Ubuntu 16.04 LTS dirilis. Wangsulane sampeyan

Ubuntu 16.04 LTS

Salah sawijining dina paling penting ing taun iki para pecinta piranti lunak gratis wis teka: mung luwih saka 24 jam, wis kasedhiya kanthi resmi Ubuntu 16.04 LTS, versi kaping enem Suport jangka panjang sistem operasi sing dikembangake dening Canonical sing ana ing jeneng Xerial Xerus. Iki versi LTS tegese bakal nampa update lan tambalan keamanan sajrone 5 taun, dadi pilihan sing apik yen sing dikarepake yaiku nggunakake sistem sing bisa dipercaya, yen ora peduli karo kabar sing kalebu Ubuntu 16.10 lan versi mengko.

Kaya sing bisa diwaca ing Ubunlog (Kene o Kene), Ubuntu 16.04 LTS sing mentas diluncurake duwe akeh fitur anyar, sanajan umume ora katon. Ing antarmuka panganggo ora beda-beda saka versi 15.10 lan luwih dhisik, ngluwihi kemampuan kanggo mindhah peluncur menyang ngisor, nanging sampeyan ora mesthi kudu ndeleng apa-apa kanggo ngerti manawa ana ing kono. Kelemahane ing pangertene yaiku, kaya sing diarepake, ora bakal teka karo Unity 8, lingkungan grafis kanthi gambar sing luwih cedhak karo piranti lunak seluler sing bisa uga dadi pilihan default ing Ubuntu 16.10.

Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus

Paket snap teka nganggo Ubuntu 16.04 LTS

Salah sawijining kabaruan sing "ora bisa kita deleng" yaiku paket sworo seru. Nanging apa paket snap? Sing dadi minat pangguna yaiku nalika pangembang wiwit ngirim piranti lunak menyang Canonical minangka snap, pangguna bakal nampa nganyari kanthi cepet. Nganti saiki, nalika pangembang wis siyap piranti lunak, dheweke kudu ngirim menyang Canonical lan sing nambah ing repositori. Nalika nganyari ana pangguna, bisa uga wis 3-5 dina utawa malah seminggu. Yen tambalan keamanan, kita bisa uga bakal ngalami bebaya nganti piranti lunak kasebut diunggah menyang repositori, sanajan ora kaya ngono ing sistem operasi adhedhasar Linux.

Cepet, sing uga bakal kasedhiya kanggo kabeh rasa Ubuntu resmi, bakal luwih gampang dikembangake lan diarani luwih aman, sanajan bubar ditemokake manawa ora (paling ora saiki) amarga adhedhasar X11. Ing salah sawijining kasus, pangembang bakal bisa mutusake arep ngirim paket .deb utawa sworo seru, lan Mozilla wis negesake manawa bakal ngirim Firefox minangka paket cepet ing pungkasan taun.

Sistem file ZFS lan CephFS anyar

Sistem file ZFS

Ubuntu 16.04 LTS uga bakal kalebu dhukungan kanggo ZFS lan CephFS. Sing pertama yaiku kombinasi antara volume manager lan sistem file sing ngidini efisiensi luwih gedhe. Kajaba iku, mriksa integritas data kanthi terus-terusan, kanthi otomatis ndandani file lan ngompres data. Saliyane, CephFS minangka sistem file sing disebar sing nyedhiyakake platform sing cocog kanggo panyimpenan bisnis, utamane babagan bisnis gedhe.

Konvergensi teka

Soko sing penting uga ditunggu-tunggu konvergensi. Miwiti karo Ubuntu 16.04, Canonical janji yen sistem operasi nawakake pengalaman sing padha ing komputer, tablet, ponsel lan piranti IOT (Internet of Things). Kajaba iku, kita bisa nambah keyboard Bluetooth lan mouse menyang tablet lan ngrasakake pengalaman desktop 100%. Utawa, sampeyan bakal 100% yen uga nggambarake apa sing kita lakoni ing layar, sesuatu sing uga diidini Ubuntu 16.04 LTS.

BQ Aquaris M10 Edisi Ubuntu

Secara logis, sanajan konvergensi minangka poin penting ing versi anyar iki, nanging ora bakal dibahas. Alesané yaiku manawa umume novel iki ana gandhengane karo piranti seluler sing isih durung suwe. Nyatane, mung siji tablet sing wis dirilis karo Ubuntu, ing BQ Aquaris M10 Edisi Ubuntu sing didol minggu iki.

Anyar anyar

Kaya ing saben versi anyar, uga kalebu wallpaper anyar, nanging ana anyar sing luwih penting yaiku: ing kamungkinan kanggo mindhah peluncur menyang ngisor. Sanajan aku durung ndeleng pilihan ing setelan Ubuntu 16.04 kanggo nindakake saka antarmuka pangguna, bisa ditindakake kanthi mbukak Terminal lan ngetik perintah ing ngisor iki:

[kode] gsettings set com.canonical.Unity.Launcher-launcher-position Bottom [/ code]

Lan yen kita pengin bali menyang sisih kiwa, printah kasebut yaiku:

[kode] gsettings nyetel com.canonical.Unity.Launcher-launcher-left Left [/ code]

Dadi saiki sampeyan ngerti. Yen sampeyan seneng piranti lunak gratis, saiki sampeyan bisa ndownload Ubuntu lan kabeh rasa resmi lan nginstal ing komputer. Sampeyan bisa ndownload Ubuntu 16.04 LTS saka INGKAH INGKANG lan kabeh rasane saka kaca resmi sing cocog utawa saka INGKAH INGKANG. Apa sampeyan wis nyoba? Piye iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.