Најдобри додатоци и додатоци за Firefox

Додатоци за firefox

Кога прелистуваме на Интернет, сите прелистувачи ни нудат практично исти функции и се компатибилни со повеќето протоколи за комуникација што ги користат нив, освен во специфични случаи. Но, ако поминеме многу часови пред компјутер и прелистувачот е една од нашите главни алатки, веројатно ќе бидеме принудени да користиме Chrome или Firefox, благодарение на големиот број на екстензии што и двајцата ни нудат. Во оваа статија можете да ги најдете најдобрите екстензии за Chrome. Но, ако сакате да знаете кои се тие најдобрите додатоци и додатоци за Firefox, продолжи да читаш и ќе ги најдеш.

Во оваа статија нема да ги споменам типичните проширувања на услугите што можеме редовно да ги користиме како што се Trello, Pocket, Evernote и други, бидејќи ако ги користите, многу е веројатно дека веќе добро ги познавате. Подолу, ви ги покажувам, класифицирани во различни категории, најдобрите екстензии што денес можат да бидат корисни во нашиот ден за ден. Очигледно не постојат сè што се, ниту се што има, но се обидов да ги сумирам што видов поинтересно за секој редовен корисник на Firefox.

Екстензии за подобрување на продуктивноста во Firefox

Промена на големината на фонтот и големината

Најдобри екстензии на Firefox

Ако отсекогаш сте сметале дека фонтот прикажан во Firefox е малку мал, благодарение на продолжувањето Промена на големината на фонтот и големината можете да го измените по ваш вкус. Ова продолжување ни овозможува зголемете ја или намалете ја големината на користениот фонтa, но исто така прилагодете го нашиот прелистувач со различно потекло, како што се доживотни теми.

iMacros за Firefox

Најдобри екстензии на Firefox

iMacros ни овозможува да го автоматизираме Firefox, бидејќи ни овозможува да снимаме и репродуцираат повторливи задачи како пополнување формулари, преземање или поставување датотеки и вадење податоци. Ако сте уморни од тоа секогаш да ги правите истите задачи што повторуваат кога пребарувате, iMacros ќе ви помогне да одземете многу работа.

ReminderFox

Најдобри екстензии на Firefox

Ако живеете во Firefox, со наставката ReminderFox, ќе можете да ги запишувате и да бидете известени за сите задачите што треба да ги направите, или преку вашиот прелистувач или на работа или дома.

X-нотификатор

Екстензија што мора да ја имаат сите корисници информирани во секое време за е-поштата што ја добиваме во нашите сметки на Gmail, Outlook, Yahoo ... Но, покрај тоа, тоа исто така ни овозможува да ја конфигурираме нашата сметка на Твитер, Фејсбук, LindedIn, така што ако некој нè означи или спомене, да добиеме инстант известување. X-нотификатор исто така е компатибилен со RSS-извори, што ја прави идеална алатка за многу корисници.

Времето на предвидувањата

Најдобри екстензии на Firefox

Благодарение на Forecastfox можеме да знаеме во секое време времето ќе биде кога ќе излезете од дома или од нашето работно место, со цел да ја сместиме облеката во времето. Времето на предвидувањата вашите податоци ги добивате од AccuWeather.com, реномирана метеоролошка служба, па затоа е многу малку веројатно дека ќе ги промашите вашите предвидувања.

Feedly

Најдобри екстензии на Firefox

Ако редовно користите RSS-доводи, многу е веројатно дека ја користите апликацијата Feedly на вашиот мобилен уред. Благодарение на ова проширување, можеме брзо консултирајте ги сите RSS-доводи што обично го следиме брзо и лесно без да мора да користиме трети лица апликации или веб-страници.

Испратете го на Kindle за Mozilla Firefox

Најдобри екстензии на Firefox

Ако сте корисник на Kindle со проширувањето Испрати на поттикне за Mozilla Firefox можете испратете ги сите новости на вашиот уред Kindle од Амазон, за да го прочитате каде и да сте без да барате интернет-врска.

Создател на PDF

Најдобри екстензии на Firefox

Со продолжението Создател на PDF podemos преобразување на која било веб-страница што ја посетуваме во PDF-датотека, датотеки што потоа можеме брзо да ги споделиме со која било апликација.

Кратенка за производи од Googe

Најдобри екстензии на Firefox

Ако редовно користите бесплатни услуги на Google, наставката Кратенка на Google Директните врски до сите услуги што Google во моментов ни ги нуди, како што се YouTube, пребарување слики, пребарување книги, Google Maps, Google Earth, Google Calendar, Google Translate, Gmail, Google Drive не ни се достапни и може да продолжиме сè додека не ти покаже 35-те директни пристапи до услугите што Google ни ги нуди.

