Преглед на правосмукалка Conga 3090

Денес во Блусенс чистиме. Имавме среќа да тестираме дома неколку дена една од најдобро опремените автономни правосмукалки на пазарот. На Правосмукалката Конга 3090 од шпанско производство го остави знамето многу високо. За време на пробните денови тој понуди навистина добри перформанси и резултати.

Во време кога овој вид мал апарат цвета. Конга има многу да придонесе во овој сектор. И тоа го прави нудејќи производи способни да се натпреваруваат рамноправно со другите фирми кои нудат слични правосмукалки по цени над двојно. Без сомнение, Конга 3090 е мудар избор. И повеќе со оглед на тоа сега може да се купи со 47% попуст фантастичната Конга 3090 година.

Конга 3090 заеднички дизајн, но со изненадување

Ако го погледнеме физичкиот аспект на правосмукалката, ќе видиме како нејзиниот изглед ни е познат. Практично сите правосмукалки од овој тип се многу слични едни на други. Конга 3090, од ​​шпанската фабрика Цекотек, исто така има кружен облик и има висина  од нешто помалку од десет сантиметри.

На врвот, спротивно на она што се случува со други слични уреди, наоѓаме а мазна и чиста површина. Издвоите во централното подрачје мала испакнатина каде се наоѓа нов ласер што ќе изврши „мапирање“ на нашата куќа за да избегне мебел и други пречки при чистење.  Без сомнение една од новините што треба да се потенцира за што ќе разговараме понатаму. 

Врвот на Конга 3090

Во дното на правосмукалката Конга 3090 наоѓаме многу елементи. Во централниот дел, главниот објект е пронајден, вакуумската четка. Тоа е сингл двојна четка што ги вкрстува двете линии на влакната со уште две други силиконски линии. Комбинацијата на двата материјали го прави собирањето на отпадот многу ефикасно. 

Конга 3090 дното

На страните од оваа централна четка наоѓаме две преголеми тркала. Со нив правосмукалката со агилност се движи низ куќата. И тие имаат систем за амортизација што го прави Конга 3090 пораст во висина кога открива погусти површини како тепих. 

Конга 3090 тркала

Пред централната четка ја наоѓаме точката каде што мора да ја закачиме мала четка за ножеви. Оваа мала четка ќе помогне лесно да се соберат најтешките остатоци со тоа што ќе се воведе во правосмукалката. Машината дури ќе се ротира за да ја користи оваа четка кога открива акумулација на прашина или други елементи.

Дали сте убедени Па, купи кликнете овде la фантастична Конга 3090 година.

На горниот крај наоѓаме волан, многу помал од страничните тркала. И на неговите страни, метални приклучоци преку кои се полни батеријата од Конга 3090. Токму таму каде што правосмукалката „паркира“ во својата основа за полнење кога ќе заврши со чистењето или кога треба да ја наполни батеријата.

Конечно, на задната страна е област каде што ќе го закотвиме резервоарот со кој можеме да го користиме овој уред, покрај правосмукалката, за бришење или чистење почвата.

Конга 3090 џокер

Резервоарот се прилагодува удобно со „клик“ и се отстранува на ист начин. Ние ќе мора да ги повлечеме капа за додавање вода и производи за чистење.

Резервоар Конга 3090

Ласерската технологија што ја прави разликата

Како што рековме, има многу фирми кои започнаа да создаваат автономна правосмукалка. Досега, физичките карактеристики беа практично исти. Но Во однос на технологијата што ја сместува секој уред, ова е местото каде што наоѓаме најголеми разлики. 

Пазар на кој северноамериканскиот мултинационален i-робот со своите модели на Roomba имаше најголем престиж. Но што по извршените тестови со оваа Конга, и видени се резултатите што нуди, ние го разбираме тоа фирмата Цекотек има многу да каже на овој пазар.

