Tutorial: Cara njupuk foto ireng lan putih

Tangan nyetel dawa fokus

Fotografer wong minangka cara sing apik kanggo narik emosi, nggambarake topik kasebut, lan njaga kenangan wong sing dikasihi.

Yaiku jinis kelamin fotografi gampang banget dikuasai, sampeyan mung kudu duwe kamera lan model sing gelem. Ngowahi potret menyang ireng lan putih minangka cara sing paling apik kanggo menehi swasana tanpa wates lan nyuda efek saka gangguan latar mburi. Dina iki aku nggawa sampeyan, ing Tutorial: Cara njupuk foto ireng lan putih

Gunakake prioritas aperture

Setel telpon kamera menyang mode prioritas aperture banjur pilih aperture sudhut. Iki bakal mbantu sampeyan nggawe latar mburi supaya model bisa misuwur ing foto. Yen aperture amba banget lan sawetara bagean model ora fokus, nomer f sing luwih gedhe bakal digunakake yen prelu. Banjur gunakake fokus manual utawa fokus otomatis kanthi selektif lan fokus ing mripat subjek amarga iki bakal dadi bagean sing paling penting kanggo dijupuk.

Pilih dawa fokus

Ngurangi pembesaran lan nggunakake dawa fokus sing cendhak bakal nyebabake distorsi lensa lan nambah karakteristik subjek. Amarga iki ora nggawe foto sing apik, coba coba mundur sawetara langkah banjur zoom kanggo njaga supaya kabeh bisa dadi proporsi sing bener.

Mumbulake lampu

Kanggo nggawe distribusi cahya sing seimbang lan ngindhari bayangan hard tiba ing praupane subjek, gunakake reflektor kanggo mumbulake cahya lan ngilangi bayangan. Yen sampeyan ora duwe reflektor, coba tembak ing njobo ruangan ing iyub-iyub utawa ing awan. Ing postingan sadurunge, kita ndeleng Tutorial: Beda cara kanggo motret, Aja nganti lali.

Aja mripat kedhep

Nangkep subjek sing lagi kedhip minangka salah sawijining masalah paling gedhe babagan fotografi potret, dadi yen kamera duwe fitur deteksi kedhip, gunakake kanggo mesthekake foto. Utawa, sampeyan bisa nggunakake mode motret terus-terusan kanggo njupuk seri foto kanthi cepet nalika motret. Sampeyan banjur bisa milih sing paling apik ing kabeh jangka.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-09

Ngasah

Penting sampeyan foto en Serif PhotoStack, banjur pilih pilihan Ngembangake ing sisih ndhuwur layar banjur pilih foto saka perpustakaan ing ngisor. Klik ing pilihan  Pratelan saka palet sunting ing sisih tengen layar banjur pilih pilihan Ngasah rai. Yen sampeyan pengin luwih akeh ngasah gambar, klik pilihan Setelan banjur bukak menu Detalles. Fungsi topeng unsharp bakal ngidini sampeyan milih jumlah ngasah sing ditrapake.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-06

Mbenerake pajanan kasebut

Ing tab Setelan, bukak menu Tataran. Kanggo mbenerake pajanan kanthi cepet, sampeyan bisa ngeklik tombol kasebut Tingkat otomatis. Nanging, yen sampeyan pengin nyetel kanthi manual, pindhahake slider ing ngisor grafik histogram nganti wareg karo asil.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-10

Mbusak reregetan

Yen ana cacat ing foto sampeyan, kayata cacat utawa rambut kesasar, pilih alat kasebut Ndandani Spot saka palet sunting. Setel ukuran sikat adhedhasar ukuran area masalah banjur atur opacity dadi 100%. Pilih Waras saka Jinis saka menu molor, banjur klik area tembakan sing pengin dibenerake. Saiki klik aplicar. Yen sampeyan ora wareg karo asil, gunakake Klone kanggo ngganti area masalah karo conto liyane saka foto.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-11

Tambah peluru

Kanggo mesthekake yen sisih ngisor ing foto ora ngganggu tujuan utamane, sampeyan bisa nggawe peteng kanthi nambah vignette. Ketik tab Setelan, ing menu lensa, banjur klik panah ing jejere lensa Vignette. Setel panggeser Intensitas kanggo ngiyatake efek lan panggeser Titik tengah kanggo mutusake bagean gambar sing dicakup ing endi.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-02

Ngonversi dadi ireng lan putih

Ing tab Preset ana ton opsi cepet kanggo ngowahi foto sampeyan ireng lan putihNanging, yen sampeyan pengin luwih ngontrol konversi, bukak tab kasebut Setelan banjur pilih Ireng lan putih. Ing kene sampeyan bakal nemokake akeh slider sing ngidini sampeyan nyetel nada warna gambar. Eksperimen nyetel saben nganti efek sing dikarepake.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-08

Simpen lan ekspor

Yen wis rampung diowahi, klik tab Share Ing sisih ndhuwur layar, kothak bakal katon takon yen sampeyan pengin nyimpen potret, mula klik Ya. Saiki sampeyan bisa ngekspor gambar saka PhotoStack lan nyimpen bali menyang komputer. Pilih wae tujuan kanggo nyimpen banjur pilih saka seri prasetel sederhana ukuran lan kualitas sadurunge ngeklik Ekspor.

tutorial-carane-nggawe-foto-ing-ireng-putih-04

Share on Facebook

Menyang www.facebook.com banjur gawe akun utawa log menyang profil sing ana. Ing kaca profil sampeyan, klik pilihan foto ing sisih ndhuwur, banjur klik Tambah foto. Ing kene sampeyan bisa nuduhake foto karo katrangan lan menehi tag karo papan sing dijupuk lan wong sing ana ing foto kasebut.

Informasi liyane - Tutorial: Beda cara kanggo motret


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.