Ефтини печатари

Ефтини печатари

Дали барате ефтини печатари? Кога купуваме печатена, мора да ја земеме предвид употребата што ќе ја дадеме на прво место и да не се водиме само од цената. Ако употребата што ќе ја дадеме е поврзана со печатење фотографии, опцијата за печатач со мастило е најекономична, освен ако нашите потреби не се професионални, па затоа ќе бидеме принудени да инвестираме во ласер во боја на печатачот.

Но, ако употребата што ќе ви ја дадеме е да печатите документи на повеќе од вообичаен начин, ласерските печатачи се најдобра опција, бидејќи ни заштедува многу времеБлагодарение на неговата брзина, заштедува многу пари и на касети со мастило, касети кои обично чинат повеќе од поевтините печатачи.

Типови на печатач

Ласерски печатач

Ласерските печатачи, без разлика дали се во боја или црно-бело, ни нудат поголема брзина на печатење, покрај тоа што ни нудат пониска цена по страница од она што можеме да го најдеме печатач за мастило. Овој тип на печатач е наменет за корисници кои печатат голем број документи дневно, од кој било вид, па оттука и во јавни организации и банки најдовме ваков тип на печатари.

Во последниве години нејзината цена значително опадна и ние сме јасни дека ќе ја добиеме, повисока цена на овие во споредба со оние со мастило, ние ќе ја амортизираме брзо, покрај значителната заштеда во касетите со мастило, особено ако употреба на компатибилни касети, оттогаш никогаш не препорачано Тие не ни го нудат истиот квалитет што можеме да го најдеме кај производителите што ги продава.

Печатач за мастило

Печатачите со мастило се насочени кон публика која го користи на поспорадичен начин и има потреба да печати документи или слики во боја. Иако е вистина дека овие типови на печатачи се екстремно ефтини, можеме да ги најдеме за нешто повеќе од 25 евра. Цената на печатачот ги вклучува потребните касети за започнување со печатење, но овие имаат тенденција да истекуваат брзо, така што ќе се видиме да купуваме касети кога ќе го добиеме печатачот, особено ако е една од најевтините на пазарот.

Мултифункционален печатач

Во рамките на мултифункционалните печатачи, наоѓаме модели кои работат со ласер и модели кои работат со инк-џет. Земајќи ги предвид предностите и недостатоците што ни ги нудат двата модели, при набавка на печатач од ваков тип мора да земеме предвид дали навистина ќе ги искористиме сите функции што ни ги нуди, бидејќи цената е повисока од печатарите чија единствена функција е да печатат.

На пазарот можеме да најдеме апликации кои покрај тоа што прават копии од документи, исто така дозволете ни да ги користиме како факс, функционалност што во последниве години паѓа во неискористеност, особено кај компаниите во корист на е-пошта. Исто така, мора да го земеме предвид типот на врски што ни ги нуди, деталите што ќе ви ги покажеме во следната точка.

Поврзувања на печатачот

Кабел USB

Најевтините печатари на пазарот ни нудат само една можност да ги поврземе со компјутер, а тоа е преку USB кабел. Иако е точно дека овој тип на печатач ја ограничува употребата на истиот со други уреди, можеме да го споделиме преку Интернет така што од кој било компјутер во нашиот дом можете да печатите, но за ова е потребно компјутерот на кој е поврзан да е секогаш вклучен.

Мрежна жица

Овој тип на врска ни нуди поголема разноврсност, бидејќи при директно поврзување со рутерот или модемот на нашиот дом ни овозможува да печатиме директно од кој било уред без принудување да имаме компјутер вклучен, како и претходниот случај, бидејќи рутерот е секогаш вклучен за споделување на интернет сигналот и патем печатачот.

Wi-Fi / AirPlay

WiFi печатачите стануваат модерни последниве години, бидејќи тие ни нудат можност за безжично поврзување со нашиот компјутер без користење на какви било кабли, што ни овозможува да ги поставиме на кој било агол од куќата каде што не се вознемирува. Ако е исто така компатибилен со протоколот Apple AirPlay, сè подобро, бидејќи и ние ќе се обидеме да може да печати од кој било уред на Apple директно до печатачот, без разлика дали е од iPhone, iPad или iPod touch, како да го правиме тоа директно од компјутер.

Совети за разгледување

Капацитет на кертриџ

Не сите печатачи ни нудат ист капацитет на мастило во нивните резервни делови, затоа секогаш е препорачливо да ги купуваме оние што ни нудат поголем капацитет на мастило во нивните резервни делови, сè додека знаеме дека ќе го користиме често, бидејќи во спротивно, вДозволете ни да се молиме на ризикот овие да се исушат поради недостаток на употреба.

Независни касети

Некои печатачи управуваат со боите самостојно и потребно е да се купат четири касети во боја независно, што понекогаш може да ја зголеми цената на истиот, бидејќи кога бојата ќе истече, печатачот престанува да работи целосно. Меѓутоа, ако купиме печатач што користи еден кертриџ за црно и друг за боја, ако остане без мастило во касетата со боја, можеме да продолжиме со печатење без никакви проблеми, дури и ако е само во црно како што е логично.

