Најдобрите цени за мобилни телефони достапни на пазарот

Стапки на мобилен телефон

Не многу одамна, секој корисник на мобилен уред можеше да избере помеѓу неколку мобилни стапки, кои во повеќето случаи беа многу слични и за кои требаше да платиме големи суми пари. За среќа, сè се смени многу со текот на времето и денес добар број мобилни оператори се присутни на пазарот кои ни нудат огромна сума на мобилни стапки. Некои многу ефтини, кои имаат големи разлики меѓу нив и исто така со најразновидните цени. За да го направите ова денес, ќе направиме интересна споредба меѓу сите нив. Бидејќи е тешко да се започне некаде, ќе го сториме тоа со преглед на првите три стапки што можеме да ги ангажираме сега:

Во нашата земја сè уште има три големи оператори како што се Movistar, Vodafone и Orange, проследени на далечина од еден што сака да биде одличен како што е MasMovil, кој Јоиго неодамна го купи за да и даде важен поттик на нејзината иднина. Околу нив ги имаме таканаречените виртуелни оператори кои ни нудат интересни и ефтини цени.

Оцени ДЕТАЛИ ЦЕНА
Оценете се 2 GB Lowi 2 GB + 0 центи / мин 7 € / месец
Оцени Создадете своја сопствена стапка 10 GB Simyo 10GB 12.5 € / месец
Rateезел стапка 150 мин 1.5GB 12.95 €
Мобилна стапка 5 GB Pepephone 6 GB и 101 мин. 14.90 € / месец
Стапка 14.95 Амена 6 GB и 100 мин. 14.95 € / месец
Gиновска стапка на Суоп 10 GB и неограничени разговори 14.99 € / месец
Целосно се во едно 15 Лебара 5 GB и неограничени разговори 15 € / месец
Стапка на мини М Водафон 2.5 GB и 0.00 € / мин. + 0.25 €  17 € / месец
Оцени плус 8 GB 8 GB и неограничени разговори 24.90 € / месец
Стапка на La SinFin 32 GB и неограничени разговори 32 € / месец
Одете на врвот портокалова стапка 40 GB и неограничени разговори 47.95 € / месец

Ако размислувате за промена на операторот или за промена на стапката, останете со нас затоа што Во оваа статија ние ќе ви ги покажеме најдобрите ефтини и не толку ефтини мобилни цени достапни на пазарот.

Јоиго

Тековни мобилни цени за Јоиго Тие се едни од најатрактивните на пазарот, главно поради големиот број GB што им го нудат на корисниците, по релативно ниски цени. Сè повеќе корисници подолго ја разгледуваат мрежата на мрежи, понекогаш им требаат помалку и помалку повици и им треба многу повеќе за да имаат на располагање податоци за да користат WhatsApp, Facebook или една од многуте други апликации што треба трајно да бидат поврзани на Интернет.

Најдобрите цени за мобилни телефони на Јоиго

Јоиго успеа да ја искористи оваа потреба на сите оние корисници кои не можат да останат без мегабајти во нивниот план за податоци. Всушност, сигурно знаете нејзиниот најпознат билет: La SinFín. Оваа стапка има 25 GB за навигација со вашиот мобилен и исто така има неограничени повици. SinFín de Yoigo е една од ретките цени што нуди толку голема количина свирки за трошење за 32 € месечно. Сега Yoigo е на продажба и можете да ја набавите La SinFín за 25,60 € во текот на првите 6 месеци. Ако сакате да го искористите ова намалување на вашата месечна претплата, можете направете го тоа од тука.

ПовеќеМобиле

За неколку месеци MásMóvil премина од компанија како многу присутно на пазарот како виртуелен мобилен оператор во станете четврти шпански оператор, со купување на Јоиго.

Понудата за стапка MásMóvil е поделена на две: стапки веќе конфигурирани од операторот и стапки што можете да ги конфигурирате по ваш вкус. Плановите што ни ги нуди MásMóvil се три: 2 GB и неограничени разговори за 16,90 € за 3 месеци, 4 GB и неограничени повици за 16,90 € за првите три месеци и 8 GB со неограничени повици за 19,90 € во текот на првите 3 месеци.

