Uber ngakoni manawa dheweke ngalami hack sing nyebabake 57 yuta pangguna

Uber mung resmi negesake akun 57 yuta pangguna disusupi ing Oktober 2016 kepungkur. Pengakuan kasebut negesake manawa akun sing diretas duweke klien dhewe lan ora ana sing bisa lolos, uga drivere.

Iki cukup serius lan luwih ngelingi sing perusahaan kasebut mbayar luwih saka $ 100.000 kanggo ndhelikake hack. Saiki yen wis luwih saka setahun, pratelan resmi ditampilake ing njlentrehake manawa basis data sing disimpen ing Amazon Web Services dikompromi dening peretas.

Pratelan kasebut ngelingake manawa kabeh data wong-wong kasebut nambah saka nomer telpon, alamat, nomer lisensi bebarengan karo kabeh jeneng lan alamat email dheweke entuk peretas. Ing kasus driver Uber sing kena masalah iki, referensi mung digawe kanggo warga Amerika Serikat lan ing negara kasebut ora ana gunane babagan negara liya. Ganjaran sing dipikolehi dening para peretas lan sing dibayar dening Uber entuk kesepakatan kanggo mbusak data sing dipikolehi lan iki ora bisa ditemokake.

Ing pungkasan laporan katon langsung saka Situs web Uber dhewe lan mbukak kabeh kedadeyan ing serangan komputer. Kajaba iku, perusahaan nambahake pilihan kanggo negesake manawa sampeyan dudu salah sawijining sing kena hack iki sing kedadeyan taun kepungkur yen sampeyan minangka driver, sampeyan bisa ngunjungi data saka link iki Lan apa ora ana sing aman saka disusupi lan perusahaan gedhe mesthi dadi sing paling digoleki kanggo entuk hadiah finansial. Durung suwe iki, ewonan komputer Telefónica ing Spanyol ngalami serangan ramsomware sing nyebabake ora migunani sawetara jam kanggo ganti hadiah finansial sing dijaluk peretas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)