Видови на крекери

Продолжуваме да учиме повеќе за мрачната страна на компјутерите. Мислиме на крекери. Еден од еден вид ...

Накратко Фејсбук

Никој не може да негира дека Фејсбук во моментов е шеф на социјалните мрежи ширум светот. Такви ...

Пребарувајте на YouTube

Понекогаш кога одите на YouTube и сакате да пребарувате видео, се појавуваат многу резултати за да може да биде интересно ...

Што е блог?

Што е блог ?. Дали блогот е ист како форум или портал? Овде ќе ги најдете разликите помеѓу она што е блог и она што не е блог, објаснето на забавен начин и со примери.

Создадете сметка на Gmail

Упатство и водич за создавање сметка во Gmail, бесплатната пошта на Google што ќе ви овозможи пристап до други услуги како што се YouTube, Google Play и повеќе.

Кои се возачите или контролорите

Што се возачите? За што служат возачите? Овде ќе го најдете она што треба да го знаете за Возачите (или контролорите) објаснето лесно и со слики.

ЦИБЕРТЕРОРИСТИ

Трет напис од трилогијата за опасностите од Интернет.Во овој случај, за сајбер-терористите и методите што ги користат.

Коментари и стратегија за позиционирање.

Коментарите се од суштинско значење за социјализирање на блогот, но кога станува збор за позиционирање на објава, тие мора да бидат вклучени во стратегијата за позиционирање доколку сакате целата ваша работа на страницата да биде ефективна за пребарувачите.

AdSense и употребливост. Парадоксот на AdSense

Парадоксот на AdSense е во судир со употребливоста. Ако сакате да заработите пари со Adsense, прво мора да добиете пристоен сообраќај кон вашиот блог. Ако премногу ги оптимизирате вашите реклами кога имате малку посети, ќе ја изгубите можноста да растете.

Како да вметнете воден жиг во нашите слики

Ако сакате да знаете како да вметнете воден жиг во вашите слики, треба да го прочитате ова упатство чекор-по-чекор што објаснува како да додадете воден жиг или WaterMark на сите слики што ги користите на вашиот блог.

5 работи што треба да ги знаете за мемите

Сè што блеска не е мем :) еве пет работи што треба да ги знаете за мемите за да можете да извлечете максимум од оваа социјална алатка за промовирање помеѓу блоговите.

Хроника на најавена измама

Ако учествувавте на натпреварот Гедкет, треба да ги отстраните врските што укажуваа на блогот, бидејќи во Гедкет тие одлучија да се смеат на сите нас што учествуваме.

Фишинг Што е тоа „Фишинг“, како да се избегне и што е одговорност на банките и штедилниците пред „Пишинг“

Фишинг, пишинг или пизинг, не е важно дали е напишано правилно или погрешно, во секој случај трите зборови се користат за да дознаат повеќе за истиот проблем, кражбата на кодовите за пристап до банкарството преку Интернет.

Избегнувајте ажурирање на Messenger или вратете се на претходната верзија

Дали сакате да избегнете ажурирање на вашиот Messenger? Дали сакате да се вратите на претходната верзија на Messenger? За да продолжите со користење на вашата верзија MSN, прочитајте го овој чекор по чекор прирачник.

Како да ги поставите вашите mp3-а со ист волумен и да избегнете зголемување на јачината на звукот помеѓу песната и песната

Дали вашите mp3-ови звучат во различна јачина на звук? Како можете да ги поставите сите ваши песни на ист тон? Прочитајте го овој прирачник и ќе видите како лесно да го нормализирате аудио-звукот на вашите mp3s.

Насекаде FM. Како да креирате сметка на Anywhere.FM за да ја слушате вашата музика насекаде

Насекаде FM ви овозможува да ја слушате омилената музика од каде било. Погледнете колку е лесно да ја креирате вашата сметка на Anywhere.fm и да започнете со поставување песни со овој упатство чекор по чекор.

ИЗАрк компресор-декомпресор. Како да го инсталирате бесплатниот компресор со повеќе формати на IZArc и да заборавите на WinRar

IZArc е бесплатен компресор достапен на шпански (и повеќе од 40 јазици) кој нуди бесплатна алтернатива на WinRAR или WinZip. Со овој прирачник ќе видите како лесно и чекор по чекор да го инсталирате IZArk.

Како можам да одам од новиот Windows Live Hotmail на стариот MSN Hotmail? Не можете да се вратите на претходната верзија?

Може ли да се вратам на претходната верзија на Hotmail? Ако се прашувате дали можете да се вратите на старата верзија на класичниот MSN Hotmail, треба да знаете дека веќе не е можно да се враќате од Windows Live Hotmail Продолжете

Секој ден се раѓа морон. Не биди еден од нив

Ако поминете низ животот без да преземете мерки на претпазливост, ќе ги платите последиците. Интернетот го почитува истиот закон и затоа мора да бидете внимателни со вашата активност на Интернет. Продолжете да читате ....

Како да прегледувате скриени датотеки. Пронајдете ги скриените датотеки на вашиот компјутер

Како да прегледувате скриени датотеки. Гледањето на скриените датотеки на вашиот компјутер е крајно едноставно, само следете го овој мини чекор по чекор прирачник и ќе видите како да ги видите скриените датотеки на вашиот компјутер.

Gmail. Како да креирате сметка на Gmail без покана

Како да креирате Gmail. Gmail ви нуди бесплатна е-пошта без потреба од покана. Во овој прирачник ќе видите како да креирате сметка, што ви треба, што нуди, итн. Ако сакате да дознаете повеќе за е-поштата на Gmail, продолжете да читате.

Windows Live Hotmail на шпански јазик. Како можам да го променам јазикот на мојата е-пошта на Hotmail?

Hotmail доаѓа стандардно на англиски јазик, ако сакате да научите како да го ставите на шпански јазик, не двоумете се да го прочитате овој прирачник за тоа како да го смените јазикот на Windows Live Hotmail на шпански ...

Како да инсталирате Windows Live Messenger

Новиот Windows Live Messenger се инсталира многу лесно и со ова упатство ќе го имате уште полесно. Научете како да инсталирате и да се најавите на Messenger

Каде ги чува кредитите eMule?

Дали сакате да знаете каде eMule ги зачувува вашите кредити за да не ги изгубите по формат? Продолжете да читате објаснувам сè чекор по чекор.

Знајте сè за Месинџер

Гласник. Сè за замена за MSN Messenger, новиот Windows Live Messenger. Научете како да ги инсталирате, конфигурирате и користите со овие упатства за новата верзија на Messenger.

Како да ги поврзете вашите статии со страници за вести како што се Meneame, Enchilame, Fresqui, Technorati, итн.

Ако не знаете како да ги поврзете вашите статии со главните страници за вести, прочитајте го овој мини прирачник во кој ќе научите како да го поврзете вашиот блог со Менеам, Фрескви итн. ...

Како да гледате видеа на YouTube

Не можете да гледате видеа на YouTube? Овде објаснуваме чекор по чекор како да го надминете овој проблем со видеата на YouTube.