Twitter wis mbatalake luwih saka 630.00 akun sing ana gandhengane karo terorisme

Suwe-suwe, umume perusahaan teknologi sing nawakake layanan ing Internet yaiku nindakake kabeh cara kanggo nyoba mandheg saluran komunikasi kelompok teroris utama. Perusahaan-perusahaan kasebut kanthi rutin nerbitake laporan transparansi sing ana gandhengane karo kemajuan sing ditindakake babagan iki. Perusahaan pungkasan sing nerbitake informasi babagan tugas babagan iki yaiku Twitter. Jaringan sosial sing dikelola dening Jack Dorsey nerbitake laporan sing ujar manawa wiwit tanggal 1 Agustus 2015, akun iki nundha 636.248 akun sing ana gandhengane karo terorisme ekstremis.

Ing enem wulan pungkasan, Twitter wis mungkasi 376.890 akun sing ana gandhengane karo terorisme, akun sing wis diidentifikasi nggunakake macem-macem alat sing digawe perusahaan, kaya sing bisa diwaca ing pratelan perusahaan paling anyar. Nanging dudu siji-sijine cara sing digunakake perusahaan kanggo ndeteksi jinis akun kasebut, amarga pangguna ngirim laporan sing beda-beda sing menehi kontribusi kanggo perusahaan sawise ngilangi 5.929 akun. Cetha manawa kabeh watu nggawe tembok lan pitulung pangguna ing gati uga penting.

Ing taun-taun pungkasan, Twitter wis dadi salah sawijining alat sing paling digunakake para teroris kanggo promosi separatisme, rasisme, nasionalis lan mung sengit. Perusahaan kasebut makarya bebarengan karo People Against Violent Violemism kanggo nemokake kabeh kemungkinan komunikasi antarane para teroris lan mula nyoba nutup dheweke. Masalah nalika nutup akun yaiku rong akun anyar digawe kanthi cepet, kaya ing mitologi Yunani nalika endhas dipotong saka Hydra Lerna, nanging paling ora, iki bakal ndadekake saluran komunikasi antarane ekstremis, amarga Minangka akun anyar dirilis, piranti lunak Twitter tetep bisa digunakake kanggo ndeteksi akun anyar sing nyebabake terorisme apa wae.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)