Thermometers Gallium: carane milih sing paling apik?

Bahan galium

Alat ukur suhu pertama digawe dening Galileo Galilei lan wiwitane dibaptis dadi thermoscope. Thermoscope yaiku tabung kaca kanthi bal sing ditutup ing salah sawijining pucuk sing dicelupake ing campuran banyu lan alkohol sing digawe panas mula munggah ing tabung sing ana skala numerik.

Wiwit iku, thermometer Galileo Galileo wis berkembang kanggo adaptasi karo kabeh jinis pangukuran, dadi termometer merkuri (digawe dening Gabriel Fahrenheit ing taun 1714) salah sawijining sing paling akeh digunakake ing jagad iki kanggo ngukur suhu awak. Nanging, amarga keracunan sing dhuwur, pabrik iki dilarang ing pirang-pirang negara.

Sanajan akeh wong sing isih gumantung marang termometer merkuri kanggo ngukur suhu awak, saya angel golekane ing pasar. Salah sawijining solusi yaiku nggunakake termometer digital, sanajan kadhang kala menehi pangertene manawa saben digunakake nawakake pangukuran sing beda karo termometer merkuri tradisional.

Yen thermometers digital ora ngerteni sampeyan, solusine nggunakake thermometers gallium, iki minangka alternatif sing paling apik ing umur. Thermometers Gallium, kaya termometer merkuri, dianggep paling akuratKerugian utamane yaiku wektu sing suwe dibutuhake kanggo ngukur sing bener, saliyane digawe saka kaca, mula rapuh banget yen tiba sing tiba.

Apa sing diarani gallium?

Apa sing diarani gallium?

Kaya sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, merkuri mandheg digunakake ing produksi thermometers ing taun 2007, nalika Uni Eropa dilarang amarga tingkat keracunan sing dhuwur ora mung kanggo wong, nanging uga kanggo lingkungan.

Pengganti merkuri ing termometer yaiku gallium, tinimbang galinstane (galinstan ing basa Inggris: galium, indiparingi lan stannum), paduan galium (68,5%), indium (21,5%) lan timah (10%) sing nawakake akurasi padha karo apa sing bisa ditemokake ing termometer merkuri.

Gallium digunakake ing pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo stabil plutonium, ing njero teleskop kanggo nemokake neutrino, ana ing sawetara jinis panel surya lan kaca spion, bisa ditrapake ing aluminium kanggo ngasilake hidrogen kanthi menehi reaksi karo banyu, digunakake kanggo nambani wong sing duwe kalsium berlebihan ing ...

Kaluwihan saka thermometers gallium

Kaluwihan saka thermometer gallium

Keuntungan saka thermometers gallium padha praktis sing padha sing bisa ditemokake ing thermometury merkuri lan sing ditrapake kanggo termometer non-digital sing paling akeh.

  • Durability saka wektu. Kaya termometer merkuri, umur termometer gallium iku tanpa wates, yaiku bakal mesthi bisa digunakake kaya dina pisanan anggere ora pedhot.
  • El sawetara kesalahan yaiku 0,1 ° C
  • Kanthi ora nggabungake merkuri, dheweke sustainable kanggo lingkungan lan bisa didaur ulang kanthi gampang.
  • Sanajan ana kabeh rega, umume luwih murah tinimbang thermometers digital.
  • Reresik gampang, amarga nganggo sabun cilik, kita bisa matesi gelas.

Cara Kerja Thermometers Gallium

Cara Kerja Thermometers Gallium

Operasi thermometers gallium padha karo termometer merkuri. Babagan sing kudu dipriksa sadurunge dilebokake ing area pangukuran yaiku cairan ing ngisor 36 derajat goyang bola-bali nganti tekan level kasebut.

Banjur kita lebokake ing area awak sing arep diukur, umume ing cangkem, ketiak utawa rektum lan kita ngenteni paling ora 4 menit. Beda karo thermometers digital sing mung sawetara detik, thermometers gallium (kaya merkuri) mbutuhake sawetara menit kanggo ngukur sing bener.

Una vez hemos obtenido la medición correspondiente debemos limpiar la zona de medición del termómetro con un jabón de manos y sacudirlo repetidamente hasta que el galio se sitúe por debajo de los XNUMX grados y guardarlo en el estuche correspondiente en un lugar fresco, ventilado y resguardado de la luz solar.

Apa sing kedadeyan yen thermometer gallium rusak

Termómetro mercurio vs galio

Los termómetros de galio están fabricados en vidrio, por lo que ante cualquier caída accidental pueden llegar a romperse y quedar totalmente inservibles obligándonos a comprar un nuevo.

Respecto al contenido de su interior, el galio, no es un material tóxico como si lo es el mercurio que se encontraban en los primeros termómetros que se fabricaron hasta mediados de XNUMX en Europa.

Si tenemos la curiosidad de tocar el galio, al encontrar en contacto con la piel desaparecerá debido al color corporal. Lo mismo sucede cuando se rompe un termómetro que utilice alcohol coloreado para realizar las mediciones de temperatura. Con los restos del termómetro, al ser vidrio, podemos reciclarlo en el contenedor de reciclaje correspondiente.

Apa sing bakal dituku thermometer gallium?

Dónde comprar termómetro de galio

A diferenciad de los termómetros de mercurio, los termómetros de galio Dheweke ora kabeh padha karo saben sing menehi fungsi ekstra. Yen kita goleki termometer gallium paling apik, kita kudu mikir apa ciri sing ditawakake lan apa bedane karo liyane.

Nalika tuku thermometer gallium, kita kudu eling yen gelas kasebut ora kalebu bahan beracun lan ora digawe saka bahan plastik, amarga ora menehi pangukuran sing akurat. Yen digawe kanthi bahan anti-alergen, mula luwih apik.

Nalika ngedhunake suhu kanggo njupuk pangukuran maneh utawa dilebokake maneh, kita kudu goyangake thermometer. Sawetara model nggabungake sistem sing diarani shaker, sing ngidini supaya goyang kanthi cara sing luwih cepet lan luwih nyaman, ngindhari sajrone proses kasebut bisa mlebu ing udara.

Ukuran pangukuran kabeh thermometers yaiku antarane 35,5 lan 42 derajat, dadi yen kita nemokake model sing menehi pangukuran sing luwih jembar, kita kudu ora percaya, amarga suhu awak awak bisa ditemokake ing antarane maksimum lan minimal

Fitur liyane sing kudu dipikirake nalika tuku thermometer gallium yaiku yen nggabungake a lensa sing nggampangake maca suhu. Termometri durung nate ditondoi kanthi menehi pangukuran sing gampang dideleng utamane amarga ukurane, mula yen ngemot lensa sing nggawe maca luwih gampang, mula bakal bisa dihargai.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.