Како да избришете фотографии од iPad или iPhone брзо и лесно

библиотека со слики

Со доаѓањето на iOS 8 сите бевме сведоци, без зборови, на промена што на многумина од нас им беше непријатна, на Исчезнување на ролна. Кога влеговме во списокот со албуми во апликацијата Фото, оној што одговара на фотографиите и видеата направени со уредот исчезна и стана албум наречен „Неодамна додаден“.

Така, стриминг-албумот со слики исчезна како таков и се спои со ролната. На овој начин, луѓето од Купертино сакаа да се поедностави двојната работа што корисниците требаше да ја направат за да избришат фотографија.

Во iOS 7, кога еден корисник фотографираше, тој се наоѓаше во албумот Camera Roll, но во исто време се појави во албумот Photos Stream откако беше синхронизиран со облакот iCloud. Тие фотографии во тек беа во облакот сè додека корисникот не го внесе тој албум за да ги избрише и има капацитет за складирање на последните илјадници фотографии. Кога беше зачувана илјада и една фотографија, една беше избришана, со илјада две две, и така натаму.

На овој начин, кога корисниците направија фотографија, бидејќи беше многу брзо синхронизирана со iCloud, за да ја избришат требаше да направат двојна работа, мораа да ја избришат од „Ролна“ и бидејќи тоа не значеше дека е избришана од „Стриминг“ Фотографии, тие мораа да го внесат тој втор албум и да го избришат во секој случај.

Како што ви рековме, со доаѓањето на iOS 8, оние од Купертино сакаа да ја подобрат оваа ситуација со спојување на двата албума во еден што го нарекоа „Неодамна додаден“. Оваа акција, повеќе од помагање, она што го стори беше пакет на корисници што одеднаш, по ажурирањето на новиот систем Тие видоа како нивните илјадници фотографии во стриминг не се појавуваат во целост во рамките на „Неодамна додадени“, а исто така и оние што се појавија не го сторија тоа хронолошки.

Бев еден од погодените и видов како стотици фотографии од мојот стриминг исчезнаа засекогаш. Во овој момент, начинот на работа беше сè што ќе извадиме да биде „Неодамна додадено“ и кога ќе избришевме фотографија од таму, таа беше избришана од iCloud. Сепак, единственото нешто што го постигна овој метод беше да се кренат плускавци кај корисниците кои се во официјалните форуми на Apple тие побараа да се врати многу саканиот албум на Рил.

Оние од каснатото јаболко не можеа да ги игнорираат овие барања и со катастрофалното ажурирање iOS 8.0.1, а потоа во стабилната 8.0.2 беа вратени албумот Reel и албумот Streaming Photos. Сега, подоцна, со доаѓањето на OS X Yosemite и лансирањето на библиотеката iCloud, пристигнува ново ажурирање на iOS 8 и ни се дава можност да го активираме Фото библиотека ICloud на нашиот iOS уред. За ова мора да одиме Поставки> Фотографии и камера> Фото библиотека iCloud и активирајте го. Ако го погледнеме тој екран, ќе видите дека подолу можете да ја конфигурирате оваа нова услуга што во моментов е сè уште во бета фаза.

активирај-библиотека

Имајте на ум дека ако ја активирате оваа можност, албумот Camera Roll и албумот Photo Stream повторно ќе исчезнат за да станат нови албуми „Сите фотографии“ и албумот „Неодамна избришан“ повторно ќе се појави.

Накратко, ако не ја активирате библиотеката iCloud, ќе го имате албумот Camera Roll и Фотографиите во тек и начинот на бришење фотографии е ист како и секогаш, направете го тоа во двата албуми на ист начин. Ако, пак, сте ја активирале библиотеката за слики iCloud, фотографиите и видеата што ќе ги направите ќе бидат синхронизирани со облакот, ако сте го конфигурирале со активирање во «Подигни ги моите фотографии во стриминг внатре Поставки> Фотографии и камера. Во тој случај, ќе можете да ги избришете фотографиите од вашиот уред во албумот Сите фотографии и тие автоматски ќе бидат избришани од iCloud и другите уреди. Покрај тоа, исто така ќе можете да пристапите до icloud.com, да ја внесете iCloud Photo Library бета и да ја избришете фотографијата или видеото што сметате дека е соодветно од Интернет, што истовремено ќе биде избришано од сите уреди што се синхронизирани со iCloud.

фото-библиотека-icloud_com

Една од работите што забележав дека сè уште не постои е да можам да изберам дали сакате или не, видеата што ги правите да бидат автоматски синхронизирани со iCloud, бидејќи кога ќе снимам видео со мојот iPhone, зазема значителен простор што го одзема од бесплатните 5 GB и може да пополни и друг iOS уред што нема ист капацитет како оној со кој ги правам тие видеа.

Ставајќи го мојот сопствен пример, можам да ви кажам дека купив iCloud простор од 20 GB, ја активирав фото-библиотеката iCloud и затоа, СИТЕ фотографии и видеа што ги правам со мојот iPhone 6 64 GB се синхронизираат со iCloud да зафаќа простор од максимум 20 GB. Па, бидејќи мојот iPad Air е 32 GB и обично имам околу 10 GB бесплатни, се најдов во ситуација еден ден да снимам видеа со iPhone со вкупна големина од околу 13 GB, кои совршено се вклопуваат на iPhone, во 20 GB iCloud, исто така, сепак во iPad, кога беше направена директна синхронизација, ме извести дека му недостасува простор во него. Затоа е неопходна опција што ни овозможува да синхронизираме фотографии или видеа како што ни одговара, а не сите во најголемиот дел.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.