UEFI, apa komputer sampeyan bakal duwe antarmuka firmware iki?

UEFI vs. BIOS

UEFI bisa dadi salah sawijining istilah sing bisa dingerteni pangguna utawa komputer anyar, anggere ngemot sistem operasi Microsoft paling anyar, yaiku Windows 8.1 kanggo komputer lan Windows RT 8.1 kanggo tablet.

Mesthi wae, kita wis nyebut UEFI iki kanthi umum ing babagan komputer sing bisa duwe, iki minangka ciri sing Microsoft teka kanthi tujuan siji-sijine upaya kanggo nyegah serangan bootkit lan kanthi mangkono, njaga integritas sistem operasi. Saiki, yen fitur iki dileksanakake dening Microsoft kanggo komputer generasi anyar, Kepiye komputer lawas sing wis diupdate dadi Windows 8.1? Ing artikel iki, kita bakal nyebutake sawetara fitur khusus UEFI iki lan kepiye ngenali manawa komputer duwe utawa ora.

Nanging apa UEFI dhewe?

Kaping pisanan kita kudu menehi interpretasi akronim sing bakal dadi tembung UEFI, sawijining perkara sing bakal dadi "Antarmuka Firmware Extensible Unified"; Saiki kita kudu nyebutake manawa iki dudu istilah sing gampang, nanging tegese nuduhake antarmuka firmware kanthi desain njlimet sing luwih apik sing miturut teori kudu ngganti BIOS komputer pribadi. Ana 140 perusahaan teknologi sing nggawe lingkungan anyar iki, sing kalebu logis Microsoft.

Yen sampeyan wis ngetik BIOS, sampeyan bakal ngerti manawa antarmuka kerja duwe watesan sing akeh nalika nyoba sawetara fungsine; Mangkene sing dakupaya ditambah karo UEFI, nawakake macem-macem kaluwihan kanggo pangguna lan kita bisa dhaptar kaya ing ngisor iki:

  • Iki dimaksudake kanggo nyedhiyakake keamanan sing luwih gedhe lan mbantu nglindhungi preboot (preboot) saka serangan bootkit.
  • Sampeyan uga duwe kemampuan kanggo nawakake wiwitan sing luwih cepet lan miwiti maneh nalika komputer dadi hibernasi.
  • Saka UEFI iki sampeyan wis bisa ngatur drive luwih gedhe tinimbang 2,2 TB.
  • Kompatibilitas luwih apik karo komputer modern 64-bit.
  • Dhukungan arah kanggo memori luwih saka 16GB nalika wiwitan.

Kita mung ndhaptar sawetara fitur sing bisa digunakake UEFI iki, sing nuduhake kinerja pakaryan sing luwih apik ing komputer. Saiki, yen dhisik disaranake mung tim teknologi modern iki sing bisa duwe UEFI lan mulane, mung ing endi Windows 8.1 wis diinstal, Apa bisa komputer kita wiwit telung taun kepungkur duwe UEFI?

Ngerti manawa komputer kita duwe UEFI

Dadi, amarga kita wis miwiti topik babagan UEFI iki, bisa uga wayahe ngerti manawa komputer duwe elemen iki. Kanggo nindakake iki, bakal menehi saran sawetara langkah sing bisa ditindakake kanthi gampang ing Windows 8.1:

  • Kita miwiti Windows 8.1 lan miwiti mejo.
  • Ing kana kita nemokake drive ing endi sistem operasi diinstal (biasane C: /)
  • Kita ketik folder Windows.
  • Kita nggolek folder panther.

UEFI vs. BIOS 01

  • Kita goleki file kasebut Persiyapan lan kita mbukak nganggo blog cathetan.
  • Kita klik ing «Sunting -> Telusuri«
  • Ing ruang telusuran, kita nulis ukara «Lingkungan Boot sing Dideteksi«

UEFI vs. BIOS 02

Iku mung prekara sing kudu ditindakake kanggo ngerti manawa komputer duwe UEFI utawa ora; Gambar sing wis dipasang sadurunge nuduhake rong skenario sing beda, ing endi kita bisa mbedakake yen ing sisih kiwa telusuran wis nglaporake asil positif, yaiku yen UEFI ana ing komputer kasebut. Kasus sing ala bisa dikagumi ing gambar ing sisih tengen, lan asil kasebut nyebutake BIOS.

Kesimpulane, saiki Windows 8.1 bisa diinstal ing komputer teknologi anyar utawa sing konvensional, yaiku sing duwe UEFI utawa BIOS kanthi ora jelas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)