Tanduran pisanan sing bisa ngowahi CO2 dadi watu wis digunakake

Climateworks CO2

Salah sawijining masalah gedhe sing diadhepi masyarakat saiki, kaya sing sampeyan wis ngerti, ana ing owah-owahan iklim lan efek elek sing wis wiwit dingerteni. Kita sabenere ngadhepi masalah sing kayane ora duwe solusi sing gampang amarga ora mung cukup, amarga kayane dadi kepentingane para pimpinan, lan kurang ngetokake karbon dioksida utawa CO2 menyang atmosfer amarga kita mung bakal nambah jumlah kurang.

Kanthi prekara ing ndhuwur, sing arep dakkenalake yaiku ide sing ana ing atmosfer cukup CO2 kanggo anget planet iki lan perubahan iklim diwiwiti sing bisa dadi bencana. Kanthi ngasilake kurang saka CO2, siji-sijine sing bisa dipikolehi yaiku nambahake luwih sithik CO2 ing swasana, miturut para ahli, apa sing kudu ditindakake, saliyane langkah-langkah kasebut, yaiku nyingkirake partikel kasebut saka atmosfer kanggo mbebasake.

Climeworks tanggung jawab kanggo pambangunan pabrik iki sing bisa ngekstrak karbon dioksida saka swasana

Iki pancen dalan sing kayane diwiwiti Islandia ing endi dheweke wis duwe operasional sing dianggep minangka tanduran pisanan kanthi emisi CO2 negatif planet kita. Tegese yaiku, kita lagi ngatasi tanduran sing operasine bakal ngonsumsi karbon dioksida luwih akeh tinimbang sing bakal ngetokake swasana.

Perusahaan sing wis bisa mbangun pabrik anyar iki ora liya yaiku startup ing Swiss sing dikenal kanthi jeneng weatherworks lan ide sing dienggo nggawe turbin gedhe supaya bisa nyedhot udhara sing akeh. Hawa iki kudu ngliwati sistem kompleks kanthi kemampuan nahan molekul karbon dioksida, molekul sing bakal diarahake menyang lemah dhasar gunung vulkanik.

Saiki, saiki ing lemah, ing endi karbon dioksida utawa molekul CO2 reaksi kimia karo basalt, dadi kabeh dadi solidified ing bentuk watu gamping. Thanks kanggo metode iki, miturut perkiraan perusahaan dhewe, pabrik kasebut bakal duwe kapasitas ngekstrak udakara 50 ton karbon dioksida saka udhara saben taun.

rencana

Tanduran iki bisa ngekstrak 50 ton karbon dioksida saka swasana saben taun

Titik negatif saka kabeh sistem iki, sanajan bisa uga ora sepele lan bisa uga mekar ing mbesuk amarga nggunakake teknologi anyar, yaiku kita ngadhepi program pilot. Minangka kaluwihan kasebut, kaya sing wis diyakini dening akeh ahli, amarga kasunyatan manawa karbon dioksida malih dadi watu, ora perlu dijaga lan ngawasi ing jinis deposit khusus.

Nanging… Napa tanduran pirang-pirang taun kepungkur ora digawe? Miturut swara tartamtu, ekstraksi karbon dioksida saka swasana nganti saiki dianggep mung a rencana B Dheweke ora pengin nggunakake amarga, kanthi nggunakake, emisi karbon dioksida bisa uga ora bisa dikendhaleni lan, mengko, masalah karo jinis tanduran iki bisa dikurangi, ana sing dadi solusine, miturut legislator, sithik banget tanggung jawab, mula luwih disenengi kanggo matesi emisi lan mesthekake yen maksimal dikurangi.

Saliyane, salah sawijining kerugian nggunakake sistem iki yaiku masalah ekonomi. Kanggo iki, aku pengin ngrujuk laporan tartamtu sing digawe ing 2011 ngendi biaya kanggo njupuk ton karbon dioksida saka udhara diprakirake udakara $ 600 nganti $ 1000. Ing titik iki, kudu dielingake, kanthi tepat amarga kemajuan teknologi sing wis kita tekan wiwit saiki, regane ora larang regane, regane $ 100 saben metrik ton, biaya sing bisa dipotong separo yen teknologi iki bisa keukur


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.