Приклучоци за социјални мрежи во Firefox

Бисери

Најдобри екстензии на Firefox

Оваа екстензија ни овозможува да ги организираме на едно место целата содржина што најмногу ја сакаме на Интернет, било да е тоа последното видео од маче кое работи зад ласерско светло или тој акробатски скок што го направи кога се сретна со куче. Бисерни дрвја ни овозможува да го организираме на едноставен начин, покрај тоа што дозволува директно споделување преку социјални мрежи или апликации што сме ги инсталирале на нашиот компјутер.

Овозможете ја мрежата на WhatsApp

Додека WhatsApp продолжува да ја нуди својата страшна веб-услуга за да може да користи WhatsApp од компјутер, многу корисници се принудени да прибегнуваат кон ваков тип на екстензии кои во голема мера го олеснуваат употреба на оваа апликација за пораки од нашиот компјутер. Овозможете WhatsApp Web нема никаква врска со WhatsApp или Facebook, но тоа е додаток што треба да го инсталирате ако го користите редовно.

Месинџер за Фејсбук

Друго проширување што треба да го имате доколку, како и претходната, ја користите платформата за пораки на Фејсбук. Операција на Месинџер за Фејсбук Тоа е многу слично на она што можеме да го најдеме со претходната апликација, покажувајќи посебен прозорец што ќе избегне да мора да отвориме јазиче наменето само за оваа апликација за пораки.

Волшебни дејства за YouTube

Најдобри екстензии на Firefox

YouTube стана аџилак за многу милиони корисници дневно, место каде што можеме да најдеме решенија за повеќето од нашите сомнежи или прашања на повеќето теми. Ако сте редовен корисник на YouTube, наставката за магични активности за YouTube може да биде онаа што ви треба. Со оваа наставка можеме да ја репродуцираме целата содржина директно во HD, да користиме различни теми, користете го копчето на глувчето како контрола на јачината на звукот, снимајте ги видеата, додајте филтри ... MMa

Апликација за Твитер

Ако сакате да бидете информирани во секое време за тоа што се случува на Твитер и добијте известувања за нови твитови, фотографии и повеќе Апликација за Твитер е апликацијата што ја бараме, чиј интерфејс е многу сличен на оној на Facebook и WhatsApp што ги споменав погоре.

Сподели копче за Фејсбук

Кога најдовме веб-страница и сакаме да ја споделиме Со нашите пријатели, првото нешто што го правиме е да најдеме каде треба да го направат среќните копчиња, копчиња што ни ги нуди веб-страницата, но понекогаш тие се повеќе скриени отколку што треба да бидат. Благодарение на Сподели копче за Фејсбук, Можеме да ја споделиме веб-страницата директно без да ги бараме овие копчиња, бидејќи екстензијата ќе ни го покаже ова копче на горниот дел од прелистувачот, заедно со другите екстензии што ги инсталиравме.

Екстензии за работа слики во Firefox

Лесна слика од екранот

со Лесна слика од екранот можеме да снимаме брзо и лесно, што го прави едно од најдобрите екстензии ако го поминеме денот правење слики од екранот на веб-страниците што ги посетуваме.

Прекрасна слика од екранот Плус - Снимајте, коментирајте и многу повеќе

Најдобри екстензии на Firefox

Ова е идеална алатка за снимање и правење прибелешки директно на нив, за подоцна да ги споделите. Со Прекрасна слика од екранот плус ќе избегнеме да мораме поминува фаќања преку уредник за да додадете текст, обележете објект или да направите каква било друга модификација во секунди.

Прегледувач на Exif

Податоците Exif на фотографиите ни покажуваат сè што е поврзано со нив, како што се локацијата, видот на компресија, употребената леќа како и фокусната должина, доколку е користен блиц ... Благодарение на Прегледувач на Exif podemos знајте ги овие податоци во секое време, без прибегнување кон апликации од трети страни. Оваа екстензија е фантастична за сите loversубители на веб-фотографија, како што е Фликр, без понатаму.

Зачувајте слики

Најдобри екстензии на Firefox

Зачувај слики е продолжение за зачувајте ги сите фотографии прикажани на веб-страница до одредена папка. Екстензијата ни овозможува да избереме формат на слики што сакаме да ги зачуваме (jpeg, png, gif или bmp), покрај поставувањето ограничувања, односно сликите со одредена големина или резолуција не се зачувуваат.

ImageZoom

Едноставно како ефект. Екстензијата ImagenZoom ни овозможува зголемување на која било слика што се прикажува во прелистувачот без да мора да го зумирате целиот прелистувач.

