EMule сервери

Слика на митското еМуле

Слика на митското еМуле

Немате ажуриран список на емуле сервери? Дали имате проблеми со емуле? Дали списокот со сервери се чисти од време на време?Не знаете како да ги ажурирате серверите за вашата емула? Не грижи се, најдов чекор-по-чекор прирачник што објаснува како да го сториш тоа.

Ако сте корисник на eMule, сигурни сте дека знаете дека голем дел од серверите eMule повеќе не работат или не се сигурни. Овде ќе ви покажеме како да го конфигурирате вашиот eMule со Сигурни сервери Emule за 2017 година.

Прирачник за конфигурирање на eMule серверите 2017 година

Преференции на серверите на Emule

Првото нешто што треба да го направиме е отворете го еМуле и одете во делот Преференции> Сервер. Во овој момент ќе се отвори прозорецот погоре. Во него треба да ги означиме следниве полиња:

 • Автоматско ажурирање на списокот на сервери на почетокот
 • Контрола на паметни лични карти
 • Користете систем за приоритети
 • Доделете висок приоритет на рачно додадени сервери

Уредете сервери за емули

Сега без уште да го притискате копчето за прифаќање кликнуваме каде што пишува уредување. Бележничката ќе се појави во нов прозорец што ќе ни овозможи да додадеме нов сервер. Во овој чекор, она што треба да го направиме е да го избришеме она што се појавува (во случај да не е празно) и да се регистрираме http://sites.google.com/site/ircemulespanish/descargas-2/server.met

Зачувајте ги промените во бележникот и го затвораш. Подоцна кликнете на копчињата Примени и ОК и затворете го прозорецот за преференции на eMule.

И со ова имаме сè подготвено.

Преземете датотеки со торент
Поврзана статија:
Најдобар клиент за торент

Како да ги ажурирате серверите без да го рестартирате eMule?

Ако не сакаме да го затвориме и отвориме eMule за да ги ажурираме серверите, можеме да го направиме следново.

Ажурирајте ги серверите за емули

На главниот екран на eMule има поле во кое пишува Update Server.met од URL. Копирајте и залепете http://sites.google.com/site/ircemulespanish/descargas-2/server.met во полето за текст и притиснете го копчето за ажурирање. И воила, веќе го имаш eMule со ажурирани сервери.

Рачно додајте eMule сервери

Прирачник за сервери Емуле

Ако сакате рачно додајте некои сервери eMule она што треба да направите е да кликнете на табулаторот Нов сервер. Openе се отвори нов прозорец каде што можете да ги поставите IP, портата и името на eMule серверот.

Важно е никогаш да не предадете никаков недоверлив eMule сервер. Тука ви покажуваме а Список на сервери eMule од јануари 2017 година со целосна гаранција.

Што да направите ако емуле не се поврзе?

Емуле не се поврзува

Ова е прашање што секогаш си го поставуваме, без оглед на тоа која програма се обидува да пристапи на Интернет. Ако eMule не се поврзе, ќе провериме:

 • Првото нешто што обично го правам кога софтвер не се поврзува или неговата врска е побавна отколку што треба да направам тест за брзина. Јас верувам во мрежата нето, иако понекогаш е доволно да се обидете да пристапите до која било веб-страница (не е тешка) за да бидете сигурни дека нашата врска не е прекината.
 • Исто така е важно проверете дали ниту еден софтвер не го блокира eMule. Ова не е најчесто, но ажурирањето на оперативниот систем може да предизвика промена на правилата на заштитен allид и да започне да блокира нешто што не блокираше пред ажурирањето. Ако eMule не се поврзе, ќе одиме во поставките за заштитен allид и ќе се осигураме дека сме му дале пристап.
 • Друга работа што може да ни помогне да се поврземе е промена на серверот. Серверите можат да пропаднат, а понекогаш решението е едноставно како двоен клик на друг сервер.
 • Мазгата е многу каприциозна и работи како и кога сака. Добра идеја за да ја олесните вашата врска е отворете ги портите што ги користите на рутерот. Во зависност од нашиот рутер, ова ќе се направи на еден или друг начин, па затоа е најдобро да направите пребарување на Интернет за да го направите тоа на рутерот што го имаме.

