ວິທີການທີ່ຈະຮູ້ວ່າຂ້ອຍຖືກບລັອກໃນ Facebook

ເຟສບຸກ

ຖ້າທ່ານມີບັນຊີ Facebook, ທ່ານອາດຈະຮູ້ເລື່ອງນັ້ນ ເຄືອຂ່າຍທາງສັງຄົມໃຫ້ຜູ້ຊົມໃຊ້ມີຄວາມເປັນໄປໄດ້ທີ່ຈະສະກັດກັ້ນຄົນອື່ນ. ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານມີ ວິທີການຕ່າງໆເພື່ອສະກັດ ກັບບຸກຄົນອື່ນໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ເຖິງແມ່ນວ່າມັນຍັງຄາດວ່າຄົນອື່ນຈະສາມາດກີດຂວາງທ່ານໄດ້ຕະຫຼອດເວລາຖ້າພວກເຂົາຕ້ອງການ.

ເມື່ອມີຄົນບລັອກທ່ານໃນເຟສບຸກ, ທ່ານບໍ່ໄດ້ຮັບຂໍ້ຄວາມຫລືການແຈ້ງເຕືອນກ່ຽວກັບມັນ. ເພາະສະນັ້ນ, ມັນບໍ່ແມ່ນສິ່ງທີ່ເປັນທີ່ຮູ້ຈັກກ່ອນ. ແຕ່ມີຫລາຍໆວິທີທີ່ຈະຮູ້ວ່າມີຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ມາສະກັດກັ້ນທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ພວກມັນທັງ ໝົດ ງ່າຍຕໍ່ການກວດສອບ.

ການຂັດຂວາງຄົນຢູ່ໃນເຟສບຸກແມ່ນຫຍັງ?

ຜູ້ເວົ້າທີ່ສະຫຼາດເຟສບຸກກໍລະກົດ 2018

ການກະ ທຳ ຂອງການກັກຂັງບຸກຄົນໃນເຟສບຸກ ໝາຍ ຄວາມວ່າຄົນທີ່ເວົ້າວ່າຈະບໍ່ສາມາດເຫັນທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ເພາະສະນັ້ນ, ຖ້າມີຄົນຂັດຂວາງທ່ານ, ທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເຫັນຄົນນັ້ນໄດ້. ນີ້ ໝາຍ ຄວາມວ່າ ໜ້າ ຕາຂອງຄົນນັ້ນບໍ່ສາມາດເຫັນໄດ້ ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ທ່ານຍັງຈະບໍ່ສາມາດເຫັນ ຄຳ ເຫັນທີ່ບຸກຄົນນີ້ລົງໃນບາງ ໜ້າ ຫຼືໃນໂປຼໄຟລ໌ຂອງຜູ້ອື່ນ.

ນອກຈາກນັ້ນ, ມັນຍັງເປັນໄປບໍ່ໄດ້ທີ່ຈະຕິດຕໍ່ບຸກຄົນນີ້ເຖິງ. ທ່ານຈະບໍ່ສາມາດສົ່ງຂໍ້ຄວາມສ່ວນຕົວໄດ້ທຸກເວລາ. ເຊັ່ນດຽວກັນ, ຖ້າບຸກຄົນໃດ ໜຶ່ງ ໄດ້ບລັອກທ່ານໃນເຟສບຸກ, ມັນກໍ່ ໝາຍ ຄວາມວ່າບຸກຄົນນີ້ຈະບໍ່ສາມາດເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງທ່ານໄດ້. ສະນັ້ນລາວຈະບໍ່ຮູ້ຫຍັງກ່ຽວກັບທ່ານໃນຂະນະທີ່ທ່ານໃຊ້ເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ນີ້ແມ່ນຜົນສະທ້ອນຂອງຜູ້ທີ່ກີດຂວາງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ.

ວິທີທີ່ຈະຮູ້ວ່າມີຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ໄດ້ກີດຂວາງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມບໍ? ມີຫລາຍວິທີໃນການກວດສອບມັນ.

