Data pribadi ewu influencer Instagram wis bocor

Instagram

Instagram minangka jaringan sosial modis lan ora bisa dianggep penting sing ora perlu dakkandhani saiki ing kene. Jaringan sosial sing diduweni Facebook ngindhari akeh dhuwit liwat "pengaruh", wong sing duwe jutaan pengikut sing adol menyang tawaran paling dhuwur kanggo nawakake produke ing publikasi, nanging skandal keamanan anyar nggegirisi jaringan sosial. Ewonan data pribadi pengaruh wis bocor liwat basis data sing kalebu nomer telpon lan email. Sepisan maneh kasunyatane ngandhakake manawa ora ana sing aman ing internet.

Artikel sing gegandhengan:
Cara ndownload video saka Instagram

Informasi kasebut wis dituduhake dening media Amerika Utara TechCrunch y waspada manawa database publik wis ditemokake, yaiku ora duwe mekanisme keamanan lan otentikasi sawetara, sing nglumpukake akeh data pribadi lan pribadi babagan ribuan pengaruh lan merek sing bisa digunakake liwat jaringan sosial sing misuwur. Khusus, data sing paling relevan yaiku nomer telpon pribadi lan uga akun email, sanajan ana uga liyane kayata jeneng lan jeneng kulawarga tartamtu lan jinis informasi liyane sing asipat ora relevan kayata foto profil, akunting pandherekipun. lan macem-macem data statistik.

Jebule "pelaku" kasebut yaiku perusahaan pemasaran digital Chtrbox, merek India sing adhedhasar ing Mumbai sing khusus ngatur pembayaran lan promosi karo "pengaruh" ing saindenging jagad.. Jebul merek kasebut nyimpen kabeh data sing dipikolehi ing file flat sing sederhana, tanpa keamanan lan kasedhiya kanggo kabeh wong liwat layanan panyimpenan online utama. Mesthi, masalah njaga data ing internet yaiku kasunyatan manawa kita nuduhake lan ora bisa ngontrol, mula risikone terus saya gedhe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.