Список на сервери Emule август 2017 година

Интернетот е полн со eMule сервери, но тука ви ги покажуваме само оние што работат.

 • eMule Security nº1 ——> ed2k: // | сервер | 91.200.42.46 | 1176 | /
 • eMule Security nº2 ——> ed2k: // | сервер | 91.200.42.47 | 3883 | /
 • eMule Security nº3 ——> ed2k: // | сервер | 91.200.42.119 | 9939 | /
 • eMule Security nº4 ——> ed2k: // | сервер | 77.120.115.66 | 5041 | /
 • ТВ Андерграунд —-> ed2k: // | сервер | 176.103.48.36 | 4184 | /
 • нето-сервер --–> ed2k: // | сервер | 46.105.126.71 | 4661 | /
 • Sharing-Devils.org No.3 -> ed2k: // | сервер | 85.204.50.116 | 4232 | /

Многу е важно да не се користи сервер кој не е на оваа листа бидејќи е многу веројатно дека станува збор за сервер со расипани, неисправни датотеки или програми полни со вируси. Никогаш не користете eMule сервер на кој не му верувате целосно.

Совети за eMule

Приоритети на Емуле

Неколку корисни совети за eMule серверите:

 • Користете само сервери за безбедна листа дека ви обезбедивме
 • Ако сакаш дадете приоритет на одреден сервер (оној што најдобро одговара за вас, на пример) можете да го направите со кликнување на десното копче> Приоритет> Високо. На сликата погоре можете да видите како се прави тоа. На ист начин можете да им дадете низок приоритет на оние кои работат најлошо за вас
 • Кога барате сервер, корисно е да проверите кои ги имате најдобар однос Пинг-Број на корисници.

Како повторно да го поврзете eMule?

Научете како повторно да го поврзете eMule

Научете како повторно да го поврзете eMule

Нешто што може да се случи од време на време е да ја изгубите врската во eMule. За да избегнете непријатност, треба да кликнете на Опции> Поврзување и да го изберете полето Повторно поврзете се кога губите врска.

Користете ажуриран IP-филтер

емуле-филтер-IP

Од безбедносни причини, важно е да користите ажуриран IP-филтер. За да го направите ова, треба да отидете во „Преференции> Безбедност“ и проверете го полето Филтер сервери. Потоа во кутијата на Ажурирање од URL Ја вклучувате следната URL http://sites.google.com/site/ircemulespanish/descargas-2/ipfilter.zip

Потоа го удривте копчето за поставување и на крај на Аплицирај и ОК.

Многу е важно тоа никогаш не ажурирај од правецот http://gruk.org/list.php.

И со ова завршивме со информациите за eMule серверите. Конечно, ќе ви покажеме видео каде ќе научите како да инсталирате и конфигурирате eMule од нула за оние корисници кои не знаат како да го направат тоа.

Како да преземате торенти со eMule

Емуле и торенти

Добро. Ако сте корисник на eMule, веројатно сте откриле дека неговата најнова верзија овозможува преземање датотеки .torrent, немој? Па не, бидете многу внимателни со ова. Пред неколку години eMule 0.60 се појави на мрежата, што, во теорија, беше најсовремената верзија досега. Но, ако одиме на официјалната веб-страница на eMule, ќе видиме дека најновата стабилна верзија е 0.50a. Што се случува?

Она што се случува е дека третиот развивач помислил дека eMule не напредува толку брзо како што треба, одлучи да создаде своја верзија и токму оваа е способна да презема торенти. Всушност, најновите ажурирани верзии на овој софтвер повеќе не се нарекуваат eMule, ако не eMuleTorrent.

