Најдобри алтернативи на PowerPoint

PowerPoint,

Во последните 20 години видовме како два формата станаа стандард во рамките на Интернет. Од една страна ги наоѓаме датотеките во PDF формат, формат што моментално е природен компатибилен со сите оперативни системи без да се користи некоја надворешна апликација за да се отвори. Од друга страна, ги наоѓаме презентациите во .pps и .pptx формати. Овие екстензии одговараат на датотеките за креирајте презентации од апликацијата Microsoft PowerPoint. 

За да пристапите до презентациите креирани со оваа апликација, потребно е да имате компатибилен прегледувач, сите тие се компатибилни, но не се достапни природно. Microsoft PowerPoint е најдобрата апликација што моментално е достапна на пазарот за правење презентации од секаков вид, но тоа е апликација за која е потребна претплата на Office 365 за да може да ја користи. Ако барате други апликации за да креирате презентации, тогаш ние ќе ви покажеме што се најдобри алтернативи на PowerPoint.

Меѓу алтернативите што моментално се достапни на пазарот, можеме да најдеме и бесплатни и платени опции, па можеби не е лошо да платите за претплата на Office 365 ако имаме намера да го извлечеме максимумот од тоа на PowerPoint, или преку вообичаена работа или преку слободно време, за да можеме резултатот да го претвориме во видео за да може подоцна да го објавиме на најкористената видео платформа во светот: YouTube. Опциите и можностите што ни ги нуди PowerPoint се скоро бесконечни, со причина тој е на пазарот многу години и е најдобрата платформа за креирање презентации, како што е Microsoft Word или Excel во соодветните области.

Главна точка, PowerPoint на Apple

Apple Keynote - Алтернатива на PowerPoint

Оваа класификација ја започнуваме со бесплатна алтернатива на Apple ја става на располагање на сите корисници и платформата за работна површина, macOS и платформата за мобилни уреди, iOS. Веќе неколку години, Apple ја нуди апликацијата Keynote на сите корисници кои имаат Apple ID бесплатно, покрај останатите апликации што се дел од iWork, дури и ако немаат произведен терминал од Apple, бидејќи преку iCloud.com може да ги направи сите услуги што ни ги нуди, вклучително и Keynote, Pages and Numbers.

Додека е точно дека недостасуваат голем број опции За да можете да ги прилагодите и најмалите детали, во моментов е една од најдобрите бесплатни и платени алтернативи достапни на пазарот. Покрај тоа, Apple редовно ја ажурира апликацијата додавајќи нови функции и алатки кои ни овозможуваат понатамошно прилагодување на нашите презентации, како и додавање поголема компатибилност со датотеки и формати.

Google Slides, алтернативата на Google

Google Slices - алтернатива на Google за PowerPoint

Другата одлична потполно бесплатна алтернатива се наоѓа во пакетот канцелариски услуги што Гугл ни ги нуди наречени Слајдови. Слајдовите е а апликација заснована на облак Преку кои можеме да ги создадеме нашите презентации, неколку основни презентации без многу важничености, бидејќи страда од недостаток на многу опции. Ако треба да направиме презентација заедно, оваа услуга е една од најдобрите што можеме да ја најдеме на пазарот, бидејќи ни нуди и разговор, така што секој што е дел од проектот може да соработува и да разговара во реално време.

Да бидеш интегриран во екосистемот на Google, имаме директен пристап до фотографиите што ги зачувавме на „Фотографии на Google“ за да можеме да ги вклучиме директно во презентацијата без да мора да ги поставуваме во кое било време на облакот на Google за да ги вклучиме. Сите презентации се зачувани во нашата сметка на Google Drive, која ни нуди, заедно со Gmail и Google Photos, до 15 GB простор за бесплатен. Google Slides е во Google Drive и креира презентација со Google Slides, само треба да кликнеме на New за да избереме каков тип на датотека сакаме да создадеме.

Прези, една од најдобрите онлајн алтернативи

Prezi, алтернатива на PowerPoint за креирање презентации

Како што започнаа презентациите во PowerPoint, Prezi започна да станува, по свои заслуги, еден од најдобри алтернативи достапни на пазарот, и сè уште е денес. Благодарение на Прези, можеме да создадеме динамични презентации преку различните теми што ни ги нуди платформата, теми на кои можеме да додадеме број на дополнителни објекти што ги сакаме.

Благодарение на динамичните транзиции, наместо да изгледаме како да гледаме слајд, тоа ќе ни создаде чувство дека гледаме мало видео каде дури и најздодевната тема може да стане фасцинантна. Ако планирате да направите спорадична употреба на оваа услуга, Прези е потполно бесплатен ако немате проблем презентациите да бидат достапни за секого. Ако, пак, не сакате да ги споделувате своите креации, мора да отидете во каса и да добиете еден од различните месечни планови што ни ги нуди оваа платформа.

Лудус, креирај анимирани презентации на едноставен начин

Лудус, како Прези, тој е уште еден од веб-услугите што во последниве години презема голем дел од корисниците кои треба да создадат секаков вид презентација. Ако сакаме креирајте презентации што повеќе личат на видео отколку на презентација Лудус е најдобра опција. На видеото погоре можете да ги видите сите опции што ни ги нуди и сè што можеме да направиме со оваа фантастична услуга.

