Креирајте е-пошта за Hotmail

сметка за hotmail

Како да креирате сметка на Hotmail?

Создадете е-пошта во Hotmail многу лесно. Но, од лансирањето на Windows Live ID, постапката е променета и многу луѓе не знаат како да го направат тоа, па ајде објасни чекор по чекор како да креирате е-пошта во hotmail.

Како да креирате сметка во hotmail?

Првото нешто што мора да направиме е да создадеме сметка за Windows Live ID. За да го сториме тоа, треба само да влеземе оваа страница.

Во неа тие ќе ги побараат сите ваши лични податоци:

  • име
  • Презимиња
  • Датум на раѓање
  • Секс

Во следната точка тој ве прашува како сакате да ја започнете вашата сесија. Тоа ќе биде вашата е-пошта за е-пошта и е истата што ќе ја користите како најава за вашата сметка на Windows Live, па мора да кликнете на копчето «Или да добиете нова адреса за е-пошта».

Управување со Hotmail

Управување со Hotmail

Откако ќе кликнете таму, се прикажува мени што ви овозможува да изберете име на вашиот корисник (сè додека тоа веќе не постои) и доменот каде што сакате да го креирате. Во овој момент можете да изберете да креирате сметка на @ outlook.es, @ outlook.com, @ hotmail.es, @ hotmail.com или @ live.com

Изберете го типот на домен што најмногу ви се допаѓа. Порано можеше да се има само во топла пошта но сега можете да го имате во Outlook или Live и работи точно исто.

Полиња за враќање на вашата сметка

Штом ова е направено, останува само да се завршат чекорите за кои служат вратете ја вашата сметка во случај на било каков проблем (изгубена лозинка, хакирање сметка, итн.) Тоа е многу едноставно бидејќи треба само да наведете:

  • вашиот број на мобилен телефон
  • на алтернативна адреса за е-пошта. Овде можете да користите друга ваша сметка во gmail, yahoo.es или на пример сметката за е-пошта на универзитетот или работата
  • по избор може да поставите и безбедносно прашање. Иако тоа е несомнено најмалку безбедна опција, бидејќи тој одговор може да го знаат многу луѓе.

За да завршите со податоците, треба да ги пополните само вашата земја на живеење и поштенскиот код.

captcha

Captcha за да провери дали си човек

Проверете дали не сте робот

Мајкрософт - како и многу други компании - треба да провери дали лицето што се пријави на Windows Live е вистинско и не е робот што се регистрира автоматски. Ова е причината зошто тој обично користи малку искривен систем на карактери што ве замолува да го повторите. На овој начин, само човечките суштества се во можност да ги препознаат тие карактери и повторно да ги препишат правилно.

Откако ќе пристигнете тука, треба само да ги прифатите сите законски клаузули и да кликнете на копчето „прифаќам“ и веќе ги имате своите нова сметка за hotmail.

Што беше едноставно?

Како да креирате сметка за Outlook

Создадете сметка во Outlook

Ако тоа што го сакате е креирајте сметка за Outlook сега кога hotmail веќе не постои, во врската што ја ставивме ќе најдете упатство за тоа чекор по чекор.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

<--seedtag -->