Како да испраќате големи датотеки

Испратете големи датотеки

Кога мелезите почнаа да пристигнуваат на пазарот, особено оние што ни нудеа големи капацитети, многумина беа корисници кои почнаа да ги користат за брзо споделете каков било вид на документ, дури и да беше обична датотека на Microsoft Word од неколку kb.

Со текот на годините, и подобрувањата во брзината на Интернет-врската, pendrives почнаа да остануваат во фиоките во корист на услугите за складирање и услугите што ни овозможија да испраќаме големи датотеки без да излегуваме од дома. Во моментов на пазарот имаме многу опции кога станува збор испрати големи датотеки преку Интернет, опции што детално ги опишуваме подолу.

Сакам да кажам точка пред да започнам со детали за сите достапни опции при споделување големи датотеки преку Интернет. Сигурно некои од вас прочитале глупава студија од прилика, чиј наслов привлекува повеќе внимание на читателот отколку содржината, бидејќи Тоа нè тера да размислиме кој би можел да излезе со подготовка на таков извештај.

Јас го коментирам ова, затоа што ретко кој денес никој немал одлична идеја да создаде студија за тоа како Интернетот го охрабрува седечкиот начин на живот меѓу луѓето и сè што ова повлекува. Оваа статија е јасен пример за ова. Го оставам таму.

Телеграма

Телеграма

Телеграма не е само фантастична платформа за пораки што ни нуди клиенти за сите платформи на пазарот, туку има и канали со кои можеме во секое време да се информираме за новостите што ни се најважни, да разговараме во групи со луѓе од секого, да правиме повици бесплатно ... но исто така е и а одлична алатка за споделување големи датотеки.

Многумина се корисници кои ја користат оваа платформа, не само за да ги искористат сите опции што ни ги нуди, туку и да ја користат за да зачуваат врска за читање подоцна, испраќање датотеки, фотографии или видеа на компјутер ... за кога сме пред нашиот компјутер или Mac секогаш можеме да ги имаме при рака без да мора да го поврзуваме нашиот паметен телефон.

За ова, Телеграм ни нуди разговор или корисник (како што сакаме да го наречеме) повикан Зачувани пораки, разговор каде што можеме да ја испратиме целата содржина што сакаме да ја зачуваме или сакаме да ја споделиме со нашиот тим. Преку овој корисник, можеме лесно да споделуваме големи датотеки од нашиот паметен телефон, компјутер или Mac со други уреди поврзани со нашата сметка.

Опцијата за испраќање големи датотеки не е ограничена само на зачуваните пораки, но можеме да ги споделиме со секој корисник кој има сметка на оваа платформа, оваа апликација ја прави фантастична опција кога станува збор за споделување големи датотеки, ако обично гледаме потребата да се стори тоа. Инаку нема многу смисла. Единственото ограничување што Телеграм ни го нуди е големината на датотеката, што е 1,5 GB.

Телеграма за Андроид

Телеграма
Телеграма
Развивач: Телеграма ФЗ-ДОО
цена: слободен

Телеграма за iOS

Телеграм Месинџер (врска со AppStore)
Telegram Messengerслободен

Телеграма за Mac

Официјален телеграм за Mac

Телеграма за Виндоус

Телеграма за Windows 7, 8.x, 10

Телеграма за Linux

Телеграма за Linux 64 бита Телеграма за Linux 32 бита

iCloud на iOS

iCloud

Системот за складирање на Apple, iCloud, што е природно интегриран во системот, е една од најдобрите опции што можеме да ги најдеме за споделување големи датотеки, или помеѓу iPhone, iPad, iPod и Mac. Apple ни нуди Функција AirDrop со кои можеме да споделуваме датотеки помеѓу сите овие уреди без прибегнување кон Интернет врска во кое било време.

Но, ако она што го сакаме е да го споделиме со други луѓе преку Интернет, од нашиот уред на Apple, можеме прикачете ја содржината на нашата сметка iCloud (Apple ни нуди 5 GB слободен простор) за да споделиме подоцна во врска со примателите. Единствената граница кога станува збор за споделување датотеки е просторот што го договоривме во iCloud.

Google Drive на Андроид

Google диск

Секој мобилен екосистем има свој поврзан простор за складирање. Во случај на Android, тоа е Google Drive, не може да биде друг. Ако сакаме да споделуваме големи датотеки од нашиот паметен телефон, таблет компјутер, компјутер или Mac со други луѓе, можеме да ги поставиме директно на нашата сметка за складирање во Google Drive и споделете ја врската со примачите за да можат да се преземаат без прибегнување кон повеќе архаични методи како што се употреба на USB стикови или ДВД.

Иако е точно дека од нашиот iPhone, iPad или iPod touch можеме да ја споделиме содржината и преку Google Drive, интеграцијата што ја наоѓаме во Андроид е многу подобра дека можеме да го најдеме на iOS со соодветната не-природна апликација за мобилниот екосистем на Apple.

Веб услуги

Но, ако не сакаме да користиме ниту една услуга што ја поврзавме со нашата вообичаена употреба, така што тие не знаат која е нашата сметка на Телеграма или нашата вообичаена адреса за е-пошта, можеме да избереме да користиме услуги од трети страни, услуги кои ни овозможуваат споделувајте големи датотеки преку Интернет.