Една од главните предности што ни ги нуди во споредба со другите услуги како што е Прези, е интеграција со YouTube, Giphy, SoundCloud, Google Maps, Facebook, Instagram ... што ни овозможува брзо и брзо додавање на која било содржина од овие платформи. Благодарение на интеграцијата и компатибилноста со датотеките во формат GIF, можеме да креираме мали филмови наместо презентации.

Бесплатната верзија на Лудус ни овозможува создадете најмногу 20 презентации, простор за складирање до 2 GB и можноста да можете да ги извезувате слајдовите во PDF формат. Но, ако сакаме нешто повеќе, ќе мора да одиме на исходот и да се определиме за планот Pro, план што ни овозможува да создадеме неограничен број презентации, презентации што можеме да ги зачуваме во 10 GB простор што ни нуди , можноста за преземање на презентацијата за презентирање без Интернет врска, покрај тоа што ќе ни овозможи да ги заштитиме презентациите со лозинка.

Канва, што е строго потребно

Платно - алтернатива на PowerPoint

Ако она што го бараме е Едноставна, без важничене алтернатива на PowerPoint, и Прези и Лудус се преголеми за нас, Canva Можеби е алтернативата што ја барате. Canva ни нуди голем број на слики што можеме да ги додадеме на презентациите целосно бесплатно, избегнувајќи да мораме постојано да пребаруваме слики на Google за да ги создадеме нашите презентации. Операцијата е многу едноставна, бидејќи треба да ги избереме само елементите што сакаме да ги додадеме и да ги повлечеме на локацијата што сакаме да ја имаат во презентацијата.

Исто така, тоа ни овозможува работа во групи, ни нуди пристап до повеќе од 8.000 шаблони и 1 GB простор во бесплатната верзија. Доколку се определиме за верзијата Pro, чија цена е 12,95 УСД месечно, исто така ќе имаме пристап до повеќе од 400.000 XNUMX слики и шаблони, можеме да користиме прилагодени фонтови, да организираме фотографии и презентации во папки, да извезуваме дизајни како GIF, покрај можност повторно да го користите за други презентации ...

Повлечете, претворете ги презентациите во разговори

Повлечете - Алтернатива на PowerPoint

Понекогаш сме принудени да креираме презентации што не мора да прикажуваат визуелни информацииСтанува збор за нудење информации со нудење на различни опции, и во зависност од тоа која ќе ја избереме, ќе се појави една или друга информација. Во овој случај, Удар Таа е една од најдобрите опции на пазарот. Понатаму, бидејќи е дизајниран за оваа намена, можеме да додадеме текстови со различна должина благодарение на компатибилноста со Маркдаун.

Бесплатната верзија ни овозможува соработуваат на неограничен број презентации, креирајте приватни презентации и извезувајте го резултатот во PDF формат. Ако сакаме да додадеме статистика, заштита на лозинка, следење на врски, поддршка и многу повеќе, мора да платиме од 15 евра месечно.

Slidebean, за конкретни работи Slidesbean - Алтернативи на PowerPoint

Ако вообичаено сме принудени создаде одреден вид презентација, или за презентирање на производ, за извештај за квартални резултати, за проект или за која било друга ситуација што бара низа претходно утврдени обрасци, Slidebean Тоа е најдобрата опција на пазарот. Преку Slidebean треба само да избереме тип на шаблон што го бараме и да ги замениме неговите податоци со наши. Едноставно како тоа.

Slidesbean не е дизајниран да го модифицира интерфејсот или да додава или отстранува содржини, туку на олесни создавање што е можно повеќе за корисникот, така што ќе се фокусирате само на она што е важно и за помалку од 5 минути ќе можете да ја подготвите презентацијата. За разлика од другите услуги, Slidebean не ни нуди бесплатен план за тестирање како работи апликацијата, но без оглед на планот што го избравме, имаме пробен период за да видиме дали одговара на нашите потреби.

Зохо, инспириран од PowerPoint

Зохо, алтернатива на PowerPoint

Ако имате навикнати на PowerPoint и не ви се допаѓа да започнете да учите како работат другите мрежни услуги или апликации за креирање презентации, Шоу на Зохо Тоа е најблиското до PowerPoint што ќе го најдеме, бидејќи неговиот интерфејс, како и бројот на опции, барем најосновните, се многу слични на оние што можеме да ги најдеме во апликацијата на Microsoft. Додавање слики, поле за текст, стрели, редови… сè е многу лесно да се создаде со Zoho Show.

Во врска со бројот на шаблони што ги имаме на располагање, тоа е многу ограничено, да не речам практично непостоечка, но ако вашата фантазија е ваша работа и немате проблем да се справите со празен слајд, можеби конечно ја најдовте апликацијата што ви треба за да ги креирате вообичаените презентации.

Најдобра алтернатива на PowerPoint?

Како можеме да ја видиме секоја од веб-услугите / апликациите што ви ги прикажавме во оваа статија тие се ориентирани на различни цели, па ако нашата работа е да создадеме спектакуларни презентации, најдобра опција е Лудус, додека ако сакаме да креираме презентации со употреба на шаблони, Slidebean е идеален. Сè зависи од нашите потреби, затоа мора да бидете јасни пред тоа пред да ангажирате услуга и да започнете да се запознавате со тоа.

 


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.