Wiko Y80, analisis karo rega lan fitur

Kita terus nganalisis piranti, lan iki ora mandheg sanajan ana ing tengah musim panas. Ing wektu iki, kita nggawa piranti saka perusahaan Prancis sing kondhang ing lingkungan kita, lan smartphone wis ana ing tangane. Kita ngomong babagan Wiko lan rilis paling anyar, ing kasus iki Wiko Y80, terminal level entri sing dirancang supaya terjangkau, fungsional lan awet, temokake analisis kita. Kaya biasane, kita bakal njupuk kabeh aspek panentu nalika nemtokake manawa Wiko Y80 iki minangka piranti sing regane miturut ciri lan kabeh sing bisa ditindakake, ayo padha ngrampungake.

Amarga ora padha diwaca tinimbang ndeleng kanthi gerakan, Kita ngajak sampeyan ndeleng video sing ana ing analisis iki. Ing kono sampeyan bakal bisa ngerteni detil operasine kanthi cepet lan gampang, komplementer lengkap kanggo analisis rinci iki supaya kita foto lan pengalaman sing diwenehake sajrone nggunakake. Ayo rampung karo sing pertama sing dideleng nalika piranti nerangake desain, yaiku lan bahan.

Desain lan bahan: Gedhe lan gampang

Babagan desain, kita nemokake sisih ngarep sing ora akeh digunakake, nanging cukup kanggo rega sing ditangani Wiko Y80 Kab.Kita duwe telung warna: Biru gradien, emas lan ireng. Siji-sijine model sing nggunakake ngarep putih yaiku sing nggunakake mburi emas. Kita wis sudhut ing sisih ngarep kanthi panel meh 6 inci, tombol ing layar lan kamera selfie, banjur tinggalake kabeh tombol ing sisih tengen. Ing bagean ndhuwur jack 3,5mm lan sambungan microUSB (ya, ing taun 2019 lengkap).

  • Bahan: Plastik
  • Ukuran: X x 160 76,5 8,6 mm
  • Bobot: 185 gram

Punggung, sing uga bisa dicopot, digawe saka bahan plastik, sederhana lan efektif, ora ana embel-embel nanging angel. Nduwe sensor dobel ing susunan vertikal lan lampu kilat monochrome. Piranti kasebut ngukur 160 x 76,5 x 8,6mm, ora kenthel banget utawa abot banget, gunggunge 185 gram. Panggunaan plastik bakal ana gandhengane karo bagean iki. Ora bisa ngomong, bahan sing diarepake terminal level entri, desain ing baris pabrikan liyane kanthi kisaran sing padha lan kesederhanaan sing khas Wiko ing istilah umum. Temenan, rasane ora kaya terminal premium lan kayane uga ora bisa ditiru.

Hardware tanpa gumunggung

Ing hardware kayane Wiko Uga ora mutusake nggawe terminal sing apik banget ing babagan kekuwatan. Kita nemokake prosesor Unisoc Spreadtrum SC9863A kanthi wolung intine lan kecepatan nganti 1,6 GHz ing papat kasebut. Kita ngadhepi prosesor paling murah, malah ora milih MediaTek sing kondhang. Babagan memori RAM, kita bakal duwe 2 GB sing cukup adil kanggo wektu iki lan karo konfigurasi siji, nalika panyimpenan ya kita bisa beda-beda 16GB lan 32GB gumantung regane, versi 16 GB saiki ora cukup. Ing kasus apa wae, kita duwe slot kertu microSD kanggo ngatasi halangan iki.

Minangka kanggo GPU kita duwe PowerVR IMG8322 sing durung nuduhake efektifitas ing tugas pangolahan grafis, mbuwang game kaya PUBG cukup puas kanggo Candy Crush lan santai. Kita ora duwe sensor bekas driji, ing ijol-ijolan, kita duwe jangkoan mbukak kunci asli nanging dhasar 4G ing band Spanyol lan sistem DualSIM, 802.11bgn WiFi, GPS, Bluetooth 4.2, USB-OTG lan liya-liyane.

Layar cukup lan kamera kanthi rega

Minangka layar sing diduweni 5,99 inci, gunakake panel IPS / LCD nawakake resolusi HD + kanthi rasio aspek 19: 9 sing bakal ngidini kita nganggo konten kanthi cara sing nyenengake. Kita duwe siji Kapadhetan 269 piksel saben inci, ing garis telpon kanthi rega kasebut. Nawakake padhang sing cukup kanggo umume kahanan njero ruangan lan ruangan, bisa dikalibrasi kanthi apik lan ngelingi rega sing ora ditemokake cacat sing penting.. Konsumsi konten multimedia kayata video ing YouTube utawa film ing Netflix cukup, sanajan resolusi HD + ing panel gedhe kasebut bisa uga ora cukup kanggo akeh.

Kanggo kamera, ing rega kasebut, kita bisa nemokake alternatif sing luwih apik, nanging ora bisa ditemokake banget ing Wiko Y80 iki, Fotografi biasane dadi aspek sing paling ora bisa ditemtokake ing telephony level entri, bisa dipertahankan ing kondisi pencahayaan sing apik, nanging detail kasebut ambruk ing level minimal sanalika cahya kurang:

  • Kamera pokok: Kanthi mode potret lan AI
    • 13 MP
    • 2 MP
  • Kamera selfie:
    • 5 MP

Batere minangka titik sing kuwat lan diferensial

Terminal iki duwe batere 4.000 mAh lan iku siji-sijine alesan kenapa sampeyan bisa milih tinimbang wong liya sing menehi rega luwih murah uga hardware sing padha lan luwih apik gumantung karo bagean apa. Cetha Wiko Y80 iki dirancang kanggo masarakat paling enom kabeh utawa umur paling tuwa. Nawakake kinerja sing cukup kanggo fotografi sporadis tanpa pamer, nggunakake jaringan sosial kayata Facebook utawa WhatsApp nanging tanpa njaluk tugas kinerja ing acara Android 9.0 Pie, kita bakal nemoni masalah kinerja. Terminal gedhe, visual atraktif lan tahan, cocok kanggo bocah cilik ing omah lan kanggo wong tuwa, lan ana ing aspek iki Kita kudu eling yen Wiko ana ing titik penjualan sing paling umum ing negara kasebut kayata Carrefour, MediaMarkt sing nduweni kaitan khusus ing babagan layanan pelanggan lan layanan purna jual.

Model 16 GB Wiko Y80 iki diwiwiti saka 119 euro, nalika sampeyan bisa tuku versi 32 GB kanthi rega 129 euro. Iki minangka pilihan sing menarik kanggo rega sing ditangani, nanging, Wiko, ora kaya ing acara liyane, wis mutusake tetep terus, nawakake produk sing adaptasi karo rega sing sampeyan bayar.

Wiko Y80, analisis karo rega lan fitur
  • Rating editor
  • Rating bintang 3.5
119 a 129
  • 60%

  • Wiko Y80, analisis karo rega lan fitur
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Desain
    Penerbit: 70%
  • Layar
    Penerbit: 60%
  • Kinerja
    Penerbit: 50%
  • Kamera
    Penerbit: 50%
  • Otonomi
    Penerbit: 80%
  • Portabilitas (ukuran / bobot)
    Penerbit: 80%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 65%

Pros

  • Desain minimalis nanging tahan lan efektif
  • Terminal bobote sithik sanajan batere
  • Nduwe rega sing cukup murah

Contra

  • Ora ana fitur sing mbedakake saka mburi mburi
  • Ora nawakake pilihan nganggo RAM 3GB
  • MicroSD sing kompatibel nganti 32GB
 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.