Најдобрите цени за мобилни телефони од MásMóvil

Неограничените повици се заеднички именител на веќе конфигурираните цени на MásMóvil. Но, ако сте личност која сурфа повеќе отколку да разговара со вашиот мобилен телефон, најдобра опција за вас е да ја конфигурирате стапката за да ја измерите. На овој начин, можете да додадете максимална количина свирки (8 GB) и повици со 0 центи во минута. Со оваа конфигурација ќе можете да заштедите неколку евра во споредба со онаа што MásMóvil веќе ја има со 8 GB.

Една од најчестите стапки во сите компании е онаа што има 4 GB податоци за навигација. Зошто? Одговара на просечната потрошувачка на свирки што има тенденција да ги прави просечен корисник кој поминува многу часови надвор од дома. Значи, ако сте од овие луѓе кои поминуваат многу часови надвор од WiFi мрежа и не сакате да платите повеќе за нешто што нема да го консумирате, нашата препорака е веќе конфигурираната стапка на MásMóvil од 4 GB и неограничени повици за 16,90 € / месец во текот на првите 3 месеци. Договорете некоја од овие стапки со кликнување овде.

портокал

портокал во моментов е во тешка понуда заедно со Водафон да ја имаат привилегијата да бидат вториот мобилен оператор на пазарот. За ова, таа направи обновување на сите свои стапки во последно време, што резултираше со каталог со најобемни и најинтересни. По седум години веќе не ги наоѓаме познатите хонорари за животни, но му отстапивме на Одете стапки.

Корисниците кои бараат најмногу во однос на квантитетот и квалитетот имаат среќа, бидејќи Go стапките реагираат точно на тие точки. Во оваа смисла, портокал ни ги нуди цените Одете горе и одете горе, кои имаат голема количина на податоци (25 GB и 12 GB соодветно) и неограничени повици.

Најдобрите цени за портокал мобилни телефони

Но, стапките со толку гигабајти за навигација не се за целата публика и тоа е нешто за што помисли портокал. Од истата причина, тој нуди три други цени со помалку свирки: Talk, Essential и 2 GB мобилен интернет. Со Хабла, портокал ни нуди 1,5 GB и неограничени разговори за 22,95 € месечно. Есенцијалната портокалова цена ни дава можност да имаме 1,5 GB и разговори со 0 центи во минута за 12,95 € месечно. Конечно, Интернет стапка од 2 GB за 10,89 € / месец и која е идеална за вашите таблети или лаптопи. Ако сте заинтересирани за цените на Го де портокал, можете најми ги од тука лесно.

Водафон

Црвената компанија е друга од најголемите во рамките на шпанската територија и, се разбира, исто така ни нуди неколку цени само за мобилни телефони. Како портокал или Мовистар, Водафон ни нуди секакви цени, со најразновидни карактеристики и цени од сите видови.

Компанијата со црвена боја е близу до сите типови на корисници, од оние кои трошат најмногу мегабајти и минути до оние кои едвај трошат еден или друг. Така, имаме Црвено М, црвено Л и црвено С. за оние кои трошат многу во однос на податоците и говорните минути. И за оние на кои не им требаат неограничени цени и поминуваат повеќе време под WiFi мрежа Стапки на мини М и мини глас.

Најдобрите стапки на мобилни телефони на Водафон

За оние кои најмногу зборуваат и трошат податоци, Водафон претставува Red L со 20 GB за пребарување, неограничени минути и, како подарок, HBO Spain и телевизија Водафон онлајн фудбал бесплатно за 2 години. Сето ова за 47 € / месец. Средната стапка е Red M со 10 GB навигација, неограничени минути и HBO Spain и Vodafone телевизискиот онлајн фудбал бесплатно за 1 година. Сето ова за 37 € / месец. Конечно, Red S стапка со 6 GB и 200 минути повици за 27 € месечно.

Ако ве интересираат стапки на мобилни телефони на Водафон, можете да ги вработите за помалку од 3 минути од тука.

