Trik kanggo ngatur Gmail lan ngoptimalake

Jadwal mailing ing Gmail

Layanan email Google, Gmail, miwiti lelungan ing pasar tanggal 1 April 2004, nanging durung nganti tanggal 7 Juli 2009, nalika layanan kasebut ninggalake beta lan kabeh pangguna sing pengin, bisa mbukak akun email. 3 taun mengko nggawe Microsoft (Outlook, Hotmail, Msn ...) dadi platform surat sing paling akeh digunakake ing jagad iki.

Nomer pangguna sing saiki ora dingerteni, nanging yen kita nggunakake bisa nggunakake smartphone karo Android, prelu ya utawa ya, akun Google, kita bakal bisa nemokake monster sing diarani Gmail wis dadi. Salah sawijining alasan sing ngidini dheweke tetep pimpinan pasar, kita temokake ing pirang-pirang pilihan pangaturan dhewe lan operasi sing ditawakake.

Alasan liyane, ditemokake ing integrasi karo layanan Google liyane kayata Google Drive, Tasks, Google Docs, Hangouts ... layanan gratis sing uga paling akeh digunakake ing saindenging jagad. Sanajan sawetara opsi sing ditawakake Gmail liwat aplikasi piranti seluler akeh banget, ing endi yen kita bisa entuk paling bathi ana ing versi desktop.

Versi desktop iki, sing kebetulan paling cocog karo browser Google Chrome (kabeh ana ing omah), kasedhiya akeh pilihan, opsi sing ora kasedhiya ing aplikasi seluler, nanging bisa mengaruhi operasi aplikasi kanggo piranti kasebut, kayata nerusake email, nggawe label kanggo ngelasake email sing ditampa, nggunakake tema latar mburi sing dipersonalisasi ...

Yen sampeyan pengin ngerti trik gmail paling apik Kanggo entuk bathi, aku ngajak sampeyan tetep maca.

Ganti gambar latar mburi

Ganti gambar latar mburi Gmail

Ngganti gambar latar mburi akun Gmail minangka proses sing gampang banget supaya bisa menehi sentuhan sing beda banget karo sing ditemokake kanthi asli. Kita ora mung bisa nggunakake sawetara gambar sing ditawakake, nanging uga bisa digunakake gambar liyane sing wis disimpen ing tim kita.

Ganti gambar latar mburi Gmail

Kanggo ngganti gambar latar mburi, kita kudu ngeklik roda roda gigi sing ana ing sisih tengen ndhuwur Gmail lan klik pilihan Tema. Sabanjure, kabeh gambar sing bisa digunakake minangka latar mburi ing akun bakal ditampilake. Ing ngisor iki, kita nemokake pilihan kanggo ngunggah gambar saka komputer kanggo digunakake. Yen ngono, sampeyan kudu eling yen resolusi foto kudu padha karo monitor sampeyan kita bakal ngalangi supaya ora katon nganggo piksel minangka cuffs.

Kirim jadwal

Kirim jadwal

Sadurunge integrasi asli saka jadwal email, kita bisa nindakake iki liwat ekstensi sing bisa digunakake kaya pesona. Nanging, ing endi sampeyan menehi pilihan ngidini kita gawe jadwal ngirim email asli mbusak kabeh liyane.

Kanggo gawe jadwal pangiriman email, kita mung kudu nulis email, nambah sing nampa banjur klik ing panah mudhun ditampilake ing jejere tombol Kirim kanggo milih dina lan wektu sing pengin dikirim email.

Ngatur email nganggo label

Ngatur email nggunakake label minangka perkara paling cedhak kanggo nggawe direktori ing komputer kanggo ngatur file. Kanthi cara iki, kita bisa nglumpukake kabeh email sing cocog karo wong sing padha ing folder supaya bisa gampang ditemokake. Label iki, ditampilake ing sisih kiwa layar, ing ngisor iki sing Ditampa, Ditampilake, Ditundha, Penting ...

Sawise nggawe label, kita kudu nggawe Filter, yen ora pengin klasifikasi kabeh email sing ditampa kanthi manual. Thanks kanggo filter kasebut, kabeh email sing ditampa cocog karo kritéria sing wis ditemtokake, kanthi otomatis bakal nampa label sing wis disetel.

Filter label Gmail

Kriteria sing bisa ditemtokake yaiku:

  • De
  • para
  • Subyek
  • Ngemot ukara
  • Ora duwe
  • Ukuran
  • Ngemot lampiran

Sawise nggawe filter, kita kudu nemtokake tindakan sing bakal ditindakake karo kabeh email sing kalebu kriteria kasebut. Ing kasus iki, kita pengin nambah label Gadget News. Wiwit saiki, email sing wis ditampa lan email sing bakal ditampa saiki, kanthi otomatis bakal nambah label Gadget Warta.

Batal ngirim email

Batal ngirim email ing Gmail

Nulis email sing panas ora tau apik, lan luwih becik yen dikirim lan sawetara detik mengko bakal ditimbang-timbang maneh. Untunge, Gmail nawakake kemampuan kanggo mbatalake ngirim email nganti 30 detik sawise dikirim. Sawise wektu iku wis kliwat, kita ora bisa nindakake apa-apa kajaba ndedonga.

Kanggo nyetel wektu maksimal supaya bisa mbatalake pangiriman email, kita kudu ngeklik gir sing ana ing pojok sisih ndhuwur ndhuwur lan setelan akses. Ing tab Umum, kita golek opsi Batalake kiriman: Periode pembatalan pengiriman: lan atur wektu wiwit 5 nganti 30 detik.