Ласер Конга 3090

Една од најважните новини што ја прават правосмукалката Конга 3090 да се издвојува од својата конкуренција е ласерот со којшто е опремен. Ласерски емитер опремен со вештачка интелигенција и инфрацрвена технологија. Кои заедно со врвниот софтвер го прават Конга 3090 прави точно мапирање на површината на нашата куќа.

Конга 3090, многу повеќе за многу помалку

Соочен со технологијата што ја нуди неговиот голем ривал на пазарот, „Сомбаба 980“ базиран на видео камери, ласерското читање на Конга 3090 е значително посигурно и поефикасно. Разлика што се забележува во однесувањето на правосмукалката за време на неговото работење. 

Никогаш не судирајте со мебел или столови, и го чисти секој агол до кој можете да пристапите без да бидете дезориентирани во кое било време. И тоа е затоа што го препознава секој пронајден предмет со земање повеќе ласерски читања од 360 степени секоја минута да знаете каде е сè. 

Кога открива а голема просторија, автоматски поделете го просторот во правоаголници да ги направи по ред. Значи, чистењето е поефикасно. Без да навлегуваме во детали за тоа што се способни да понудат неговите ривали на пазарот, гледаме како за помалку од половина од цената, тој е способен да ги надмине очекувањата со податоци и резултати. И сето ова за само 349 € не е лошо!

Што нуди оваа правосмукалка?

Добро е прашањето кога го осудуваме пазарот за стекнување на каков било производ. Во овој случај, правосмукалката Цекотек е во привилегирана позиција поради новините што ги нуди во споредба со конкуренцијата. И за разноврсноста што ја покажува со вршење на различни видови чистење. 

Внатре во кутијата наоѓаме, покрај правосмукалката, и неколку елементи На резервоар за течности и производи за чистење со кои можеме да го користиме режимот на чистење и режимот на џвакање. Имаме замена на надворешната ткаенина што може да се пере. Ние исто така наоѓаме две четки за ножеви, кои се наоѓаат на левата страна. Премногу четка за чистење машината под можните наслаги на нечистотија. И, покрај тоа упатство за употреба и гарантната книга, ја наоѓаме далечински управувач кој исто така вклучува и батерии.

Содржина на кутијата Конга 3090

Аспирацијата извршена од Конга 3090 достигнува а 2000 моќност на вшмукување Паскал. Во споредба со 1670 година што ја нуди Roomba 980. Исто така има и режим за препознавање тепих што е многу корисно. Кога открие дека површината е крпа автоматски ја удвојува својата моќ за поинтензивно чистење.

Покрај гореспоменатиот ласерски емитер, Конга 3090 презентира и други новини во однос на своите ривали. Ние имаме опција за бришење и исто така со режим на чистење. Да тоа е, Конга 3090 исто така ја чисти куќата за нас. И ова е можно благодарение на резервоар кој лесно се инсталира каде што можеме да додадеме вода и производ за чистење.

Несомнено опции што ја прават оваа правосмукалка, покрај тоа што стануваат робот за чистење кој не само што вакуумира, направи разлика со многу други. Нешто што се потенцира уште повеќе ако погледнеме во неговата цена во споредба со многу други на пазарот.

Купете сега со кликнување на оваа врска правосмукалката Конга 3090 со попуст на официјалната продавница

Пристојна автономија што не паѓа на кратко

Еден од аспектите што исто така се зема предвид при одлучувањето за едниот или другиот модел е неговата автономија. Правосмукалката Конга 3090 има а Литиумска батерија од 3.200 mAh. И Cecotec уверува дека е во можност да понуди автономија до 110 минути. Нешто што секако може да варира во зависност од видот на чистење и интензитетот избрано.

Но, ако автономијата што ја нуди оваа правосмукалка може да ви изгледа малку, не треба да се грижите. Cecotec ја опреми својата starвездена правосмукалка со многу интересна технологија. Со него, капацитетот на батеријата веќе не претставува проблем. Кога правосмукалката Конга 3090 ќе открие дека има мала батерија, таа автоматски се враќа во основата за полнење. Y кога има доволно автономија да ги заврши враќањата на чистењето. Но, благодарение на неговиот софтвер, тој може да се сети каде застана. Значи, чистењето продолжува од истото место каде што си го оставил.