Откако го објаснивме ова, секој треба да биде одговорен ако одлучи да го инсталира овој софтвер, но ако не сте загрижени да користите a верзија на eMule со рекламирање и која може да вклучува малициозен кодСледно, ќе објаснам како да преземам .torrent датотеки со eMuleTorrent:

 1. Ајде да одиме на страница на проектот и преземете ја верзијата за нашиот оперативен систем (Windows или macOS).
 2. Логично, следниот чекор ќе биде инсталирање на датотеката преземена во претходниот чекор. Иако ништо не мора да се случи, повторно се сеќавам дека ќе инсталираме неофицијална верзија.
 3. Следниот чекор зависи од тоа како ги конфигуриравме отворените .магнетни врски или .torrent датотеки. Имајќи го ова на ум, она што би го направил е да ги поврзам и линковите .magnet и датотеките .torrent со eMuleTorrent, така што во иднина ќе биде полесно. За да го направите ова, првото нешто што ќе сториме е да пребаруваме на Интернет за овие врски или датотеки. Постојат многу пребарувачи за .torrent, сè помалку, така што она што ќе треба да го направиме во овој чекор се две работи: пребарување за .magnet, кликнете на него и поврзете го со eMuleTorrent и истото со .torrent датотеки, но во Во овој случај, ќе треба да ја преземеме датотеката на нашиот компјутер, кликнете двапати на неа и поврзете ја на eMuleTorrent. Ако веќе ги имаме датотеките .torrent поврзани со друга програма, ќе мора да промениме која програма ќе ги отвори со десен клик на неа и менување на преференциите.

Додадете торент во емуле

 1. Следно ќе извршиме пребарување на порој на Интернет. Ако она што го најдовме е датотека .torrent, можеме да ја повлечеме на eMuleTorrent како што можете да видите на сликата. Ако она што го откривме е .magnet врска и веќе ги имаме поврзани на eMuleTorrent, штом кликнеме на него, тоа ќе се отвори во eMuleTorrent. Оваа верзија на eMule има свој пребарувач што можеме да го користиме, во случај да сакате да ја испробате својата среќа.
 2. Иако има многу што би можеле да допреме, лично мислам дека последниот чекор е да почекаме да заврши преземањето, што ќе биде многу побрзо од оние на мрежата eDonkey.

Преземање на торент со емуле

Видео за инсталирање и конфигурирање на eMule

Ако имате проблеми со инсталирање и / или конфигурирање на eMule, еве еден чекор по чекор видео што ќе ве научи како да го користите овој популарен менаџер за преземања.

Преземете eMule бесплатно

Проект Емуле

Преземачот P2P eMule е бесплатен, дури и ако е во сопственост на вашиот проект (тој не е со отворен извор). Може да се преземе од официјалната веб-страница на проектот, достапна од овој линк.

Со ова објаснето, мечка пазете се од неофицијални верзии кои ви бараат пари. Постојат некои што се откриени неколку месеци подоцна и не се официјални, како што е eMuleTorrent, на кои можеме да им донираме ако сакаме што ново носи, но официјалната верзија на eMule е бесплатна.

Емуле за Виндоус 10

Заборавете: не постои специфична верзија на eMule за Windows 10. Ако ја читате оваа точка со посебен интерес, тоа е затоа што eMule започна да ви дава проблеми при ажурирање до најновата верзија на оперативниот систем за компјутерите на Microsoft, но ова е нормално ако земеме предвид дека Windows 10 е многу побезбеден од претходниот верзии Виндоус.

Она што треба да го сториме за да работиме прилично добро е да пристапите до опциите за заштитен allид на системот и дозволете ги сите врски со eMule. Сепак, системот најверојатно ќе го открие софтверот како задна врата.

Емуле за Мек

Исто така, нема официјална верзија на eMule за Mac. Она што ги има се неофицијални верзии, како eMuleTorrent или опцијата со отворен извор aMule.

