Game video sing tabrakan karo agama Islam

game tabrakan karo islam

Agama wis mesthi dadi topik kontroversial wiwit jaman biyen ing game video. Akeh perusahaan sing nyoba - lan nyoba - supaya ora ana bentrokan antarane iman lan konten program, nggunakake sensor diri sing bakal ngindhari masalah ing komunitas agama tartamtu. Perusahaan sing misuwur amarga ngemot konten yaiku mitos Nintendo, sing mesthi nyoba supaya bisa ngobati kesehatan, sanajan kaya sing bakal dingerteni, ora mesthi kaya ngono.

Ing laporan iki, lan njupuk kauntungan saka warta sing mbakar, kita bakal mriksa sawetara kasus sing paling misuwur nalika game video dadi pusat kritik saka komunitas Muslim sing paling semangat.

Kita miwiti kanthi nggunakake mesin wektu lan bali menyang taun 1998, taun sing apik kanggo game video lan salah sawijining game paling apik ing sejarah dirilis: kita ngomong babagan mitos Legenda Zelda: Ocarina of Time. Ing kartrid pisanan sing muncul, sampeyan bisa nemokake simbol sing padha banget karo bentuk sabit Islam, sing digunakake kanggo makili wong Gerudo lan malah katon ing permukaan kaca. Kritik iman Islam kepeksa Nintendo kanggo mbusak simbol kasebut lan ganti mengko nganggo sing anyar, kaya sing bakal dideleng ing plabuhan GameCube utawa ing nggawe ulang Fantastic kanggo 3DS.

bandhing tameng

Nanging budaya kasebut bentrok karo Islam durung rampung, lan ing salah sawijining ruang bawah tanah game, khusus ing Kuil Geni, Paduan suara Muslim bisa dirungokake kanthi ndedonga "mung ana siji Gusti Allah", "kanthi asmane Gusti Allah, sing paling welas asih lan welas asih" utawa Allahu Akbar, sing artine "Gusti Allah sing paling gedhe."

Kasus sing padha yaiku Zack & Wiki, ngulandara sing apik digawe dening Capcom kanggo Wii, ing endi vokal sing didukung Allahu Akbar uga keprungu sajrone video promo kaping pisanan game kasebut Dewan Hubungan Islam Amerika - lobi Muslim Amerika- kanggo ngajokake komplain resmi karo Jepang, sing ora ragu-ragu mbusak referensi kasebut saka game kasebut lan ora nyebar maneh video promosi kasebut.

Kreatif lan warna LittleBigPlanet dheweke uga ana ing mata angin topan amarga kedadeyan sing padha. Ing level pisanan ing jagad kaping telu game kasebut, diarani Swinging safari, pemain muslim nemokake frase saka Al-Qur'an ing lirik lagu ing layar kasebut, ukara-ukara kayata "kabeh perkara ing Bumi bakal sirna" utawa "saben jiwa kudu nggawa rasa mati" bisa dirungokake. Ternyata, nyampurake kutipan Al-Qur'an karo musik dianggep nyerang, lan SonyAmarga kahanan kasebut, dheweke kepeksa mriksa maneh isi game kasebut lan menehi pangapura.

Ing game gelut Tekken Tag Tournament 2 kita bisa gelut ing skenario ing Arab Saudi sing diarani Oasis Modern. Ternyata, ing lantai iki sampeyan bisa nemokake ukiran nganggo tembung Allah, kahanan sing ngrusak banget, amarga ing agama Islam, pareng ngidhep asmane Gusti Allah. Keluhan kasebut langsung teka ing Twitter produsen Tekken, Katsuhiro Harada, sing njaluk ngapura lan negesake manawa kabeh kesalahan amarga ora nggatekke, lan tambalan dirilis kanggo mbusak detil kasebut saka adegan kasebut.

tekken tag oasis modern

Kasus pungkasan sing bakal ditampilake sampeyan dadi protagonis kanggo kontroversial Telpon saka tugas: Modern Warfare 2. Salah sawijining macem-macem kontroversi sing nyebabake game aksi perang iki - ayo elinga level serem «Ora ana Rusia» - manggon ing salah sawijining peta mode multipemain sing dikenal minangka Favela. Ing kono, kita bisa ngakses kamar mandhi sing ditemokake sawetara lukisan. Yen ndeleng pigura, ana prasasti ing basa Arab sing bisa diwaca kaya "Allah iku kaendahan lan seneng kaendahan." Komunitas Muslim ora cocog banget yen golek referensi kanggo Gusti Allah ing jedhing, lan maneh editor kasebut kudu mbenerake kahanan kasebut kanthi nganyari lan nyanyi.

perang modern 2 favela

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.