Најдобар клиент за торент

Преземете датотеки со торент

P2P технологија, на која толку многу се потпира емулира бидејќи Bittorrent еволуираше да понуди поголема корисност. Bittorrent е протокол за размена на датотеки, но за разлика од емуле, секој компјутер станува извор на сите делови од датотеката што се преземени досега, на овој начин, преземањето на датотеките е многу побрзо.

Но, за разлика од емуле, Bittorrent технологијата има потреба од тракери, така што клиентот Torrent знае каде да оди за да ја преземе содржината, бидејќи е целосно неопходен за да започне преземањето на кој било вид на содржина. Ако не знаете кој клиент на Torrent да избере, тогаш ќе ви покажеме што е тоа најдобриот клиент за торент од оние што моментално се достапни на пазарот.

Трансисија

Трансмисија - најдобар клиент за торент

Практично од нејзиното пристигнување на пазарот пред 13 години, Трансмисијата стана најдобрата алатка на пазарот кога станува збор за преземање датотеки преку Bitorrent. Трансмисијата е потполно бесплатна и апликација со отворен извор. За време на неговите рани години, тој беше достапен само за екосистемот на работната површина на Apple, но денес тој ни нуди верзија за екосистемот Windows и Linux.

исто така, ни нуди верзија за различни НАС од главните производители, како што се „Синологија“, „Вестерн дигитал“, „Д-линк“ ... што ни овозможува да го конфигурираме уредот така што тој се грижи за преземање на содржината без да мора да го користи нашиот компјутер. Tranmission ни нуди опција за автоматско откривање на преземање на .torrent датотеки на нашиот компјутер, така што, како што се презема, апликацијата да ги препознае и да започне со преземање, бришејќи го соодветниот .torrent.

Заедно со нејзината историја претрпе различни напади врз своите сервери, што ја принуди компанијата да биде домаќин на достапните верзии во складиштето на GitHub. Ако барате лесен и бесплатен клиент за Torrent, Трансмисија е најдобрата опција што во моментов можеме да ја најдеме на пазарот.

Карактеристики на преносот

 • Селективно и приоритетно преземање на датотеки според нашите потреби.
 • Блокирање на IP
 • Торентирање
 • Автоматско мапирање на порта
 • Автоматска забрана за клиенти кои доставуваат лажни податоци.
 • Поддршка за шифрирани преноси
 • Поддршка за повеќе тракери
 • Прилагодлива лента со алатки.
 • Компатибилен со врски со магнет.

Преземете го преносот

Поврзана статија:
Што е uTorrent и како да се користи

WebTorrent

WebTorrent, клиент за веб-торент

Од ветеран како Transmission стануваме практично новодојденци, но од таа причина не можеме да го исклучиме тоа веднаш. WebTorrent е потполно бесплатен, со отворен извор и не ни нуди никаков вид рекламирање, нешто за што треба да се биде благодарен и навистина тешко да се постигне кај овој тип клиенти.

Една од главните предности што ни ја нуди во однос на другите клиенти на Torrent, ја наоѓаме во тоа тој е способен да емитува видеа преку AirPlay, Chromecast и DLNA, карактеристика што многу малку клиенти ја нудат. Компатибилен е со врските Магнет и .torrent и неговото работење е едноставно како влечење на датотеките .torrent во апликацијата за да започне преземањето.

Како што покажува неговото име, WebTorrent исто така ни овозможува управувајте со преземања преку веб прелистувач, опција што никогаш не се препорачува бидејќи ако го затвориме прелистувачот, преземањата запираат, но може да биде идеална за корисниците кои денот го поминуваат со отворен прелистувач.

WebTorrent е достапен за Windows, Mac и Linux. Преземете го WebTorrent

Tribler

Пострашно, клиент за торент

Ако сакате приватност при преземање на овие типови датотеки преку Интернет и исто така имате интегриран плеер, најдобриот клиент што можеме да го најдеме е Тлилер, клиент користи сопствена мрежа користејќи три прокси-сервери помеѓу испраќачот и приемникот на датотеките. Но, ако опциите за приватност што ни ги нуди не се доволни, меѓу неговите опции за конфигурација можеме да најдеме опции за да го досадиме најголемиот фанатик за приватност.

Пострашно, како Пренос и WebTorrent е потполно бесплатен, е со отворен код и вклучува пребарувач за торенти што ни ги покажува датотеките што се преземаат преку кориснички апликации. Ticiousrs е достапен за Windows, Mac и Linux. Преземете го Tribler.

Вузе

Вузе, клиент за торент

Вузе се појави на пазарот во 2003 година, и со текот на годините, тој го подобри не само корисничкиот интерфејс, туку и бројот на функции и опции што ни ги нуди. Вузе интегрира а торент пребарувач, како што тоа го прави и Трикерс преку сите датотеки што се споделуваат преку вашата апликација.

Вузе не е наменет само за преземање датотеки заштитени со авторски права, туку и ни овозможува да споделуваме правни датотеки со други луѓе преку разговор што исто така ни ја нуди апликацијата, идеален метод за споделување големи датотеки без прибегнување кон мрежите што ни овозможуваат да испраќаме големи датотеки.