Цена на кертриџот

Во поевтините печатари, можеме да видиме како работат производителите тоа го прават при продажба на резервни деловиБидејќи во повеќето случаи, цената на само еден е веќе повеќе пари отколку што чини печатачот. Пред да купиме печатач, мора да се информираме за цената на резервните делови за да не добиеме страв кога ќе се најдеме во потребата да ги купиме.

Ефтини печатачи за мастило

Веќе некое време, пронајдете печатачи што ни дозволуваат само да печатиме тоа е доста тешка задача, бидејќи цената на мултифункцијата значително опадна.

Канон Pixma iP2850

Канон Pixma ip2850

Моделот Pixma iP2850 на Канон ни овозможува само да печатиме документи, без можност да скенираме документи или да правиме копии на документи. Брзината на печатење е 8 страници во минута со квалитет на нацрт и 4 страници во минута во боја со ист квалитет.

Canon PIXMA iP2850 - Фото-печатач со мастило

HP DeskJet 1110

HP DeskJet 1110 ни нуди брзина на печатење до 20 страници во минута во квалитет на нацрт и 16 страници во минута во боја користејќи го истиот квалитет. Овој модел, како и претходниот, за некои се дизајни повеќе од тесни буџети нудејќи ни фер придобивки.

HP DeskJet 1110 - печатач за мастило

Евтини црно-бели ласерски печатачи

HP LaserJet Pro M12w

HP LaserJet Pro M12w

Овој печатач со Wi-Fi и USB конекција, ни нуди брзина на печатење од 18 страници во минута, во нормален квалитет, без нацрт како печатачи со мастило. Во однос на резолуцијата за печатење, LaserJet Pro M12w ни нуди а Максимална резолуција од 1200 dpi и двострано печатење.

HP LaserJet Pro M12w - ласерски печатач

Lexmark MS415DN

Печатачот Lexmark ни ​​нуди брзина на печатење од 38 страници во минута во црно-бело во нормален квалитет, со максимална резолуција од 1.200 dpi, поддржува големини на хартија А4, А5 и А6 и има безжична врска покрај USB.

Lexmark MS415DN - ласерски печатач

Евтини мултифункционални печатачи со мастило

Овој тип на печатач е оној што стана модерен на пазарот во последниве години, поради разноврсноста што ни ја нуди, за да ни овозможи печатете фотографии со повеќе од прифатлив квалитет заедно со опцијата да може да се прават копии на документи покрај нивно скенирање.

HD Deskjet 3635 AiO

HD Deskjet 3635 AiO

Deskjet 3635 не ни нуди Wi-Fi конекција, така што единствената опција да ја инсталираме на нашиот компјутер е преку USB кабел. Брзината на печатење за црно-бели страници е 20 со низок квалитет, додека ако печатиме страници во боја, брзината се намалува на 16 страници во минута. Резолуцијата Максималното печатење достигнува 1.200 dpi.

Мултифункционален печатач HP DeskJet 3635 AiO- мастило

Канон PIXMA MX475

Канонот PIXMA MX475 има димензии 45,8 × 38,5 × 20 см, ни овозможува да печатиме документи до 1200 × 1400. Компатибилен е со пониски 802.11ne и со кој било компјутер со Windows или maOS. Брзина на печатење достигнува 9 страници во минута во црно-бело во квалитет на нацрт.

Canon PIXMA MX475 - мултифункционален печатач со мастило

Епсон работна сила WF-2630F

Епсон работна сила WF-2630F

Epson Workforce WF-2630F е мултифункционален печатач со монохроматски ЛЦД-екран од 5,6 см. Можеме да го поврземе преку Wifi или USB, има резолуција на страница 1200 dpi и брзина на печатење достигнува 34 страници во минута во црно-бело  со низок квалитет и 18 страници во минута во боја. Компатибилен е и со Windows и со macOS.

Epson Workforce WF-2630WF - мултифункционален печатач за мастило

Брат DCP-J562DW

Мултифункционалниот печатач Brother DCP-J562DW ја подига лентата во однос на квалитетот на печатењето, бидејќи ни овозможува да печатиме и документи и слики до 2.400 dpi. Интегрира хард диск од 50 MB за складирање на големи документи. Ни нуди брзина на печатење од 35 страници во минута во црно квалитетно нацрт и 27 страници во минута во боја. Овој печатач ни овозможува да печатиме директно од компјутер, Mac или од нашиот мобилен уред од двете страни.

Брат DCP-J562DW - мултифункционален печатач за мастило

Ефтини ласерски повеќефункционални печатачи

Покрај предностите што ни ги нудат мултифункционалните печатачи, мора да го додадеме и квалитетот што ни го нудат ласерските модели. Цената на нив е повисок од мастилото и тоа само ни овозможува да печатиме во црно-бело, иако можеме да најдеме и ласерски печатачи во боја, но неговата цена е надвор од повеќето џебови.

Серија Samsung Xpress SL-C480W

Серија Samsung Xpress SL-C480W

Брзината на печатење што ја нуди овој ласерски печатач во боја е 4 страници во минута со нормален квалитет, додека ако го користиме за печатење документи, брзината се зголемува на 18. Можеме да го поврземе со компјутер или Mac со помош на интегрирана безжична врска или преку USB кабел.

Samsung Xpress SL-C480W Series - мултифункционален ласерски печатач во боја

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.