Она што можеме да го направиме за да инсталираме eMule на Mac е да користиме емулациски софтвер како Вино, нешто што, всушност, го користев за да ги направам сликите на екранот на eMuleTorrent од Убунту (поточно PlayOnLinux).

Дали знаете aMule?

амајлија

Постојат корисници кои не сакаат да користат комерцијален софтвер и претпочитаат да користат софтвер со отворен извор, особено ако се корисници на Линукс. Ова е точно она што е aMule: верзија со отворен извор на eMule дизајнирана за корисници на macOS и Linux.

Може да кажете дека не е ажурирана колку што е официјалната верзија за Виндоус, но не би ја кажале целата вистина. Иако веќе долго време се наоѓаше во истата верзија, тоа беше случај бидејќи не беше потребно да се вклучат новости. Минатиот септември беше ослободен aMule 2.3.2 со многу подобрувања, особено во однос на поправени грешки.

Ако користите верзија на Linux базирана на Ubuntu, инсталирањето на aMule е едноставно како отворање терминал и внесување на командата sudo apt инсталирај amule –y (да се "-y" да се инсталира без да се бара од нас потврда откако ќе ја внесете нашата лозинка). Ако не, секогаш можете да пристапите до вашата Официјален сајт, преземете го неговиот код и инсталирајте го и на Linux и на macOS.

Каде да најдете филмови за eMule

Преземете филмови со емуле

Ова е прашање што се поставува како што е, но е малку збунувачко: нема филмови за eMule затоа што eMule не е плеер или нешто слично. Она што сакате да го знаете е каде да најдете врски за преземање филмови со eMule.

Овие врски се нарекуваат eD2k врски или eLinks и можете да ги најдете на страници како што следува.

Дали знаете повеќе сервери за Емуле? Оставете ни коментар со кои ги користите за преземање содржина од Интернет преку овој клиент P2P.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

36 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Севиillaа dijo

  Овој од серверите постојано се менува, прегледот на овие прирачници е секогаш корисен.

  Со почит.

 2.   Ивана карина dijo

  Ви благодариме за информацијата !!

  Поздрав од аргентинската Патагонија!

 3.   ИСУС dijo

  Кад сè уште не работи за мене со тие чекори

 4.   Оцет убиец dijo

  @Senovilla не знаеш каков џган е да се бараат нови сервери за емуле секогаш кога ќе заминат.

  @Ivana мило ми е што работи за тебе.

  @ Исус добро за КАД не знам што да правам

  Поздрав до сите.

 5.   javi dijo

  Благодарам бев луд со серверите и емулата цела 2008 година имав проблеми со серверите и не знаев што да направам благодарам

 6.   Емулатор од таму и од тука dijo

  ЗАБОРАВИ ЗА СЕРВЕРИТЕ. Скоро нема веќе сигурни сервери, списокот gruk.org не е ажуриран од летото, серверот edonkey 1 ја смени IP и повторно е вчитан. Кога тие работат, бидејќи се малку, добивате низок број на заситеност. Користете ја мрежата Кадемлија (KAD) само и исклучиво. Ако сите го сториме тоа на овој начин, за кратко време, ќе можеме да поминеме од серверите и оние што се посветени на инфицирање со малициозни IP и шпиони.

 7.   Роза Марија dijo

  Колку е интересно, знаете, не давам за преземање на мојот компјутер, сега ќе видите чекор по чекор на страницата што ќе ми кажете дали е во ред и дали успеав. Благодарам

 8.   Марио dijo

  Помош !!!!!!!!!!!!!!! Нема сервери, има само еден и секогаш е полн.