Други новини што ги има оваа правосмукалка е можноста за избор на двоен режим. Така ќе изврши подлабоко чистење со правење до два поминувања низ истото место. Покрај тоа, исто така можеме да избереме ограничена област во која нема да влезе правосмукалката. Или направете го спротивното, изберете ја само областа во која сакаме да ја исчистиме.

Прилагодена апликација за уште полесна употреба

Во правосмукалка со која можеме да се справиме со паметниот телефон, тоа е многу многу е важно да имате апликација што е на ниво. И Цекотек знаеше да дизајнира апликација што го прави користењето на правосмукалката Конга 3090 полесно отколку што се очекуваше. Иако мора да знаеме дека оваа правосмукалка има и далечински управувач. Команда со која можеме да ги дадеме најосновните наредби и која исто така работи прекрасно.

Копче Конга 3090

Но, како што велиме, мобилната апликација е поефикасна и нуди повеќе можности на употреба. Во навистина едноставно мени можеме да избереме режим на чистење. Меѓу нив ги имаме наједноставните, режимот „автоматски“ во кој машината работи со совршена шема од една на друга страна во кој не остава агол без цицање. Но Можеме да избереме и чистење на рабовите на избраната зона, или дека аспирацијата се спроведува во спирала однадвор во. 

Можеме дури и да одредиме одредено место што се извалкало само за да го земете и да се вратите во основата за полнење. Да се ​​биде во можност да изберете дали аспирацијата е извршена форма "еко" со помала потрошувачка на енергија, „Нормално“, или „турбо“.

Нешто што навистина ни се допадна е тоа можеме да видиме, откако работата ќе заврши сите места каде сте се стремеле, консултирајќи детално „мапирање“ на просториите во кои работел. Дури и благодарение на неговата поврзаност, можеме видете во реално време областа низ која поминувате. Нешто што не го нудат другите правосмукалки кои дури тројно се зголемуваат до Конга 3090.

Исто така, преку апликацијата, можеме да се консултираме со историја на активност. Така, можеме да провериме кога последен пат моптиравме. Или времињата што ја исчистивме просторијата оваа недела. И ние имаме многу интересна алатка. Willе можеме програма, како да е аларм, времето кога сакаме да се активира чистењето и да започне.

Конга С3090
Конга С3090
Развивач: Цекотек
цена: слободен

Табела со податоци за правосмукалка Конга 3090

Бренд Цекотек
Модел Конга 3090 година
Режими за чистење 10
Моќ на вшмукување 2.000 Паскали
Нивоа на моќност 3
Batería 3200 mAh
Автономија 110 Minutos
Време на полнење помеѓу 3 и 4 часа
Капацитет на резервоарот на цврсти материи 600 ml
Капацитет на течен резервоар 180 ml
Навигација iTech ласер 360º
База за полнење SI
Далечински управувач SI
Сопствена апликација SI
Врска за купување Секотека Конга Серија 3090
цена  349.00 €

Мислење на уредникот

Конга 3090 година
 • Оценка на уредникот
 • 5 ratingвезден рејтинг
349,00
 • 100%

 • Конга 3090 година
 • Преглед на:
 • Објавено на:
 • Последна измена:
 • Дизајн
  Уредник: 80%
 • Перформанси
  Уредник: 90%
 • Автономија
  Уредник: 90%
 • Квалитет на цената
  Уредник: 100%

Добрите

 • Непобедлива вредност за парите
 • Режим на чистење и режим на бришење
 • Ласерско мапирање

Contras

 • Автономија нешто помалку од онаа што ја наведува производителот
 • Повеќе бучава отколку што се очекуваше, но помалку од конкуренцијата

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.