Movistar

Movistar или што е исто, старата Телефоника е голем доминатор на пазарот на мобилна телефонија, благодарение на добрата покриеност во скоро кој било агол од нашата земја и исто така и на добрата услуга што им ја нуди на своите клиенти. За жал, нивните цени не се толку ниски како што би сакале повеќето од нас.

Како и останатите оператори, и „Мовистар“ исто така ја измени својата мобилна тарифна понуда, иако не толку длабоко како што тоа го стори „Оринџ“. Во оваа смисла, Movistar ни претставува пет стапки, во кои се издвојува големиот број гигабајти: # 1.5, # 4, # 8, # 15 и # 20.

Најдобрите мобилни стапки на Мовистар

La Стапка на Мовистар # 1.5 Може да се класифицира како „основна стапка“, бидејќи ни нуди 1.5 GB за навигација со нашиот мобилен телефон и разговори со 0 центи во минута за 14 € месечно. Ако одиме во портфолиото на Мовистар, следната стапка е # 4, која ни нуди 4ГБ и 100 минути повици кон фиксни телефони и мобилни телефони за 30 € месечно. Цените # 10 и # 20 имаат неограничени минути за да повикаме кого сакаме, со исклучок на вклучениот број на свирки. Стапката # 10 има 15 GB за прелистување за 40 € / месец, додека стапката # 20 вклучува 25 GB за 50 € / месец.

Ако сакате повеќе информации или договорете ги цените за мобилни телефони на Movistar.

Jazztel

Jazztel Беше повикан да биде еден од најдобрите мобилни оператори во однос на квалитетот / цената, но портокал го премина својот пат и реши да го купи за да собере уште поголема сила и моќ на истата мантија. За среќа на сите корисници, ова не доведе до зголемување на цените на цените. И, исто така, сите се здобија со квалитет бидејќи сега ја користат мобилната мрежа на францускиот оператор.

Најдобрите цени на мобилните телефони во azzезел

Во врска со цените на мобилните телефони, „azzезел“ ни претставува четири цени кои секоја се насочени кон различен вид на корисник. Така, имаме стапка од 1,5 GB и 150 минути повици за 12,95 € / месец, таа од 5 GB и 100 минути за 18,95 € / месец, 4 GB и неограничени разговори за 22,95 € / месец и, конечно, 8 GB и неограничен повици за 26,95 € / месец. Ако сакате да склучите договор за една од нивните мобилни стапки, можете да го направите токму тука.

Операторите и нивните стапки што ќе ги опишеме подолу припаѓаат на она што се нарекува Мобилни виртуелни оператори (OMV). Но, што е ОМВ? Сумирајќи, МВНО нуди телефонски услуги благодарение на фактот што ја изнајмува инфраструктурата на еден или повеќе од 4-те големи оператори (Мовистар, Оранж, Водафон и Јоиго) кои имаат своја телекомуникациска инфраструктура. За вас, како корисник, нема да забележите разлика освен во крајната цена на стапката. МВНО генерално се поевтини од носителите на должноста.

Пепефон

Друг виртуелен оператор што не може да недостасува од оваа листа е Пепефон што ни нуди некои од најконкурентните стапки, во сите аспекти што можеме да ги најдеме на пазарот. Поточно, тоа ни нуди три стапки кои се многу конкурентни што се однесува до остатокот од пазарот. На овој начин, ја наоѓаме првата стапка што вклучува 2,5 и повици со 0 центи во минута за 6,90 € месечно. Средната цена ни нуди 5ГБ и 101 минути говорни повици за 14,90 € месечно.

Најдобри цени за мобилни телефони од Пепефон
Конечно, откривме која може да биде најпрофитабилната стапка: 19 GB и 5001 минути за повици за 19,90 € / месец. Се разбира, оваа последна стапка е многу тесна, бидејќи цената на свирката излегува за приближно 1 евро. Пепефон е неповторлив што можете да го вработите овде.

Амена

Да пријатели, Амена се врати. Зелениот оператор придружуваше многу од нас во тоа време и, би можеле да кажеме, дека тоа е класика што се однесува до мобилната телефонија. Амена се врати во живот со портокал и нејзините стапки се спектакуларни. Овој оператор е синоним за адаптација и тие јасно го демонстрираат тоа со нивните стапки. Неговите планови за мобилни телефони се насочени кон секој вид на корисник: една цена за оние кои малку го користат својот мобилен телефон, друга за оние кои зборуваат малку и две за оние кои сакаат сè. Четири спектакуларни стапки.

