Како да ја поправите папката Inbox Inbox

Ако, кога започнувате Outlook (да не се меша со Office 365 Outlook), ќе добиете a порака за грешка поврзана со PST-датотеки складирање на податоци, ќе ви треба специјална алатка за да поправете зачувани е-пошта, контакти и други податоци во PST-датотеки.

Сл. 1.1. Грешка во датотеката на Microsoft Outlook Bad PST.

Стандардно, Microsoft ќе ве упати да ја користите вградената алатка (Алатка за поправкаón Сандаче или ScanPST.exe), што ви овозможува да ги исправите проблемите со складирање на податоци во датотеки * .pst. Оваа статија опишува како да ја користите оваа бесплатна алатка, како и други платени алатки и услуги.

Еве неколку примери на грешки по кои ќе треба да ја користите алатката за враќање на датотеката Outlook:

 • Откриени се грешки во датотеката [c: \ .. \ outlook.pst]. Затворете ги сите апликации за пошта и извршете ја Алатката за поправка на сандаче.
 • Датотеката [c: \ .. \ outlook.pst] не е датотека со податоци на Outlook (.pst).
 • Не можам да го стартувам Microsoft Office Outlook. Не може да се отвори прозорецот Outlook. Не можам да отворам пакет папки. Грешка во работењето

Сл. 1.2. Грешка во датотеката на Microsoft Outlook Bad PST.

Сл. 1.3. Грешка во датотеката на Microsoft Outlook Bad PST.

Сл. 1.4. Грешка во датотеката на Microsoft Outlook Bad PST.

Како да ја користите алатката за поправка на сандачето на Microsoft за да ги вратите оштетените датотеки Outlook * .pst

Алатка за поправка на сандаче

Прво, пронајдете го Алатка за поправкаóбр на Инбокс во погонот (ScanPST.exe).

За да ја пронајдете, едноставно побарајте ја датотеката ScanPST.exe на уредот каде што е инсталиран Microsoft Outlook. Алтернативно, ќе треба да отворите папка чија локација зависи од вашата верзија на Outlook.

На пример, за Outlook 2003 и претходните верзии, папката може да се најде на:

 • C: \ Датотеки со програми \ Заеднички датотеки \ Систем \ Мапи \ 1033
 • C: \ Програмски датотеки \ Заеднички датотеки \ Систем \ MSMAPI \ 1033

Ако користите Outlook 2007 или подоцнежни верзии (2010/2013/2016), папката може да биде во:

 • C: \ Програмски датотеки \ Microsoft Office \ OfficeXX \
 • C: \ Program Files \ Microsoft Office \ root \ Office16

Пронајдете ја локацијата на PST-датотеката.

Локацијата за складирање на податоци во Outlook може да варира во зависност од верзијата и корисничките прилагодувања. Ако користите Microsoft Outlook 2007 или претходни верзии, податоците се зачувуваат на следните локации:

C: \ Корисници \% корисничко име% \ AppData \ Локално \ Microsoft \ Outlook \

Ако користите Microsoft Outlook 2010/2013, податоците се зачувуваат во:

C: \ Корисници \% корисничко име% \ Документи \ Outlook датотеки \

Дополнително, корисниците можат да ја наведат локацијата и името на PST-датотеката на уредот каде што е инсталиран Microsoft Outlook. Дури и ако не ги знаете овие информации, можете да ја користите нормалната функција за пребарување на Windows Explorer (пребарување датотеки * .pst).

Обнова со ScanPST.exe

Како да ја вратите PST-датотеката користејќи Алатка за поправкаóсандаче н:

 1. Започнете ја Windows Explorer.
 2. Пронајдете ја папката каде што се наоѓа датотеката ScanPST.exe (видете став 1 погоре).
 3. Кликнете двапати на ScanPST.exe за да ја извршите.
 4. Кликнете на "Испитај".
 5. Изберете ја PST-датотеката што сакате да ја поправите на уредот (видете го пасусот 2 погоре).
 6. Кликнете на "Почеток".
 7. Почекајте додека не заврши анализата на датотеката.
 8. Проверете дали е обележано полето "Пред да ја поправите, направете резервна копија од скенираната датотека”И наведете ја локацијата за да зачувате копија од PST-датотеката.
 9. Кликнете на "Поправка".