ImgLikeOpera

ImgLikeOpera е curубопитна екстензија што ќе ни овозможи да ги вчитаме само сликите што ги сакаме преку Firefox, основно продолжение ако нашата интернет-врска не е бавна или ако споделуваме интернет-сигнал од нашиот мобилен и nили сакаме да останеме без податоци на првата размена.

Додатоци за подобрување на приватноста и безбедноста во Firefox

AdBlocK Плус

ImageZoom Едноставно како и ефектот. Екстензијата ImageZoom ни овозможува да ја зголемиме секоја слика што се прикажува во прелистувачот без да мора да го прошириме нивото на зумирање на целиот прелистувач. ImgLikeOpera ImgLikeOpera е curубопитна екстензија што ќе ни овозможи да ги вчитаме само сликите што ги сакаме преку Firefox, основно проширување ако нашата интернет-врска не е многу бавна или ако споделуваме интернет-сигнал од нашиот мобилен телефон и не сакаме да остане без податоци за прв пат размена.

Еден од најдобрите блокатори на реклами што можеме да го најдеме за Firefox. Оваа екстензија е идеална за оние веб-страници што не бомбардираат со рекламирање без да понудат едвај промена. Имајте на ум дека 99,99% од блоговите живеат на рекламирање, затоа, ако конечно го инсталирате овој блокатор на реклами, треба да имате предвид дека поголемиот дел од веб-страниците што ги посетувате во живо на рекламирање.

Се разбира, исто така мора да земете предвид видот на рекламирање што го покажува, ако е премногу наметливо, најдобро е целосно да го блокирате преку опциите на AdBlocK Плус. Во спротивно, секогаш можете да вклучите веб-страници, како што е Гаџет Актуелиадад, во списокот со бели списоци, список на мрежи каде што блокирачот на реклами престанува да работи.

WOT - Безбедна навигација

ImageZoom Едноставно како и ефектот. Екстензијата ImageZoom ни овозможува да ја зголемиме секоја слика што се прикажува во прелистувачот без да мора да го прошириме нивото на зумирање на целиот прелистувач. ImgLikeOpera ImgLikeOpera е curубопитна екстензија што ќе ни овозможи да ги вчитаме само сликите што ги сакаме преку Firefox, основно проширување ако нашата интернет-врска не е многу бавна или ако споделуваме интернет-сигнал од нашиот мобилен телефон и не сакаме да остане без податоци за прв пат размена.

Оваа наставка е идеална за брзо проверување дали веб-страницата што ја посетувате е сигурна или не. WOT ни нуди икони во форма на семафори до брзо покажете ни го резултатот од вашата анализа, за да можеме брзо и со еден поглед да провериме дали можеме да се движиме мирно или препорачливо е да ја напуштиме страницата што е можно повеќе.

DuckDuckGo Plus

ImageZoom Едноставно како и ефектот. Екстензијата ImageZoom ни овозможува да ја зголемиме секоја слика што се прикажува во прелистувачот без да мора да го прошириме нивото на зумирање на целиот прелистувач. ImgLikeOpera ImgLikeOpera е curубопитна екстензија што ќе ни овозможи да ги вчитаме само сликите што ги сакаме преку Firefox, основно проширување ако нашата интернет-врска не е многу бавна или ако споделуваме интернет-сигнал од нашиот мобилен телефон и не сакаме да остане без податоци за прв пат размена.

Ако сме уморни од Гугл и сите информации што ги добива од нас секогаш кога ќе прелистуваме, наставката DuckDuckGo Plus ќе ни овозможи пребарување преку овој пребарувач, прости вишок, преку лентата за пребарување што е инсталирана. На овој начин можеме брзо да ги купиме резултатите што Google ни ги нуди со оние што ни ги нуди DuckDuckGo.

КвикЈава

ImageZoom Едноставно како и ефектот. Екстензијата ImageZoom ни овозможува да ја зголемиме секоја слика што се прикажува во прелистувачот без да мора да го прошириме нивото на зумирање на целиот прелистувач. ImgLikeOpera ImgLikeOpera е curубопитна екстензија што ќе ни овозможи да ги вчитаме само сликите што ги сакаме преку Firefox, основно проширување ако нашата интернет-врска не е многу бавна или ако споделуваме интернет-сигнал од нашиот мобилен телефон и не сакаме да остане без податоци за прв пат размена.

Благодарение на КвикЈава можеме брзо вклучи и исклучи Javascript, среќните колачиња, анимирани слики, страници дизајнирани во Flash или оние што користат технологија Microsoft Silverlight… директно од лентата со алатки. Сите овие функции се оние што во повеќето случаи, на вчитувањето на веб-страниците што ги користиме им треба подолго од вообичаеното.

Што мислите за сите овие додатоци за firefox? Дали би додале повеќе на списокот?


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.