Batal lengganan

Batalake lengganan Gmail

Sanajan miturut undang-undang, wajib kabeh pesen sing dikirim kanthi akeh, kayata newsletter, kalebu pilihan supaya bisa lengganan, ora kabeh nuduhake pilihan kasebut kanthi jelas lan katon. Kanggo nggampangake supaya dheweke ora nampa email saka layanan sing ora dikarepake, Gmail ngidini kita langganan langsung tanpa kudu njaluk liwat cara liyane.

Wangsulan kanthi otomatis

Balesan otomatis Gmail

Nalika sampeyan ngrencanakake plancongan, utawa sawetara dina istirahat, disaranake supaya kita ngaktifake mesin panjawab sing ditawakake Gmail. Layanan iki tanggung jawab kanggo nanggapi kabeh pesen sing ditampa kanthi teks sing sadurunge wis digawe, uga nambah subyek lan wektu nalika Gmail bakal tanggung jawab njawab email kita.

Kita uga duwe kemungkinan pesen balesan otomatis mung dikirim menyang kontak sing wis disimpen ing akun Gmail, supaya ora menehi informasi lengkap marang wong sing kita ora duwe kontak biasa. Pilihan iki kasedhiya liwat opsi konfigurasi Gmail lan ing bagean Umum.

Tambahake teken khusus

Tambahake teken Gmail

Tandha email ora mung ngidini kita ngenalake awake dhewe lan menehi rincian kontak, nanging uga ngidini nambah tautan langsung menyang cara liya kanggo kontak karo kita. Gmail, ngidini kita nggawe tetandan beda, tetandan sing bisa digunakake nalika nggawe email anyar utawa nalika nanggapi email sing ditampa.

Nalika nggawe teken, kita uga bisa nambah logo perusahaan, utawa gambar liyane, kayata sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur. Uga kita bisa format teks miturut kekarepan kita ing font, kayata ukurane, justifikasi ... Pilihan iki kasedhiya ing opsi konfigurasi Gmail, ing bagean Umum.

Email Terusake

Email Terusake

Kaya layanan email sing ngurmati awake dhewe, Gmail ngidini kita nerusake kabeh email sing ditampa menyang akun email liyane, utawa mung email sing memenuhi kriteria. Kanggo nggawe kritéria, ing opsi Forwarding, kita kudu klik nggawe filter lan netepake, kaya ing label, kriteria sing kudu ditindakake email kanggo diterusake menyang alamat sing dikarepake.

Mbebasake ruangan Gmail

Mbebasake ruangan Gmail

Gmail nawakake panyimpenan gratis 15 GB kanggo kabeh layanan sing ditawakake kayata Gmail, Google Drive, Foto Google ... Yen biasane nampa email kanthi lampiran, kemungkinane Gmail minangka salah sawijining layanan sing nggunakake paling akeh ruang. Kanggo mbebasake papan, kita bisa nggunakake printah "ukuran: 10mb" (tanpa kuotasi) ing kothak telusuran kanggo nuduhake kabeh email sing ngisi nganti 10 MB. Yen ora nulis "ukuran: 20mb" (tanpa tandha petik) kabeh email sing ngenggoni nganti 20mb bakal ditampilake.

Kapadhetan isi

Kapadhetan isi

Kanthi gawan, Google nawakake tampilan akun email sing nuduhake manawa email kalebu jinis lampiran lan jinis apa. Yen kita nampa akeh email ing wayah awan lan ora pengin ringkesan kabeh, kita bisa ganti kerapatan isi sing ditampilake. Pilihan iki kasedhiya ing cogwheel, ing bagean Kapadhetan Konten.

Gmail nawakake telung pilihan: Default, sing nuduhake email kanthi jinis lampiran, Nyaman, ing endi kabeh email ditampilake tanpa lampiran lan Kompak, desain sing padha karo tampilan Compact nanging kabeh luwih cedhak, luwih kenceng.

Tundha kabar babagan email

Tundha kabar babagan email

Mesthi wae wis luwih saka siji kesempatan, sampeyan wis nampa email sing sampeyan kudu wangsuli ya utawa ya, nanging ora penting. Ing kasus kasebut, supaya ora lali, kita bisa nggunakake opsi Postpone. Opsi iki, busak pesen email saka kothak mlebu (dununge ing tray Ditundha) lan bakal ditampilake maneh ing wektu lan dina sing wis ditemtokake.

Blokir pangirim

Blokir pangirim Gmail

Gmail nawakake filter sing kuat kanggo ngindhari SPAM, nanging kadhang kala ora bisa ndeteksi kabeh email kanthi bener. Yen wis kesel nampa email sing mesthi asale saka alamat email sing padha, Gmail ngidini kita ngalangi kanthi langsung saengga kabeh email sing dikirim ngirim langsung ing sampah kita. Kanggo mblokir pangguna, kita kudu mbukak email lan klik ing telung titik sing ana ing vertikal ing pungkasan alamat email banjur pilih blokir.

Gunakake Gmail offline

Gunakake Gmail tanpa sambungan Internet

Yen biasane nggarap laptop, mesthine sajrone sawetara dina, kita ora bakal nemokake koneksi internet. Ing kasus kasebut, kita bisa nggunakake Gmail tanpa sambungan internet, fungsi sing mung kasedhiya yen nggunakake Google Chrome. Opsi iki tanggung jawab kanggo ngidini kita navigasi ing antarane email paling anyar lan njawab langsung saka browser kaya ana sambungan internet. Yen wis nyambung menyang internet, mula bakal ngirim email sing wis ditulis utawa nanggapi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.