Сл. 2. Алатка за поправка на сандаче. Започнете ја функцијата за поправка.

Кога поправката ќе заврши, ќе ја видите пораката „Поправкаón заврши".

Важно: Треба да почекате додека не заврши процесот на поправка на датотеките. Овој процес може да трае неколку часа, па дури и денови. Алатката ScanPST извршува некои проверки на изворната датотека. Затоа, треба да се креира резервна копија на датотеката пред да започне процесот на поправка.

Откако ќе заврши процесот на скенирање, алатката ScanPST ќе ги пријави сите грешки пронајдени во изворната датотека. Ако кликнете на копчето „Детали за… ”, Beе бидат прикажани повеќе информации за пронајдени и коригирани грешки.

Оваа функција можете да ја извршите и за други датотеки PST оштетени

Сега, можете да го отворите Outlook и да ја користите поправената база на податоци за е-пошта, контакти, состаноци итн. Ако структурата на папката е оштетена, ScanPST ќе создаде посебна папка „Изгубени предмети"Каде што ќе ги додадете сите пронајдени е-пошта.

Сепак, има случаи каде ScanPST не може да ја поправи датотеката * .pst.

Други методи за поправка на датотеки

Како да ги вратите вашите податоци ако ScanPST не успеа да ги добие посакуваните податоци?

Опции за поправка на датотеки на Microsoft Outlook PST:

1.- Ажурирање на канцеларијата

Мора да го ажурирате Microsoft Outlook и да ја добиете најновата верзија на софтверот. Оваа постапка е различна од ажурирањето на Windows. Следете ги овие чекори:

 • Отворете ја која било програма на Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint или други).
 • Изберете "Датотека | Сметка “во менито (за верзија 2010 или понова).
 • Кликнете на "Опции за ажурирање".
 • Изберете „Ажурирај сега“ од паѓачкото мени

Сл. 3. Ажурирање на Microsoft Office.

 • Преземете ги и инсталирајте ги сите ажурирања.
 • Рестартирајте го вашиот компјутер.

2.- Ако користите постара верзија

Ако користите постара верзија на Outlook што користи датотеки ASCII * .pst до 2 GB, можете да користите специјална алатка: "Алатка за сечење преголеми PST и OST датотеки". Еве упатства како да ја користите алатката: https://support.microsoft.com/es-es/help/296088/oversized-pst-and-ost-crop-tool

Ова решение може да се користи само за датотеки * .pst од стариот формат што се користат со Outlook 97-2003.

3.- Користете платежна услуга

Можете да ја користите платената услуга за да ги поправите датотеките * .pst или * .ost на оваа веб-страница: https://outlook.recoverytoolbox.com/online/es/

Сл. 4.1. Услуга за поправка на Outlook. Корумпиран внес на податоци за датотека PST.

Корисниците на оваа услуга мора да ја следат оваа постапка:

 • Изберете ја датотеката на дискот.
 • Внесете ја вашата адреса за е-пошта
 • Завршете го CAPTCHA на сликата
 • Направи CLIC en "Следен чекор".

Оштетената датотека потоа ќе биде поставена на услугата за поправка.

Сл. 4.2. Услуга за поправка на Outlook. Корумпиран процес на поправка на датотеки PST.

Кога ќе заврши процесот на поправка на датотеки PST, услугата ќе го информира корисникот колку е-пошта, контакти, состаноци, известувања и други предмети биле поправени.

Сл. 4.3. Услуга за поправка на Outlook. Информации за добиените податоци од датотеката PST.

