TV sing bakal dituku (tips kanggo milih kanthi apik)

Tips milih kanthi becik nalika tuku TV

Nalika aku isih cilik, lan aku sumpah lan sumpah manawa aku durung sepuh, ing omahku ana televisi ireng lan putih, tanpa kancing, kanthi rodha sing ngidini sampeyan nyetel "rantai pertama" lan "presisi" chain kaloro »Televisi Spanyol. Ora ana saluran televisi pribadi, kanthi liwat udara utawa liwat kabel, utawa Movistar, utawa Netflix utawa liya-liyane, uga ora adoh banget. Dadi, televisi ora mung gampang kaya saiki, nanging macem-macem winates lan sajujure, ora preduli apa TV sing sampeyan lakoni, Kanggo apa sing ditampilake ing TV!

Nanging wis pirang-pirang taun, teknologi wis berkembang lan saiki, supaya bisa sukses nalika tuku televisi, meh kudu sinau master, kalebu praktik. Layar LCD utawa OLED? Layar sudhut mlengkung utawa flat? HD, 4K? Nganggo utawa tanpa sambungan internet? TV Smart? Lan babagan konektor? Konektor apa sing kudu ana lan jinis apa? Semono uga, kekacoan nyata yen saiki kita bakal nyoba supaya bisa katata tips kanggo tuku TV sing apik.

LED utawa OLED? Mangkene pitakon

Kanggo milih tuku TV apa, kita bakal miwiti kanthi nemokake jinis panel sing bakal ana TV anyar, LED utawa OLED. Kanthi cara colloquial, kita bisa ujar manawa teknologi OLED kaya «LED sing diawasi». Bedane paling gedhe antara siji lan liyane ditemokake ing kasunyatan kasebut Panel OLED ora nggunakake sistem lampu latar malah bisa mateni lan saben piksel dhewe-dhewe, jarene a kontras sing luwih apik, gamut warna sing luwih gedhe, warna ireng sing luwih murni, luwih kuat lan realistis, detail bayangan sing luwih gedhe….

LG OLED panel

Saliyane, TV kanthi panel OLED yaiku luwih tipis lan luwih entheng Nanging, dheweke duwe sawetara kekurangan:

  1. TV OLED lagi larang regane tinimbang televisi LED, rega sing paling murah antara 1500 lan 1700 euro, kajaba suplai, mesthi wae.
  2. Ora ana model sing luwih cilik saka 55 inci Dadi, yen sampeyan butuh utawa pengin TV sing luwih cilik, sampeyan ora bakal bisa milih teknologi iki.
  3. Durung nandhang "retensi" gambar utawa "burnout" nalika gambar foto wis didhelikake suwe banget, mula ora dadi calon sing apik yen sampeyan uga nggunakake kanggo nyambungake komputer.

Ukuran lan résolusi

Nalika tuku TV anyar, kualitas gambar lan ukuran layar penting, kalorone digabungake, lan gegayutan karo papan sing bakal dipasang ing televisi lan jarak sing bakal ditonton TV. Nanging ayo dadi bagean.

Samsung tv

Umume kita kagodha tuku televisi paling gedhe ing kana, anggere cocog karo ruang tamu utawa kamar turu, lan kanthi resolusi paling dhuwur. Nanging, resolusi, ukuran lan jarak ndeleng, kudu konsisten. Ing babagan iki, kita bisa nemokake puluhan pendapat, sawetara luwih dhasar tinimbang liyane, nanging kita bakal njupuk indikasi sing diwenehake dening Society of Motion Picture and Television EngineersApa sing dakkandhakake yen bakal ana sing ngerti babagan iki:

  • Kanggo televisi kanthi résolusi Full HD (1920 × 1080 piksel), jarak ndeleng kudu antara loro lan kaping lima jembaré pesawat kasebut.
  • Kanggo televisi kanthi résolusi UHD (3.840 × 2.160 piksel) utawa 4K, jarak pandhangane separo, yaiku, antarane sing padha karo jembaré televisi lan 2,5 kali pangukuran.

