Trik: Kepiye cara boot Windows sing resik lan cepet

trik Windows cepet boot

Apa sampeyan duwe masalah wiwitan utawa boot ing Windows? Kahanan kaya ngono bisa kedadeyan ing akeh wong, sing kalebu ora mung kelambatan sistem operasi, nanging uga sawetara kesalahan sing bisa muncul tanpa sebab, lan wektu sing paling ora dikarepake.

Contone, «khaslayar biru»Minangka salah sawijining gejala sing paling ngganggu sing kudu ditindakake para pangguna Windows, lan kudu nyoba mbenerake masalah iki kanthi mlebu menyang«mode gagal«. Yen sampeyan teka kanggo nindakake jinis tugas kasebut ing wektu tartamtu, sampeyan bakal ngerti sistem operasi diwiwiti luwih cepet tinimbang konvensional. Sejatine iku ide sing bakal kita gunakake saiki, yaiku supaya kita nyoba nggunakake prinsip iki supaya sistem operasi kita diwiwiti kanthi kacepetan sing luwih gedhe tinimbang konvensional.

Apa kita bisa miwiti Windows ing "mode aman"?

Mesthi wae, angger sistem operasi kita nampilake sawetara masalah utawa rasa ora nyaman; sayangé, "mode gagal" iki teka mateni fitur sistem operasi sing penting, sing praktis bakal nyegah sawetara aplikasi lan alat sing bisa digunakake saben dina supaya bisa mlaku. Mula, kita ora bisa kerja kanthi bener ing mode iki, nanging yen bisa nggunakake prinsip nalika Windows diwiwiti kanthi cara konvensional yen nggunakake sawetara trik.

Pateni layanan logon ing Windows

Ing pirang-pirang kesempatan, kita wis nyebutake jinis tugas lan alternatif kasebut nyepetake wiwitan Windows, sanajan saiki kita bakal nuduhake sawetara trik tambahan sing bisa digunakake supaya sistem operasi wiwitan mirip banget karo sing bisa dideleng, kanthi "mode aman". Ing conto pisanan, sampeyan kudu nelpon "msconfig" kanthi cara konvensional (gumantung ing trabasan keyboard Win + R).

mateni layanan ing Windows

Sawise duwe jendhela alat iki, sampeyan kudu mbukak tab "layanan"; mengko sampeyan kudu ngaktifake kothak ing sisih kiwa ngisor kanggo ndhelikake layanan sing diduweni Microsoft, amarga kanthi iki sampeyan ora bakal ngilangi sawetara fungsi penting ing sistem operasi. Pungkasane, sampeyan mung kudu pencet tombol sing "Deactivate All" ing sisih tengen ngisor lan urip maneh komputer.

Pateni aplikasi kanthi nggunakake sithik ing Windows

Ing jendhela sing padha karo saiki, sampeyan bisa nggunakake fungsi tambahan; Iki bisa rampung yen sampeyan mbukak tab sabanjure, yaiku sing duwe jeneng "Windows Start".

mateni aplikasi Startup ing Windows

Sawise tekan kana, sampeyan kudu miwiti nggoleki kabeh dhaptar aplikasi sing dianggep "ora digunakake"; Ing kasus iki, sampeyan ora bisa mateni kabeh mau amarga ing kene, ora ana kothak sing nggawe sing penting banget kaya sing wis kasebut ing tips sadurunge. Sampeyan mung kudu milih salah sawijine aplikasi ing saben kothak kasebut saengga aktivasi kasebut ilang banjur mengko, klik tombol «Aplikasi».

Pateni fitur wiwitan sing dijadwalake ing Windows

Opsi iki bisa ditindakake dening wong-wong sing nganggep awake dhewe pangguna Windows sing luwih khusus; Iki amarga kasunyatan manawa kita kudu ngerti apa fungsine utawa layanan sing dijadwalake Windows kanthi jadwal, soko sing meh ora bisa dingerteni kanthi bener, sanajan bisa uga digawa nganggo intuisi.

mateni fitur sing dijadwalake ing Windows

Kaya sadurunge, ing kene kita kudu nyebut fungsi sing diarani «Kontrol schedtasks«, Sing kudu ditulis sawise nggunakake trabasan keyboard« Win + R »; Kanthi iki, jendhela bakal katon kanthi otomatis ing endi kabeh fungsi sing dieksekusi dening Windows kanthi jadwal dijadwal saiki. Kita mung kudu milih salah sawijine kanthi tombol mouse nengen lan mateni liwat pilihan menu konteks.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.