Structureе се прикаже и структурата на папката на поправената PST-датотека:

Сл. 4.4. Услуга за поправка на Outlook. Информации за структурата на папката на поправената PST-датотека.

Кога корисникот платил за услугата (трошокот е 10 американски долари за секој 1 GB изворна датотека), тој ќе добие линк за преземање за поправената PST-датотека. Корисникот ќе треба да ја преземе PST-датотеката и да ја отвори како нова PST-датотека во Outlook.

Needе треба да ја отстраните оштетената PST-датотека од профилот на Outlook и доколку е потребно, поставете ја новата датотека како стандардна.

Предности на мрежната услуга за поправка на датотеки Outlook:

 • Не треба да го инсталирате Microsoft Outlook (или да го имате инсталирано).
 • Компатибилен е со скоро сите уреди и системи: Windows, macOS, Android, iOS и други.
 • Намалена цена за поправена датотека.

Недостатоци на услугата за поправка на датотеки преку Интернет Outlook:

 • Процесот на поставување и преземање големи датотеки трае долго време да се заврши.
 • Повреда на политиката за доверливост на складирање на податоци бидејќи датотеките се чуваат во услугата 30 дена

4. - Алатник за наплата на корисник за Outlook

Користете Алатник за обновување за Outlook, специјална програма за поправка на датотеки * .pst / *. ost: https://outlook.recoverytoolbox.com/es/

Сл. 5. Алатник за обновување за Outlook. Избор на оштетена датотека PST.

Следете ги овие чекори:

 1. Преземете ја програмата од тука и инсталирајте ја: https://recoverytoolbox.com/download/RecoveryToolboxForOutlookInstall.exe
 2. Започнете Алатник за обновување за Outlook.
 3. Изберете или пронајдете ја оштетената датотека PST / OST на уредот.
 4. изберете "Обновување на владата" (режим за обновувањеón)
 5. Започнете со анализа на изворната датотека.
 6. Прегледајте ги и изберете ги поправените е-пошта, контакти, состаноци и папки што сакате да ги зачувате.
 7. Изберете ја локацијата каде што сакате да ги зачувате податоците.
 8. Зачувајте како PST-датотека.
 9. Зачувајте ја датотеката.

Предности на платената услуга за поправка на датотеки Outlook PST:

 • Чувајте ги податоците доверливи.
 • Алатката ви овозможува да зачувате неограничен број датотеки, без оглед на нивната големина.
 • Можност за зачувување на поправени податоци како MSD, EML и VCF датотеки за извоз во други програми.
 • Можност за избор на поправени податоци што сакате да ги зачувате. Можете да изберете папка, е-пошта или група е-пошта или контакти што сакате да ги зачувате.
 • Дополнителна функција за конвертирање на OST-датотеки во PST.
 • Форензички режим за враќање на избришани е-пошта, датотеки, контакти и други ставки од изворна PST-датотека.
 • Интегрирано пребарување датотеки на уредот.
 • Интернет пораки со опис на работата на програмата.
 • Повеќејазичен интерфејс (14 главни јазици).

Недостатоци Алатник за обновување за Outlook:

 • Скапо е ако треба само да поправите мала датотека - 50 долари.
 • Компатибилен е само со Виндоус.
 • Мора да имате инсталирано Microsoft Outlook.
 • Не е компатибилен со Office 365 Outlook.

Резиме: Следете ги овие чекори ако имате оштетена датотека PST:

 1. Испитајте и поправете со Алатка за поправкаóсандаче н (ScanPST.exe).
 2. Преземете ги и инсталирајте ги најновите ажурирања на Microsoft Office.

Ако чекорите во ставовите i и ii не помогнаа и имате мала датотека до 4 GB, користете ја услугата за поправка преку Интернет: https://outlook.recoverytoolbox.com/online/es/

Во други случаи, користете Алатник за обновување за Outlook: https://outlook.recoverytoolbox.com/es/


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.