ຖ້າຂ້ອຍຢູ່ໃນບັນດາຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງເຈົ້າ

ໜຶ່ງ ໃນວິທີທີ່ງ່າຍທີ່ສຸດໃນການກວດສອບວ່າມີຄົນບລັອກທ່ານຄືການຄົ້ນຫາໂປຼໄຟລ໌ຂອງຄົນນີ້ຢູ່ໃນ Facebook ຖ້າຄົນນີ້ຢູ່ໃນ ໝູ່ ເພື່ອນຂອງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ, ມັນກໍ່ງ່າຍດາຍ. ພຽງແຕ່ໃສ່ໂປຼໄຟລ໌ຂອງທ່ານເອງແລະຈາກນັ້ນລາຍຊື່ຂອງ ໝູ່. ສ່ວນຫຼາຍອາດຈະ ໄປເບິ່ງວ່າມັນຈະບໍ່ອອກໄປໃນ ໝູ່ ເພື່ອນຂອງເຈົ້າອີກຕໍ່ໄປ. ນີ້ບໍ່ໄດ້ ໝາຍ ຄວາມວ່າຄົນຜູ້ນີ້ໄດ້ກີດຂວາງທ່ານໂດຍອັດຕະໂນມັດ. ມັນອາດຈະແມ່ນວ່າລາວໄດ້ລຶບບັນຊີຂອງລາວຢູ່ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມຫຼືວ່າລາວໄດ້ລຶບທ່ານອອກຈາກ ໝູ່ ຂອງລາວ. ແຕ່ນີ້ແມ່ນສິ່ງທີ່ ໜ້າ ສົງໃສຢູ່ແລ້ວ, ຖ້າມັນບໍ່ຢູ່ໃນ ໝູ່ ເພື່ອນຂອງພວກເຮົາ.

ສິ່ງທີ່ ສຳ ຄັນໃນເລື່ອງນີ້ແມ່ນການພະຍາຍາມໃສ່ໂປຼໄຟລ໌ຂອງທ່ານ. ເນື່ອງຈາກວ່າທ່ານ ກຳ ລັງຈະເຂົ້າໄປເບິ່ງວິທີທີ່ທ່ານບໍ່ສາມາດເຂົ້າໄປໃນ ກຳ ແພງເມືອງນັ້ນ, ທ່ານອາດຈະໄດ້ຮັບຂໍ້ຄວາມທີ່ບອກວ່າເນື້ອຫານີ້ບໍ່ສາມາດໃຊ້ໄດ້. ຖ້າຫາກວ່າບຸກຄົນນີ້ພຽງແຕ່ລຶບທ່ານອອກຈາກລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງພວກເຂົາ, ໂດຍບໍ່ມີການສະກັດກັ້ນທ່ານ, ທ່ານສາມາດສືບຕໍ່ເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງພວກເຂົາໂດຍບໍ່ມີບັນຫາ. ເຖິງແມ່ນວ່າສາມາດຮຽກຮ້ອງອີກເທື່ອ ໜຶ່ງ ເພື່ອເປັນເພື່ອນຂອງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ.

ເຟສບຸກບໍ່ມີ

ແຕ່ຖ້າທ່ານພະຍາຍາມເຂົ້າເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ທີ່ທ່ານເຫັນວ່າທ່ານບໍ່ສາມາດເຮັດໄດ້, ມັນເປັນສັນຍານທີ່ຊັດເຈນວ່າຄົນນີ້ໄດ້ສະກັດທ່ານຢູ່ໃນເຟສບຸກ. ຖ້າໂປໄຟມີ URL ສະເພາະ, ຍ້ອນວ່າພວກເຂົາມີຫຼາຍໂປຼໄຟລ໌ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ທ່ານສາມາດພະຍາຍາມເຂົ້າໄປ, ເຖິງແມ່ນວ່າຜົນກະທົບຈະຄືກັນ, ທ່ານຈະໄດ້ຮັບຂໍ້ຄວາມທີ່ບອກວ່າເນື້ອຫານີ້ບໍ່ສາມາດໃຊ້ໄດ້. ດັ່ງນັ້ນທ່ານຮູ້ວ່າມີຫຍັງເກີດຂື້ນ.