WeTransfer

Испратете големи датотеки со WeTransfer

WeTransfer Тој е еден од најстарите и секогаш ни дава подобри резултати. На своите почетоци, тоа ни овозможи да испраќаме датотеки со складирање до 10 GB целосно бесплатно, но како што еволуираше услугата, таа стана монетизирана и ограничување на капацитетот на датотеките за споделување на 2 GB, повеќе од доволна големина за повеќето луѓе.

Доколку вашите потреби ги надминуваат тие можности, опцијата WeTransfer Plus може да биде она што го барате, бидејќи ни овозможува да споделуваме датотеки брзо и лесно со ограничување до 20 GB по датотека.

Леташе

Испратете датотеки до 5 GB со Flyred

Flyred е еден од новодојденците и ни нуди доста интересни карактеристики, што е опција да се разгледа. Flyred ни овозможува да испраќаме датотеки со капацитет до 5 GB без потреба да се регистрираме во кое било време, исто како WeTransfer, одлична алтернатива кога ни е потребен ваков вид услуги навремено но не сакаме да се регистрираме во кое било време.

Корисничкиот интерфејс е прилично впечатлив, но не престанува да биде функционален. До испратете датотека со големина до 5 GBТреба само да ја додадеме датотеката, да ги внесеме примачите, нашата е-пошта за да ја добиеме врската што сакаме да ја споделиме и порака за примателите.

Идреј

Испратете големи датотеки со Ydray

Идреј Се смета за важна алтернатива на WeTransfer од неговиот бесплатен план кога станува збор за споделување датотеки се на 5 GB, значи 2 GB WeTransfer. При поставување и споделување на датотеката, можеме да додадеме до 20 различни примачи, така што сите ќе ја добијат врската откако ќе заврши прикачувањето на серверот.

Но ако тие 5 GB се кратки, можеме да избереме да испробаме некои од услугите Pro кои ни ги нуди Ydray, планови што ни нудат граници до 128 GB, иако можеме да ги продолжиме доколку нашите потреби се поголеми. Како и со WeTransfer, ние не треба да се регистрираме во кое било време за да можеме да ја користиме оваа услуга.

испратете испрати

Испратете големи датотеки преку Интернет со DropSend

испратете испрати е друга алтернатива што во моментов можеме да ја најдеме на Интернет до WeTransfer. DropSend го проширува капацитетот што WeTransfer ни го нуди до 4 GB, со 5 месечни пратки целосно бесплатно. Ако сме кратки, можеме да избереме да го ангажираме основниот план што ни овозможува да испраќаме датотеки до 8 GB со план за складирање до 500 GB.

Оваа услуга работи на многу сличен начин на оној што можеме да го најдеме и на Google Drive, како во One Drive, iCloud, Dropbox, Mega или практично која било услуга за складирање облак, поставување на датотеката во облакот и подоцна испраќање на врската на сите приматели, исто како што можеме да направиме од нашиот паметен телефон или компјутер со овој вид услуга.

mediafire

MediaFire ни овозможува да испраќаме големи датотеки преку Интернет

mediafire ни овозможува да испраќаме датотеки до 10 GB бесплатно, и без ограничување кога станува збор за споделување на датотеките, но со цел да се задржи оваа услуга бесплатна, рекламите ќе бидат прикажани на страницата за преземање, непријатност што може да се сноси ако не користиме редовно ваков вид на услуга.

Ако тие 10 GB се кратки, Можеме да ја сметаме сметката Pro или Business за да ја прошириме големината на датотеките што можеме да ги споделиме до 20 GB и со 1 TB или 100 TB простор за разговор со сите датотеки што треба редовно да ги споделуваме.

pCloud Трансфер

Испратете големи датотеки со pCloud

pCloud Трансфер Тоа ни овозможува да споделуваме датотеки до 5 GB целосно бесплатно и без да сме принудени да се регистрираме во кое било време. Оваа услуга ни овозможува заштитете ги датотеките што ги испраќаме со лозинка, лозинка што ќе треба да стигне само до примателот на датотеката што сакаме да ја споделиме, така што нејзината содржина може да ја гледаат само оние што мора.

Гигатрансфер

Со услугата Гигатрансфер можеме да испраќаме бесплатно до 7 GB, 2 GB + 5 GB што ни ги нудите бесплатно кога отворате сметка во оваа услуга. Со понуда простор за складирање, можеме да ги задржиме датотеките во оваа услуга за да ги споделуваме онолку пати колку што ни требаат.

Преку Bittorrent

Испратете големи датотеки преку Bittorrent

Bittorrent технологијата исто така ни нуди можност да можеме да ги споделуваме нашите големи датотеки на едноставен и лесен начин, без да мора да прибегнуваме кон веб-услуги, иако има некои ограничувања. Терашаре ни ја прави достапна технологијата Bittorrent за да можеме да споделуваме големи датотеки, преку соодветната апликација како да е филм.

Откако ќе ја споделиме датотеката преку апликацијата, можеме да ја испратиме врската до примателот за да ја преземеме без да биде вклучен нашиот компјутер бидејќи датотеката е хостирана на серверите Terashare, сè додека датотеката не надминува 10 GB. Ако го надмине, врската ќе се изврши помеѓу нашиот компјутер и оној на примателот директно, затоа мора да земеме предвид дека опремата е достапна за време на споделувањето.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.