Bitcoin Cash apa lan carane tuku?

Bitcoin Cash minangka mata uang kripto sing lahir ing jaman biyen  1 Agustus 2017 saka Bitcoin menyang coba ngatasi masalah skalabilitas Bitcoin asli. Saiki dadi salah sawijining mata uang paling populer kanthi nilai pasar sing dhuwur banget ing posisi 3 ing total peringkat crypto, mung ana ing mburi Bitcoin lan Ethereum asli. Sanajan umure cekak, Bitcoin Cash duwe komunitas sing kuat lan ana sawetara wong sing ujar manawa mbesuk bakal dadi Bitcoin sing paling penting, malah Bitcoin asli dadi papan nomer loro amarga ana masalah. Mula, hKanggo ngerti apa Bitcoin Cash, luwih dhisik kudu ngerti apa asale lan saka ngendi bitcoin.

Asal saka Bitcoin

Bitcoin digawe kanthi anonim dening wong utawa klompok wong kanthi jeneng alias "Satoshi Nakamoto". ingTujuane wong utawa klompok iki yaiku nggawe cara ngirim lan nampa dhuwit kanthi desentralisasi nggunakake teknologi sing dikenal blockchain utawa pamblokiran. Pencipta Bitcoin "Satoshi Nakamoto" ngetrapake serangkaian aturan ing Bitcoin, salah sijine yaiku ora bakal ana luwih saka 21 yuta Saka unit dene langkah liya yaiku nggawe lan ngasilake Bitcoin kanthi cara mung nggunakake piranti lunak gratis kanggo mbantu ngrampungake transaksi sing digawe kanthi aman. Nalika pangguna ngirim Bitcoin menyang liyane, iki kudu mbayar komisi (ragad) kanggo menehi kontribusi ing jaringan; jaringan bakal dadi komputer sing mbukak piranti lunak tartamtu supaya transaksi kasebut digawe kanthi bener. Komputer lan / utawa mesin kasebut diarani "Penambang" lan sapa wae ing jagad iki sing ana sambungan komputer lan internet bisa dadi penambang.

Ing cara iki ora perlu nggunakake badan pusat, pamrentah utawa bank sing bisa dipercaya amarga sampeyan bakal tanggung jawab lan dadi pemilik Bitcoin sampeyan. Ya, teknologi iki digawe ing 2008 iku wis watesan tartamtu; Amarga watesan kasebut, akeh klompok programer tampil kanthi tujuan kanggo nambah lan nambah watesan Bitcoin kasebut.

Klompok gedhe liyane uga digawe sing nyedhiyakake kanggo nginstal lan nyiapake peternakan pertambangan Bitcoin sing gedhe. Iki bakal mbantu sing anyar ngerti ing ngisor iki apa lan carane Bitcoin Cash digawe. Banjur mengko kita uga bakal ndeleng langkah-langkah sing kudu ditindakake bisa tuku Bitcoin Cash kanthi aman.

Kita wis ujar manawa Bitcoin digawe kanthi anonim lan uga proyek lan piranti lunak kasebut umum; Iki tegese sapa wae sing bisa ngowahi, ngapikake lan nambah fitur anyar. Nanging supaya bisa dandan, kudu ditampa dening mayoritas "penambang" sing kudu nganyari lan ndownload asil dandan iki, sing diarani komunitas "konsensus" Lan minangka ciri khas utama teknologi blockchain.

Nalika pangguna nindakake transaksi iki disimpen ing a pamblokiranSaben blok duwe ukuran gawan 1MB lan bisa nyimpen sawetara transaksi tartamtu. Blokir kasebut kanthi otomatis digawe saben wektu X, tinimbang wektu sing wis ditemtokake.

Salah sawijining masalah utama Bitcoin muncul nalika dadi populer lan jumlah transaksi mundhak akeh. Banjur ana konflik tartamtu ing komunitas Bitcoin babagan cara ngatasi masalah iki. Akibat saka masalah iki mengaruhi transaksi, amarga akeh banget, mula ana ing negara tunggu sing akumulasi adhedhasar komisi sing wis dibayar pangguna nalika nggawe. Yen kedadeyan kasebut, komisi bakal nambah (amarga biaya jaringan mundhak) lan wektu sing dibutuhake kanggo konfirmasi transaksi uga saya mundhak nalika transaksi karo komisi sing luwih dhuwur bakal luwih disenengi tinimbang liyane.

Ing kene muncul masalah utama ing komunitas Bitcoin sing beda lan perang "kepentingan" diwiwiti ing antarane para penambang lan pangembang Bitcoin.

Ngerti iki kita bisa nerangake apa apa a Garpu Hard. Hard Fork minangka divisi pamblokiran utama sing bakal diarani Bitcoin. Iki kedadeyan nalika proposal perbaikan ora ditampa lan para penambang sing ndhukung jaringan Bitcoin dipérang. Sampeyan mung bisa nggawe mata uang digital nomer loro saka rantai asli Bitcoin, lan iki carane "Bitcoin Cash" munculKanggo ngerti babagan iki kanthi cara sing luwih visual, sampeyan kudu ndeleng gambar ing ngisor iki:

Garpu Bitcoin Cash

Iki bisa uga apik utawa ala, gumantung saka carane sampeyan ndeleng. Nalika a Hard Fork sejatine kedadeyan kudu rampung yaiku kloning. Dadi, para penambang sing ndhukung rantai anyar nggawe data rantai asli menyang rantai anyar sing dianyari kanthi dandan sing ditrapake, sing pangguna sing duwe Bitcoin ing dompet (dompet) bakal entuk Bitcoin Cash kanthi otomatis lan gratis, tegese saiki sawise garpu hard sampeyan bakal duwe bitcoin lan awis bitcoin.