 9.   лоло dijo

  Не ставајте сервери само KAD мрежа

 10.   Ангелика dijo

  КАИ МЕ УБИСТВА ОЦЕТ ... Може да го преземам овој емуле 2009 ..
  НЕМАМ НИКОЈ ДАЛУ ДА СЛУШАМ МУЗИКА ...
  ВЕ МОЛАМ ОДГОВОРИ ME МОЕ ДА ГО ПРЕЗЕМАМ ОВА ЗА ДА СЛУШАМ МУЗИКА ????? АНГЕЛИЦА КАISИ

 11.   Carmen dijo

  Ви благодариме за информациите, тие се мали нешта што им помагаат на оние што знаат малку. Благодарам уште еднаш.

 12.   кенкс dijo

  Здраво, имам проблем со серверите, има само еден и ги ажурирав и што можам да направам?

 13.   Роза Вера Гарсија dijo

  Ова е самопослуга, многу ви благодарам, ме спасивте од континуирани жешки бранови.

 14.   antonio dijo

  Би сакал да имам добар сервер

 15.   Dani dijo

  Емуле ??, но сепак користите емуле ??? xDD.

  Да живее RAPIDSHARE !!!!

 16.   Пронајди dijo

  Многу интересен пост

 17.   грпка dijo

  Ви благодарам!! многу корисно!!!

 18.   ванеса dijo

  Би сакал некој да ми помогне.Ја симнав емуле плус и има само три сервери и сите се полни. Отидов на преференции и не излегува ниту безбедност, ниту нешто, некој може да ми каже како да додадам повеќе сервери.
  Однапред ви благодариме

 19.   Ана dijo

  Можете ли да ми помогнете? Ми укажуваат на 3 сервери Австралија, Peerates, eDonkeyServer N.2, исто така, ги користам многу Razorbach 4.0 и имам уште многу, за кои знам дека не се сигурни, кога ќе кликнам на еден од овие, споменати погоре , нема шанса. Јас можам да ги користам само овие 4? Што правам со другите? Може ли да ги имам само овие сервери? Се плашам дека нема да можам да ги преземам филмовите.

 20.   хехе dijo

  Здраво,

  Ајде да видиме како го гледаш тоа.

  Бев толку среќен откако купив надворешен диск со 1Tera USB, за 97 € со вклучен данок на Неговото милосрдно величие СГАЕ, порано наречен десеток, што мораше да платиш дури и ако отидеш во пекол, ветувајќи им веќе толку задоволни со 400 GB влез. дел датотеки во директориумот Темп на оваа нова единица, за само три недели непречено преземање на датотеки, чиишто оригинали, се разбира, се стари 300 или повеќе години (затоа се почитуваат авторските права) и, ете, одеднаш престана да работи Емуле, навигација и мајката што ми роди. И сè уште не ми оди половина добро, Емуле, по 8к деинсталации и инсталации.

  Дали нешто се случува со Emule или ги вчитав услугите за запирање на компјутерот на слободна меморија? дека имањето 100 симултани врски троши многу.

  Симптомот, пред моето повторно инсталирање, беше дека кога го започнав Emule the vsmon, заштитниот allид и млекото почнаа да пукаат; Накратко, исклучете го и вклучете го компјутерот затоа што не обрнуваше внимание на набудувачот на задачи.

  Сега, кога повторно го инсталирав Емуле, тој е како мозочен мртов: тој ниту страда ниту страда; ниту поставува, ниту презема датотеки, само ги хашира датотеките што ги споделувам (неколку фотографии од моите патувања и моето брилијантно дело).

  Па, претпоставувам дека сите знаеме како завршуваат терминалните случаи како оваа. Јас нема да одам подалеку од тоа да бидам еден од „паднатите непознати“ типови; но херој или маченик, тоа не сум јас, ниту Емуле, тоа е волја на народот: ние сакаме да споделиме и ќе направиме.

  Ајде да се забавуваме,

  Јеје

 21.   хехе dijo

  Здраво повторно,

  Ова оди многу подобро. Потврдив дека клиентот емул е способен да ја обнови ситуацијата пред повторно инсталирање доколку го чуваме директориумот „Темп“ или како што го нарекуваме.