Вузе е достапен во две верзии, еден со реклами што не ни дозволува да ја играме содржината додека се презема или ни нуди заштита од антивирус и друг со реклами, чија цена е 9,99 УСД, што ни ги нуди овие две опции, освен што ни овозможува да ги снимаме датотеките преземаме на ДВД.

Vuze е достапен за Windows, Linux и Mac. Преземете го Вузе.

uTorrent

uTorrent, клиент за Torrent

Еден од најпопуларните клиенти во светот на Биторент е uTorrent, еден од клиентите што ни нуди најдобри придобивки во однос на потрошувачката на ресурси. Апликацијата зафаќа само 2 MB, така што можеме да добиеме идеја за неколкуте ресурси што може да ги окупира во нашиот систем, така што може да работи во позадина без да забележиме во кое било време.

Но, држете го светло не значи дека не ни нуди опции за прилагодување, бидејќи uTorrent ни овозможува индивидуално или заедничко управување со преземањата, како и ни овозможува да управуваме со нив од далечина преку нашиот паметен телефон.

Ако сакаме да го извлечеме максимумот од Torrent, како што се репродукција на преземени видеа или репродукција на содржината додека се преземаат, заштитеност со антивирус, преместување на преземените датотеки на целните уреди или немање потреба за преземање кодеци, имаме можност да ја купиме верзијата Pro, кој е со цена од 22 евра.

Торентот е достапен за Windows, Linux, Mac и Android. Преземете го Торент.

BitTorrent

BitTorrent, Torrent клиент за Windows, Mac и Linux

Но, ако што навистина ни се допаѓаат опциите за конфигурација да може постојано да контролира како се преземаат датотеките, ширината на опсегот што ја користи апликацијата, каде што се зачувани привремени датотеки и преземени датотеки, количината на системски ресурси доделени на апликацијата ... Bittorrent е клиентот што ви треба.

Bitorrent е еден од најцелосните клиенти за torrent на пазарот, и е достапна во три верзии, една потполно бесплатна и работи, но работи со реклами, друга без реклами за 4.95 УСД годишно и верзијата Про. Верзијата Про, чија цена е 19.95 УСД годишно, покрај отстранувањето на рекламите од апликацијата ни нуди вграден видео плеер, антивирусна заштита, услуги на клиенти, како и ни овозможува да ги конвертираме преземањата за да можеме да играме на кој било уред.

Bitorrent е достапен за Windows, Mac и Android. Преземете го Bitorrent

Да се ​​земе предвид

Повеќето клиенти за торент ни овозможува да ги конфигурираме истите опции, барем најосновните. Освен ако не сакаме да направиме многу специфична употреба на клиент за торент, најдобро што можеме да сториме е да користиме бесплатен и потоа да го користиме VLC плеерот, што е исто како клиентите за торент што ни нудат интегриран плеер.

Во врска со заштитата од вируси, ако вообичаено ја користите истата веб-страница за преземање на торент, а досега не сте имале никакви проблеми во однос на инфекциите, искрено не ви е потребна програма од ваков тип. Покрај тоа, заедницата е веќе задолжена за елиминирање или пријавување торент-датотеки што содржат вируси или што не се она што името всушност ги означува.

Клиент за торент за Android

Преземете торенти со Андроид

Иако е точно дека не само филмовите, музиката и апликациите се споделуваат преку мрежата Bittorrent, иако тие претставуваат 99% од нивната употреба, Bittorrent може да се користи и за споделете помали датотеки што не можеме да го споделиме преку е-пошта. За овие цели, апликациите за торент имаат некаква смисла.

Во моментов на пазарот, можеме да најдеме само две апликации за Android што ни овозможуваат да преземаме торент датотеки од нашиот мобилен уред управуван од Андроид. Зборуваме за uTorrent и Bittorrent, два од најпопуларните клиенти за работна површина во светот и најчесто користени за преземање датотеки со торент. Двете се достапни за преземање целосно бесплатно преку следниот линк.

μTorrent® - симнувач на торенти
μTorrent® - симнувач на торенти
Развивач: BitTorrent, Inc.
цена: слободен
Преземач на BitTorrent®-Торент
Преземач на BitTorrent®-Торент
Развивач: BitTorrent, Inc.
цена: слободен

Клиент за торент за iPhone

Преземете торент датотеки со вашиот iPhone или iPad

Клиентот на Bittorrent на мобилен уред има смисла ако го користиме за споделување датотеки што немаат место во нашата редовна услуга за пошта, услуги што обично не ни дозволуваат да надминеме 25 MB во прилози. Apple има совршено решение за овој вид на решение, бидејќи тој е одговорен за поставување датотеки на iCloud, а потоа испраќање порака до примателот со линк за преземање.

Но, ако сакаме да користиме клиент на мрежата Bittorrent, во App Store не можеме да најдеме официјална апликација што ни овозможува да управуваме со нив, бидејќи тие ги кршат упатствата на App Store дозволувајќи да преземате содржина заштитена со авторски права. Но, ако нашиот уред е прекинат во затвор, можеме да ја искористиме апликацијата iTransmission, апликација достапна преку продавницата за апликации Cydia.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.