Најдобрите цени за мобилни телефони од Амена

Првата цена е за оние кои тешко го користат својот телефон надвор од домот. Амена помисли на нив и им нуди 2 GB, разговори со 0 центи во минута и неограничени СМС пораки за 6,95 € / месец. Но, ако зборувате малку од вашиот мобилен телефон, веројатно ќе ве интересира стапката со 6 GB, 100 минути повици и неограничени СМС пораки за 14,95 € месечно.

Дали сте од оние кои многу зборуваат и сурфаат? Во тој случај, Овие две стапки на Амена може да ве интересираат. Зелената компанија ви нуди мобилен план со 10 GB, неограничени разговори и СМС-пораки за 19,95 € / месец. Но, ако 10 GB не ви е доволно, најновиот план ќе ве интересира уште повеќе. Последната цена ви нуди 25 GB, неограничени разговори и СМС-пораки за 24,95 € / месец.

Знаеме дека е многу тешко да се избере стапка Амена, бидејќи тие се навистина добри. Ако сепак не одлучите, на овој линк можете да добиете повеќе информации.

Симио

Портокаловата боја на Симио не е случајност и ова е компанија која припаѓа на групацијата Оранж. Сепак, Симио има ретка и практично уникатна карактеристика: можете да креирате своја сопствена стапка. Може да го конфигурирате вашиот план со повеќе или помалку податоци и со повеќе или помалку говорни минути. Што сакаш.

Пред да објаснам како работи персонализираната конфигурација на стапката, сакам да ви кажам за стапките што Симијо веќе ви ги конфигурира. Компанијата ни претставува четири стапки што можеме да ги договориме. Имаме стапки без квота, односно 0 евра. Имаме мини стапка што вклучува 20 минути повици и 100 MB за 2 € месечно. Совршена цена за WhatsApp со 50 минути повици и 700 MB за 5,5 € месечно. И последната претходно поставена е за оние кои многу зборуваат и сурфаат. Ова ни нуди 100 минути и 1,7 GB за 9,5 € месечно.

Најдобрите цени за мобилни телефони на Симио

Ако ниту една од горенаведените стапки не ве убеди, запомнете дека можете да создадете своја на многу едноставен начин. Првото нешто што ќе треба да го изберете е податокот за навигација со вашиот мобилен телефон. Не можете да изберете податоци за прелистување, туку максимум 25 GB. Подоцна, мора да изберете број на минути за повик, од 0 минути до неограничени повици. Нашата препорака, во овој случај, е многу јасна: направете сами стапка. Нема ништо подобро од тоа да можете да изберете што сакате да потрошите во однос на податоците и говорните минути. Меѓутоа, ако сакате да ги видите останатите можности што ги дава Симио, влези овде.

Лови

Лови е една од компаниите за мобилни телефони што најдобро ја ценат корисниците, благодарение на неговите најекономични цени и можноста за создавање на стапката тотално по наш вкус. Може да имате и конфигурирате стапка од 1 GB до 8 GB податоци на вашиот мобилен и, во однос на говорни минути, можете да повикувате од 0 центи во минута до неограничени повици.

Најдобрата стапка на мобилен телефон за Лоуи

Ако треба да задржиме една од нивните стапки, тоа несомнено би била стапката на Yourself со 2 GB за 7 € месечно. Супер конкурентна цена и практично непобедлива. Покрај тоа, Лоуи дава 6-месечна претплата на HBO Шпанија. Можете да го видите остатокот од можното поставки за стапка и карактеристики од тука.

Која стапка сте ја договориле во моментот и која би ја смениле ако можете? Како што видовте, можностите се бесконечни и сè зависи од вас. Не задоволувајте и бидете во тек со овој пост затоа што ќе го ажурираме секој месец. И ако не сте ја пронашле вашата совршена стапка тука, секогаш можете да го користите телефонскиот компаратор Roams за да ја пронајдете најдобрата опција што ви овозможува да заштедите.