ing industri sing ambruk luwih saka 40% sajrone rong puluh taun kepungkur? Akeh sing disalahake yaiku ing pasar digital, Spotify, iTunes, Apple Music lan turunan liyane.

Sing luwih khusus, setengah saka omset perusahaan kasebut wis asale saka jinis media iki, amarga padha ngawula musik miturut panjaluk lan saben dina ora kurang saka 112 yuta pangguna sing mbayarYen ngetung pangguna sing gratis, kita kudu target nganti 212 yuta wong. Iki tegese musik industri wis nemokake kanca sing paling apik ing internet, mungkasi perang undhuhan ilegal, nyatane, konten bajakan wis mudhun udakara 20,5% kaya sing dikandhani Ekonomi Digital, sing minangka warta apik kanggo kesehatan konten digital.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.