Како да поставите силна лозинка

Упатство за да можете да проверите дали лозинките што ги користите се безбедни. Ако не се, ние ќе ве научиме како да поставите силна лозинка.

7 апликации за креирање веб-форми

Пред да се свртиме кон веб-дизајнер за да креираме веб-форми, ви прикажуваме 7 добри опции што ќе ни овозможат лесно да ги креираме без прибегнување кон никого.

Основни апликации за Android

Постојат многу основни апликации за Андроид, но денес ве сумираме во 11 различни категории за да можете да откриете дури и некои нови.

Како да ја исчистите историјата на Google

Чистењето на вашата историја на Google е многу лесно. Еве чекор-по-чекор прирачник за да можете да ја исчистите историјата на Google. Исчистете специфични пребарувања без проблеми

Зошто Airdroid нема да се поврзе?

Airdroid е апликација што ќе ни овозможи да го поврземе секој гаџет наш сопственик на оперативниот систем Андроид со нашиот компјутер од далечина

Кои се SWF-датотеките?

Датотеките чиј крај е SWF се оние датотеки со мултимедијален формат, со векторска графика и ActionScript код, што…

Прилагодете го Firefox со лицата на Rotator

Оваа скрипта за прилагодување на прелистувачот со промена на шаблони кои работат како однапред дизајнирани кожи, периодично ротирајќи се помеѓу ...

Оперативен систем Андроид

Еден од најчесто користените оперативни системи денес е Андроид, кој го купи Гугл во 2007 година и има интересни карактеристики.

Firebug за Chrome

Firebug е една од причините зошто некои веб-развивачи не се префрлија на Firefox за Chrome. …

Мултимедијален хард диск

Како што веќе знаеме, во последно време, технологијата напредуваше со скокови и граници во областа на домашната забава и ...

Дефиниција за Интернет

Интернетот го смени начинот на комуникација со целиот свет, сите информации што претходно беа можеби тешки ...

Интернет во XNUMX век

Интернетот, како што добро знаеме, е средство за работа за многу луѓе, бидејќи ни овозможува да извршуваме работи од ...

Видови на крекери

Продолжуваме да учиме повеќе за мрачната страна на компјутерите. Мислиме на крекери. Еден од еден вид ...

Пребарувајте на YouTube

Понекогаш кога одите на YouTube и сакате да пребарувате видео, се појавуваат многу резултати за да може да биде интересно ...

Што е блог?

Што е блог ?. Дали блогот е ист како форум или портал? Овде ќе ги најдете разликите помеѓу она што е блог и она што не е блог, објаснето на забавен начин и со примери.

Создадете сметка на Gmail

Упатство и водич за создавање сметка во Gmail, бесплатната пошта на Google што ќе ви овозможи пристап до други услуги како што се YouTube, Google Play и повеќе.

Кои се возачите или контролорите

Што се возачите? За што служат возачите? Овде ќе го најдете она што треба да го знаете за Возачите (или контролорите) објаснето лесно и со слики.

ЦИБЕРТЕРОРИСТИ

Трет напис од трилогијата за опасностите од Интернет.Во овој случај, за сајбер-терористите и методите што ги користат.

Коментари и стратегија за позиционирање.

Коментарите се од суштинско значење за социјализирање на блогот, но кога станува збор за позиционирање на објава, тие мора да бидат вклучени во стратегијата за позиционирање доколку сакате целата ваша работа на страницата да биде ефективна за пребарувачите.

AdSense и употребливост. Парадоксот на AdSense

Парадоксот на AdSense е во судир со употребливоста. Ако сакате да заработите пари со Adsense, прво мора да добиете пристоен сообраќај кон вашиот блог. Ако премногу ги оптимизирате вашите реклами кога имате малку посети, ќе ја изгубите можноста да растете.

Како да вметнете воден жиг во нашите слики

Ако сакате да знаете како да вметнете воден жиг во вашите слики, треба да го прочитате ова упатство чекор-по-чекор што објаснува како да додадете воден жиг или WaterMark на сите слики што ги користите на вашиот блог.

5 работи што треба да ги знаете за мемите

Сè што блеска не е мем :) еве пет работи што треба да ги знаете за мемите за да можете да извлечете максимум од оваа социјална алатка за промовирање помеѓу блоговите.