Mulane, kita kudu nimbang papan sing bakal dipasang ing televisi anyar, supaya bisa ditrapake lan jarak sing optimal miturut resolusi kasebut.

Kajaba iku, disaranake uga njupuk sudut pandang Nanging, terus terang, sapa sing mesthi nonton TV ing posisi sing padha lan ing papan sing padha? Kadhangkala aku turu ing sofa, ing sisih utawa sisih liyane, utawa ing kursi tangan, sing ana ing salah sawijine sofa, lan aku malah ora ngandhani kepiye kaping pirang-pirang aku gumun lungguh ing kursi. Dadi ayo ndhelik kudung sing kandel lan aja kakehan kompromi.

Sambungan

Nalika tuku televisi anyar, penting supaya luwih tliti el jinis sambungan sing sampeyan duwe lan nomer kasebut, apa mengko kita pengin nyambung pamuter DVD lan kita kepenginan.

Konektivitas TV

Pisanan, bukak piranti sing ana ing omah sing pengin disambungake menyang TV anyar. Serius, tindakake, amarga kita mesthi lali.

Ayo dadi miwiti karo Port HDMI, penting kanggo nyambung piranti kayata komputer, Apple TV, Chromecast lan liya-liyane, nanging uga kanggo pamuter Blu-Ray, kayata. Kanthi versi 1.4, kita isih kari, yen sampeyan luwih seneng siyap mbesuk, priksa manawa konektor kasebut kompatibel karo HDMI 2.0a lan uga HDCP 2.2 standar proteksi sing diantisipasi.

Ing istilah InternetPikirake panggunaan sing bakal diwenehake, lan yen bakal intensif banget utawa ora. Kanggo Full HD TV, cukup karo konektor Ethernet ing 100 Mbps utawa sambungan WiFi N 150 utawa 300 Mbps. Nanging yen sampeyan golek televisi 4K lan sampeyan bakal bisa ndeleng akeh konten kanthi kualitas iki, sing paling apik yaiku port sambungan yaiku Gigabit Ethernet, lan sambungan WiFi, AC.

Ah! Lan aja lali yen wis Port USB kanggo nyambungake pendrive utawa hard drive eksternal karo film sampeyan, nanging uga periferal kayata keyboard, mouse ...

Layar datar utawa layar sudhut mlengkung

Kita wis milih teknologi televisi anyar, uga ukuran lan resolusi layar uga, kita wis ngerti manawa ana kabeh koneksi sing bakal dibutuhake, mula akeh pilihan bisa nyuda lan saiki wis ana bakal luwih akeh maneh nalika kita milih layar datar utawa layar sudhut mlengkung.

TV layar sudhut mlengkung

Televisi layar sudhut mlengkung bakal narik kawigaten kita nalika wis ana ing ngarep salah sawijine. Miturut teori, pengalaman kasebut luwih apik; derajat immersion ing konten luwih gedhe amarga jarak antarane mripat lan piranti mesthi padha ing saben titik, mesthine yen tetep ana hubungane karo pusat televisi. ing saben titik panel. Lan persis ing endi salah sawijining poin sing ringkih: Yen ngadhepi salah siji sisih layar, kualitas gambar ora bakal padha Lan iki, kanca, biasane, kajaba yen nonton TV dhewe-dhewe.

Ing sisih liyane, bayangan luwih gedhe tinimbang ing layar sing rata, luwih-luwih nalika cahya teka saka salah sawijining sisih.

Mulane, Sadurunge milih TV sudhut mlengkung, sampeyan kudu ngerteni jarak sing bakal dideleng, saka ngendi cahya bakal tekan, lan yen sampeyan pengin ndeleng dhewe utawa diiringi luwih akeh wong.

3D?

Aku ngakeni manawa aku ora seneng banget karo 3D, paling ora 3D sing nyoba didol saiki. Ing kekurangan konten kualitas, ilang ketajaman ing pirang-pirang kasus, ing kompatibilitas ing antarane format lan, mesthine, sawetara kadang rega sing berlebihanLuwih saka nggatekake prekara ing ndhuwur, dheweke ngidini aku menehi saran supaya sampeyan Aja golek TV 3D amarga nyatane, uga masa depane dadi masalah ing wektu iki.