  Во мојот случај, би рекол дека проблемот беше во тоа што имав многу датотеки во „Темп“ што треба да ги прегледа инсталираната Емуле, правејќи „хаширање“. Имаше премногу и ќе висеше на компјутер.

  Сега дефинирав нов „Темп“ во „Преференции“> „Директориуми“> „Привремени датотеки“ и ги пренесувам овој нов директориум сите датотеки што беа во стариот „тем“, но по пакети: ги нарачувам по име во истражувачот на прозорци и поминувам по групи на новиот Temp, внимавајте да ги пренесувате секој пат сите што започнуваат исто, бидејќи секоја датотека што ја преземаме може да има до четири поврзани датотеки; на пример, 1001.part, 1001.met, 1001.met.bak, 1001. поставувања и 1001.stats. Тие не се секогаш сите таму, но секогаш има, барем, оној што завршува со .part (вистинската датотека) и оној што завршува со .met (минималните податоци за статусот на преземање на таа датотека, 1001 во оваа пример); Јас секогаш го наоѓав оној што завршува со .met.back (се претпоставува дека е чаша од .met во случај да се скрши).

  Резиме, сега ја имам Емуле толку забавна за обновување на статусот на преземање (списокот со датотеки што треба да се преземат и симнатите делови) Ова работи.

  Од друга страна, она што го велат за поврзување само со мрежата Кад, без сервери, ми одеше многу добро. Мислам дека мојот проблем беше што отворив премногу врски (повеќе од 100) и мојот компјутер не ги поддржува, па затоа самата Емуле ги расипа датотеките што ги имаше отворено во тоа време.

  Смеа и аплауз.

  Секогаш.

  Јеје

 22.   Хозе dijo

  Како можам да добијам добри сервери, можеби некој може да објасни како да го направам ова?

 23.   Радар dijo

  Само заблагодарете се за одличната работа.
  Јас совршено ги ажурирав серверите, не користев eMule скоро две години (иако сè уште беше инсталиран). Фала пријатели.

 24.   Јован dijo

  ми ги спаси животните стебла благодарам колега

 25.   Мигел Гатон dijo

  Ви благодарам многу за информацијата !!!

 26.   Луис dijo

  многу добри информации. Благодарам многу!!!!!!!!!!!!!

 27.   КСУАНОН dijo

  Може ли да ми кажете дека морам да чекорам со чекорот за да имам висока легитимација?
  ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ ЗА ВАШАТА РАБОТА
  КСУАНОН

 28.   Хозе Андрес dijo

  Здраво, не добивам преземања, можете ли да ми кажете зошто, благодарам

 29.   аасдасд dijo

  Многу добар водич, многу корисен и многу ви благодарам
  Ти оставам моите умирања XDD

 30.   Карлос dijo

  Мрежата КАД не се поврзува за целиот свет. Се обидов да направам сè, резултат = ништо. Можеби некој има добар предлог, благодарам

 31.   Таво Пенарол dijo

  Како да се поврзам со кадеми? Благодарам

  1.    луд dijo

   Јас користам Chimera 2.0 базиран на eMule v0.50a и ако се поврзе со мрежата KAD

 32.   мајка dijo

  емуле, денес работи подобро од кога било ... логично отворање пристаништа, кад мрежа, работни и официјални сервери ...

 33.   Cristhian dijo

  Дали сè уште се користи? Мислев дека е изумрен исто како Арес хаха

 34.   A dijo

  ХАХАХАХА ВЕADЕ ГЛЕДАМ ДЕКА СЕ ВЕРИЛНИ ДОКОЛКУ СМЕ ПОВЕРНИ, Хахахаха се смеам на лагите

 35.   JOSE dijo

  ХЕХ АКО ГО ГЛЕДАМ ДЕКА РАБОТИ

<--seedtag -->