ໃນທາງກົງກັນຂ້າມ, ການກວດສອບຄັ້ງສຸດທ້າຍສາມາດເຮັດໄດ້ໃນເລື່ອງນີ້. ຖ້າມັນແມ່ນບຸກຄົນທີ່ຢູ່ໃນບັນດາຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານ, ທ່ານອາດຈະໄດ້ສົ່ງຂໍ້ຄວາມກັບນາງໃນບາງເວລາ. ຈາກນັ້ນເປີດ Messenger ພາຍໃນ Facebook ແລະຄົ້ນຫາການສົນທະນາ. ຫຼັງຈາກນັ້ນທ່ານຈະເຫັນວ່າຖ້າທ່ານພະຍາຍາມຂຽນຂໍ້ຄວາມ ໃໝ່, ມັນຈະເປັນໄປບໍ່ໄດ້ທີ່ຈະເຮັດ. ໃນຄວາມເປັນຈິງແລ້ວ, ໃນການສົນທະນາທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເຫັນພາບພົດຂອງລາວອີກຕໍ່ໄປ. ແຕ່ທ່ານຈະເຫັນວ່າທ່ານໄດ້ຮັບຜູ້ໃຊ້ເຟສບຸກແລະບໍ່ມີຮູບໂປຣໄຟລ໌. ນີ້ແມ່ນສັນຍານທີ່ຈະແຈ້ງວ່າທ່ານຖືກບລັອກໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ.

ຖ້າມັນບໍ່ຢູ່ໃນລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານ

ມັນເປັນໄປໄດ້ວ່າຄົນທີ່ບໍ່ຢູ່ໃນບັນດາຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານໄດ້ສະກັດກັ້ນທ່ານ. ມັນອາດຈະແມ່ນຄົນທີ່ທ່ານຮູ້, ແຕ່ບໍ່ມີໃນບັນດາຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ທຸກໆຄົນສາມາດກີດຂວາງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ຍ້ອນວ່າມັນບໍ່ຢູ່ໃນລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານ, ທ່ານຈະບໍ່ສັງເກດເຫັນສິ່ງໃດໃນລາຍຊື່ຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານ, ຫຼືໃນຂໍ້ຄວາມຂອງທ່ານ (ທ່ານອາດຈະບໍ່ເຄີຍຕິດຕໍ່ກັບບຸກຄົນນີ້ໃນຂໍ້ຄວາມ). ແຕ່ມີອີກວິທີ ໜຶ່ງ.

ເນື້ອຫາຂອງເຟສບຸກບໍ່ມີ

ຕັ້ງແຕ່ ທ່ານສາມາດຄົ້ນຫາໂປຼໄຟລ໌ຂອງບຸກຄົນນີ້ໃນ Facebook. ພຽງແຕ່ໃສ່ຊື່ຂອງມັນໃນເຄື່ອງຈັກຊອກຫາແລະເບິ່ງຜົນໄດ້ຮັບ. ເລື່ອງ ທຳ ມະດາຈະເປັນໄປໄດ້ ສຳ ລັບຄົນນີ້ທີ່ຈະອອກໄປຊອກຫາ. ແຕ່ຖ້າທ່ານຖືກບລັອກ, ມັນຈະບໍ່ອອກມາທຸກເວລາໃນມັນ. ດັ່ງນັ້ນທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງພວກເຂົາຫລືເນື້ອຫາທີ່ຢູ່ໃນນັ້ນ.

ເຊັ່ນດຽວກັນກັບກໍລະນີທີ່ຜ່ານມາ, ຖ້າໂປຼໄຟລ໌ຂອງບຸກຄົນນີ້ໃຊ້ URL, ສາມາດຄົ້ນຫາ URL ທີ່ກ່າວໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ເພາະສະນັ້ນ, ໃສ່ຊື່ຂອງໂປໄຟໃນແຖບ URL ແລະກົດ enter. ຈາກນັ້ນ, ໃນ ໜ້າ ຈໍທ່ານຈະໄດ້ຮັບຂໍ້ຄວາມທີ່ເວົ້າວ່າ ເນື້ອຫາທີ່ຢູ່ໃນ ຄຳ ຖາມແມ່ນບໍ່ມີ. ໂດຍປົກກະຕິແລ້ວມັນແມ່ນການສະແດງໃຫ້ເຫັນຢ່າງຈະແຈ້ງວ່າຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ໄດ້ກີດຂວາງທ່ານໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ.