TV 3D

Platform TV Smart

Aku uga seneng banget karo televisi kanthi platform TV Smart sing terintegrasi amarga, sanajan wis ana kemajuan, dheweke tetep nindakake dosa kanthi cara tartamtu. kelambatan, boot maneh, aplikasi sing butuh wektu mbukak, nutup sing ora dikarepake, kompatibilitas lan fungsi sing pungkasane cenderung nguciwani. Saran kula yaiku sampeyan tuku TV "non-cerdas" lan didampingi karo Apple TV utawa Chromecast utawa sing padha, gumantung saka selera lan kabutuhan sampeyan.

Aplikasi TV Android

Isih, dina iki, platform utama yaiku FireFox OS, webOS, Tizen lan mesthine, Android TV.

Kuncine yaiku kepiye platform Smart TV iki dileksanakake ing televisi lan, temtune, hardware sing nyopir. Nanging, pikirake siji perkara: televisi anyar sampeyan bakal digunakake paling ora limang utawa sepuluh taun, platform apa wae sing sampeyan pilih, bakal nggawe sampeyan nggantung lan ora ana update kompatibel sadurunge sampeyan kudu tuku TV anyar.

Audio

Dadi kita entuk pungkasan aspek sing kudu dipikirake nalika tuku televisi anyar; Pungkasan, nanging ora penting, amarga audio minangka penting kanggo video kanggo nikmati film sing apik.

Kanthi penipisan panel kanthi progresif, uga ukuran speaker wis dikurangi (saka 4, 5 utawa luwih inci nganti 2,5 utawa 3 inci titik mandeg saiki). Asilé jelas: swarane ora kepenak, lan ora duwe bass, audio kleru nalika kita nggawe swara. Lan sanajan server ora apik, server kasebut ditampilake.

Sistem speaker TV Philips

Akibate, solusi paling apik kanggo masalah nyebar iki yaiku ayo cadangan bagean saka anggaran kanggo tuku sistem swara, menara swara, bilah swara, lan uga sistem nirkabel liwat WiFi utawa Bluetooth. Ana akeh, akeh pilihan lan kualitas apik banget. Lan kanggo mesthekake yen sampeyan ora nemoni masalah, kita gunakake babagan sambungan maneh lan nyaranake supaya TV anyar duwe output audio optik, RCA analog lan HDMI ARC, mula sampeyan bakal bisa milih luwih akeh. .


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Antonio Pisa ngandika

    Aku seneng banget karo topik audio visual, aku duwe televisi Samsung 4k lan proyektor definisi tinggi, aku kudu ujar manawa sing paling apik yaiku proyektor sing apik nanging nyambung karo komputer kanthi kertu grafis sing apik ing layar iki 80 layar inci, Saka pengalaman pirang-pirang taun, sesanti paling apik yaiku nyedhiyakake televisi utawa layar ing pojok luwih saka 180 derajat, nanging PERHATIAN, cara sesanti paling apik yaiku nyelehake lampu utawa lampu ing mburi tv utawa proyektor, biru-biru , iki minangka cara paling apik kanggo adaptasi otak lan mripat lan lampu lantai kurang luwih ing endi kita lungguh kanthi cahya anget, yen sampeyan ora prelu ndeleng lampu kasebut nyoba.

    1.    Jose Alfocea ngandika

      Saran sing apik banget! Lan angel banget. Sampeyan kudu nyoba. Ayo dipriksa manawa ana saran ekstra saka para pamaca lan saiki wis ngrampungake kiriman. Salam!

  2.   Piccolo Nene ngandika

    Saran sing apik banget, matur nuwun kanggo artikel kasebut.

    Kepiye kemungkinan ing pungkasan taun 2017 isih durung ana televisi Oled sing luwih cilik saka 55 inci?

    Oalah…

    1.    Jose Alfocea ngandika

      Matur nuwun kanggo sampeyan wis ngunjungi blog. Muga-muga tips kasebut migunani. Salam!