Sejarah awis bitcoin

Sajarah Bitcoin Cash Cendhak banget wiwit ing Agustus 1 saka 2017 asale saka masalah skalabilitas lan kurang pangerten babagan komunitas sing kasebut ing ndhuwur, sanajan yen kita ngerteni pirang-pirang taun masyarakat Bitcoin debat babagan masalah kasebut, sejarah Bitcoin Cash bakal dibalekake maneh.

Cara tuku awis bitcoin

Kanggo entuk Bitcoin Cash, kita bisa nindakake sawetara cara, paling gampang ndaptar lan mbukak akun ing salah sawijining ijol-ijolan utama. Contone, kita bisa nggunakake salah siji ing ngisor iki:

Sawise nggawe akun, mula kudu digawe verifikasi kanthi menehi dokumen identitas utawa paspor lan bukti alamat lan kuitansi bank.

Sawise verifikasi akun, kita kudu nggawe transfer bank saka akun menyang bank, nuduhake nganggo pengenal unik sing sampeyan tampakake ing akun ijol-ijolan.

Yen wis duwe dhuwit ing akun, kita mung kudu utang tuku saka platform web sampeyan lan ijol euro karo Bitcoin Cash lan investasi bakal digawe.

Kauntungan saka awis bitcoin

Keuntungan utama Bitcoin Cash cukup sawetara dibandhingake karo Bitcoin asli, transaksi sing luwih cepet karo regane luwih murah lan keukur.

Iki wis entuk nambah ukuran saben blok saka 1MB dadi 8MB keukur nganti 32MB tanpa garpu tambahan sing ngidini antara 23 lan 92 transaksi per detik dibandhingake 3-7 tx / s (transaksi per detik) sing diidini Bitcoin asli.

Masalah awis Bitcoin

Salah sawijining masalah utama Bitcoin Cash yaiku Ukuran blok 8MB lan amarga? Ya, amarga iki tegese investasi penting ing mesin panyimpenan kanggo para penambang sing nyumbang jaringan, sing bisa milih dhukungan kanggo jaringan 1MB asli sing ora prelu nggawe investasi anyar.

Masalah liyane yaiku pangguna sing nggunakake Bitcoin ora percaya karo drajad sing ditampa sing bisa uga duwe Bitcoin Cash amarga larang regane kanggo njaga jaringane, amarga iki bisa nggawe jaringan Bitcoin Cash mung tetep ana ing tangan sawetara wong sing duwe modal sing cukup kanggo ngadhepi lan kanthi cara iki bisa dikontrol dening saklompok cilik wong sing duwe kontrol mayoritas jaringan, dene jaringan Bitcoin asli luwih disebar lan akibate luwih angel dikontrol lan terpusat.

Bitcoin awis vs bitcoin

Acara kasebut disedhiyakake, Bitcoin Cash ngatur wektu suwe papan nomer loro ing kapitalisasi pasar konco Bitcoin. Saiki, tanggal artikel iki, posisi kaping telu lan kahanane kaya ing ngisor iki:

Pertempuran kasebut terus lan tahan nganti pirang-pirang puteran wiwit saiki komunitas Bitcoin gedhe banget lan nalika pangguna anyar ngerti blokchain lan dadi kasengsem karo mata uang kripto, sing pisanan digawe yaiku investasi ing Bitcoin tinimbang Bitcoin Cash, amarga iku sing pertama lan dadi ratu kabeh. Ing kapten Bitcoin asli, Bitcoin Cash bisa dadi pesaing sing pantes Amarga investor gedhe sing nduwe mburi lan karakteristik sing mupangate kanthi transaksi sing luwih cepet lan luwih murah, nanging iki minangka masalah amarga cryptocurrency liyane sing penting banget wis rampung sadurunge, kayata Ethereum, sing dadi papan kapindho ing kapitalisasi pasar, Sampeyan bisa ndeleng ing gambar sadurunge. Kita kudu takon apa sebabe aku utawa pangguna liya sing nandur modal utawa tuku Bitcoin Cash yen Ethereum luwih cepet lan luwih murah? Amarga iki, akeh wong sing mutusake investasi ing Bitcoin amarga iku ratu minangka nyimpen regane lan nggunakake mata uang digital liyane kayata Ethereum kanggo nindakake transaksi lan pangiriman.

Kutipan awis Bitcoin

Contone grafik saham Bitcoin Cash

Nalika diluncurake, Bitcoin Cash wiwit didol luwih saka $ 500, banjur osilasi antara minimal $ 200 lan maksimal $ 2.500, nalika nggawe artikel iki, Bitcoin Cash didagang kanthi rega $ 1.248. Yen sampeyan pengin ndeleng rega ing wektu nyata, sampeyan mung kudu ketik link iki.

KESIMPULAN

Ing pasar sing molah malih, enom lan ora bisa diprediksi lan ganti kasebut, kita durung ngerti manawa pasar bakal tumuju, nanging ing sisihku, aku mikir manawa ana kedadeyan, mula sing paling apik sing dakanggep ing level pribadi yaiku taruhan ing kalorone kanggo ndeleng kedadeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Luis Urena Alexiades ngandika

    Cryptocurrency, kaya Bitcoin, minangka papan perlindungan pajak ing mega, lan conto paling spekulasi spekulasi sing ora produktif.