Stephen Hawking tilar donya kanthi yuswa 76 taun

Stephen Hawking tilar donya

Kita tangi esuk tanggal 14 Maret 2018 kanthi warta sedih: ahli astrofisika Inggris sing misuwur Stephen Hawking tilar donya esuk iki ing omahé ing Cambridge nalika yuswa 76 taun, kaya sing ditegesake dening juru bicara kulawarga.

Dikenali ing saindenging jagad minangka salah sawijining pikiran paling apik ing jaman saiki, Stephen Hawking ora mung menehi ilmu babagan ilmu pengetahuan, nanging uga wis menehi piwulang babagan perjuangan urip. Diagnosis penyakit neurodegeneratif amytrophic lateral sclerosis (ELA) ngluwihi kabeh pangarep-arep urip (1 utawa 2 taun) sing diprakirakake dokter luwih saka 50 taun kepungkur.

Stephen William Hawking duwe 3 anak: Lucy, Robert lan Tim, sing wis ngumumake sawise seda bapake, tembung-tembung ing ngisor iki: «Kita sedhih banget amarga sedane bapak sing dikasihi. Dheweke minangka ilmuwan sing hebat lan wong sing luar biasa, karya lan warisane bakal urip pirang-pirang taun. Wani lan ketekunan, uga humor lan kecemerlangane, menehi inspirasi kanggo kabeh wong ing saindenging jagad. Kita bakal kangen dheweke selawase.

Antarane prestasi sing paling apik yaiku prestasi sing ana gandhengane karo Black Holes. Hawking ngembangake teori bolongan ireng lan nuduhake manawa bisa ngasilake radiasi. Ing literatur ilmiah, ilmuwan terkenal wis nyumbang macem-macem karya, ora mung akademik, nanging uga populer, kanggo nggawa ilmu pengetahuan menyang pamirsa sing paling akeh. Antarane karyane sing paling hebat yaiku: "Sejarah Waktu", "Alam Semesta ing Nutshell" utawa "Teori Kabeh". Sing terakhir uga menehi jeneng film biografi ing bioskop ing taun 2014.

Pungkasan, Kanca lan kanca kolega ing Universitas Cambridge, Universitas sing nampa gelar doktor ing Kosmologi ing taun 1979, kepengin banget mbayar pajeg ilmuwan sarwa iki lan wis nerbitake video ing memori "Sampeyan bisa ndeleng luwih dhuwur." Ing pernyataan resmi, kulawarga kasebut uga ngucapake matur nuwun marang Universitas amarga wis mbukak buku belasungkawa sing bakal kasedhiya kanggo kabeh wong sing pengin menehi penghargaan kanggo ilmuwan bergengsi kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.