BlackBerry DTEK60 сега е во продажба

Канадската компанија BlackBerry штотуку го пушти во продажба својот огромен обид да се врати на пазарот за телефонија преку голема врата.

HTC 10

HTC Bolt ќе се вика HTC 10 Evo

Името избрано за новиот HTC Bolt нема да биде ова, но тајванците ќе изберат да го наречат HTC 10 Evo

Nintendo Switch, е новата Nintendo конзола

Јапонската фирма Nintendo штотуку го објави првото промотивно видео за тоа која ќе биде нејзината нова конзола, Nintendo Switch, конзола, преносна и домашна

LG G5

LG G5 ќе добие Android 7.0 во ноември

Најновиот предводник на терминалот од тајванската фирма LG, LG G5, ќе биде ажуриран во најновата верзија на Android 7 во ноември.

Instagram

Instagram веќе има десктоп апликација

По долго чекање, Инстаграм, познатата социјална мрежа, веќе има десктоп апликација, така што секој корисник може да ја користи од компјутер.