ໃຊ້ Google ເປັນເຊັກ

ວິທີການ ໜຶ່ງ ທີ່ມີປະສິດທິຜົນຫຼາຍ, ທັງສອງກໍລະນີ, ບໍ່ວ່າລາວຈະເປັນເພື່ອນຂອງທ່ານຫຼືບໍ່, ແມ່ນການໃຊ້ Google ສິ່ງ ທຳ ອິດທີ່ຕ້ອງເຮັດແມ່ນອອກຈາກ Facebook. ຫຼັງຈາກນັ້ນເປີດ ໜ້າ ຈໍ ໃໝ່ ໃນໂປຣແກຣມທ່ອງເວັບຂອງທ່ານແລະໃສ່ຊື່ຂອງບຸກຄົນທີ່ທ່ານຕ້ອງການຄົ້ນຫາ, ແລະຖັດຈາກຊື່ໃສ່ເຟສບຸກ, ເພື່ອວ່າມັນຈະຖືກສະແດງໃຫ້ເຫັນຖ້າຄົນນີ້ມີໂປຼໄຟລ໌ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມ. ກົດເຂົ້າແລະຜົນການຄົ້ນຫາຈະຖືກສະແດງ.

ຖ້າທ່ານເຫັນຄົນທີ່ເວົ້າວ່າ ມີໂປຼໄຟລ໌ໃນເຄືອຂ່າຍສັງຄົມແລະທ່ານກໍ່ສາມາດໃສ່ມັນໄດ້, ບາງສິ່ງບາງຢ່າງທີ່ມີການເລີ່ມຕົ້ນກອງປະຊຸມແມ່ນບໍ່ເປັນໄປໄດ້, ຫຼັງຈາກນັ້ນທ່ານຮູ້ແລ້ວວ່າບຸກຄົນນີ້ໄດ້ສະກັດທ່ານຢູ່ໃນເຟສບຸກ. ມັນເປັນເຄັດລັບທີ່ມີປະສິດຕິຜົນຫຼາຍທີ່ຈະສາມາດປຶກສາມັນໄດ້, ແລະນັ້ນຈະຊ່ວຍ ກຳ ຈັດຄວາມສົງໄສຂອງທ່ານ, ຖ້າທ່ານຍັງຕ້ອງການໃຫ້ແນ່ໃຈ.


ເນື້ອໃນຂອງບົດຂຽນຍຶດ ໝັ້ນ ຫລັກການຂອງພວກເຮົາ ຈັນຍາບັນຂອງບັນນາທິການ. ເພື່ອລາຍງານການກົດຜິດພາດ ທີ່ນີ້.

ເປັນຄົນທໍາອິດທີ່ຈະໃຫ້ຄໍາເຫັນ

ອອກ ຄຳ ເຫັນຂອງທ່ານ

ທີ່ຢູ່ອີເມວຂອງທ່ານຈະບໍ່ໄດ້ຮັບການຈັດພີມມາ. ທົ່ງນາທີ່ກໍານົດໄວ້ແມ່ນຫມາຍດ້ວຍ *

*

*

  1. ຮັບຜິດຊອບຕໍ່ຂໍ້ມູນ: Miguel ÁngelGatón
  2. ຈຸດປະສົງຂອງຂໍ້ມູນ: ຄວບຄຸມ SPAM, ການຈັດການ ຄຳ ເຫັນ.
  3. ກົດ ໝາຍ: ການຍິນຍອມຂອງທ່ານ
  4. ການສື່ສານຂໍ້ມູນ: ຂໍ້ມູນຈະບໍ່ຖືກສື່ສານກັບພາກສ່ວນທີສາມຍົກເວັ້ນໂດຍພັນທະທາງກົດ ໝາຍ.
  5. ການເກັບຂໍ້ມູນ: ຖານຂໍ້ມູນທີ່ຈັດໂດຍ Occentus Networks (EU)
  6. ສິດ: ໃນທຸກເວລາທີ່ທ່ານສາມາດ ຈຳ ກັດ, ກູ້ຄືນແລະລຶບຂໍ້ມູນຂອງທ່ານ.