Најдобри ботови за Телеграм

најдобри телеграмски ботови

Пред доаѓањето на Телеграм и неговите ботови, како општо правило, овој збор отсекогаш бил ваков, секој автоматски процес насочен главно кон активности поврзани со лоши практики, се разбира, не секогаш. Но, пристигнувањето на ботовите ја претвори платформата за пораки во мултифункционална апликација со која можеме да извршуваме задачи од секаков вид, задачи што совршено ги надополнуваат другите апликации достапни во различните продавници на апликации, било да е тоа Apple Store или Google Play. Во оваа статија ќе ви покажеме најдобрите ботови достапни за Телеграм.

Со тоа што не мора да поминуваме ниту еден филтер во продавниците за апликации, многу е лесно да се најдат ботови што во ниту еден момент не можевме да ги видиме во екосистем, како што е iOS, каде што не наоѓаме официјална апликација што дозволете ни да го преземеме само аудиото од видеата на YouTube, задача што можеме брзо да ја направиме преку ботовите на Телеграма.

Мајчин, Телеграма ни нуди неколку ботови инсталирани природно во сите разговори меѓу кои наоѓаме пребарување видеа на YouTube, пребарувајте GIF во Ghipy и формат на текст Markdown за да можете да користите задебелени букви или закосени во разговорите. За да им пристапиме, треба само да напишеме @ и овие три да се појават, за да можеме да го избереме оној што го бараме во тој момент или да го искористиме на следниот начин: "@vid video name", "@gif gif name "и" @Bold текст a што сакаме да го прикажеме со задебелени букви или закосени букви ".

Видови ботови за Телеграм

Видови телеграмски ботови

Во рамките на ботовите можеме да најдеме две категории. Таканаречените Вклучени се оние што можеме да ги најдеме интегрирани во рамките на апликацијата и можеме да ги искористиме со запишување @ проследено и без одвојување на името на ботот: @gif адутот ќе ги врати гифовите на сегашниот претседател на Соединетите држави. Повеќето од вградените ботови се инсталирани во апликацијата, така не треба да правиме ништо за да ги инсталираме.

Потоа ги наоѓаме независните ботови кои работат како да е канал за разговор. Овој тип на ботови треба да ги бараме преку пребарувачот Телеграм и да се придружиме на него, за подоцна да го конфигурираме според нашите преференции и да одиме на него кога и да ни треба. Овој тип на бот ни нуди персонализирани информации или извршуваме разни задачи тоа не може да се направи директно со бот вграден во разговор.

Што е бот?

Што е бот

Ботовите имаат автоматизирана операција, затоа не е изненадувачки што зборот бот потекнува од Робот. Бот е мала програмирана апликација која го имитира човечкото однесување, така што комуницираме со него и која ни нуди различни резултати во согласност со нашите потреби, на овој начин можеме да најдеме ботови кои ќе ни овозможат да извршуваме која било задача, колку и да изгледа чудно. Ако не можете да најдете апликација што извршува одредена функција, има многу веројатно бот за неа.

Како да инсталирате бот на Телеграм

како да инсталирате бот на Телеграм

За да инсталирате кој било од ботовите што ви ги покажуваме во оваа статија, само треба да кликнете на врската што ви ја оставам или одете во полето за пребарување што се наоѓа на врвот на разговорите, ние мора да повлечете ги разговорите надолу за да се појави.

Следно, треба да го внесеме името на ботот во полето за пребарување, на пример @gamee, така што каналот за игри на Телеграм отвора нов прозорец за разговор каде можеме да избереме од голем број игри. Било кој од двата начина е валиден и ни овозможува пристап до телеграм-ботовите.

Најдобрите ботови за Телеграма

Википедија

Мислам дека на овој бот не му треба многу објаснување, бидејќи ние треба да ги внесеме термините за пребарување, така што ботот да ни ги врати различните резултати што ги зачувал во својата гигантска база на податоци. Очигледно ако сакаме да добиеме повеќе резултати, ние мора да ги воведеме поимите на англиски јазик.

https://telegram.me/wikipedia_voice_bot

Создадете анкети

правете анкети на Telegram

Да, исто така е можно да се создадат истражувања во каналите на Телеграма преку ботот @pollbot, бот што ќе ни овозможи да воспоставиме различни прашања со однапред утврдени одговори, нудејќи ни детални резултати со број на одговори и проценти.

Преведувач Yandex

Преведувачот Yandex ќе ни овозможи преведе на кој било јазик и на кој било јазик текстот што го внесуваме во разговорот посветен на овој бот. Но, покрај тоа, тој исто така ни овозможува да воспоставиме стандарден јазик за извршување на преводите и на тој начин да бидеме многу побрзи во добивањето на резултатите од преводите.

https://telegram.me/ytranslatebot

Хороскопски

Благодарение на овој бот, секој ден ќе добиваме нашиот хороскоп Во нашата апликација за телеграми за пораки, претходно ќе треба да конфигурираме што е нашиот хороскопски знак.

https://telegram.me/zodiac_bot

Информации за филмот

Информации за филмовите на Телеграм

Movies Tracker Bot ни нуди информации за филмовите што ги сакаме. Сите информации е извлечена од услугата Амазон IMDB, една од најголемите бази на податоци за сè што има врска со филмот и телевизијата. За да додадеме Ботови за следење на филмови, треба само да напишеме во полето за пребарување @ movieS4Bot. Секако, ако внесеме име на филм за кој има неколку верзии, сите ќе се појават во разговорот, што станува мал проблем за да провериме кој навистина го бараме.

Претворете го текстот во аудио

Ботот @pronouncebot ни овозможува да го претвориме текстот во аудио помеѓу 84 различни јазици, бот што можеме да го користиме индивидуално или да го вклучиме во група за да ја олесниме комуникацијата помеѓу корисниците што се во него.

Девизниот курс

Овој бот ќе не информира веднаш за моменталната промена помеѓу различните валути што се користат низ целиот свет. Само треба внесете го износот и валутата од која сакаме да ја добиеме конверзијата до нашата валута, локалната валута што претходно ќе треба да ја конфигурираме за прв пат кога ќе го активираме ботот.

https://telegram.me/exchangeratesbot

Метеж

Време за информации на Телеграм

Овој бот е наш метеоролог на нашиот телеграмски канал. Не само што не информира за времето што ќе биде денот во кој се наоѓаме, туку исто така ќе ни ја понуди временската прогноза за следните 5 дена. @weatherman_bot

Што има ново на Нетфликс

Водечката светска стриминг видео услуга не може да биде изоставена од овој вид ботови и благодарение на @netflixnewsbot можеме да добиеме информации за секоја нова премиера што ќе стигне до каталогот на Нетфликс во 38 земји, вклучително и Шпанија.

Уживајте во телеграмските игри

Уживајте во игрите на Телеграм

Ботот @игра Тоа ни овозможува пристап до голем број на игри дизајнирани во HTML5 кои ни овозможуваат да си поминеме убаво, како и да можеме да ги споделиме резултатите со нашите пријатели. Можеме да се движиме помеѓу најпопуларните игри, по категории, најиграните, оние што се во тренд, како и да можеме да играме со нашите пријатели. Меѓу игрите што ги нуди оваа платформа да нагласиме две:

Тривијално извршување

Ботот @Trivializa ни овозможува уживајте во класичната тривијална извршување, на англиски јазик, што барем ќе ни овозможи малку да го подобриме нивото на англиски јазик. Ова е една од ретките игри што дава многу игра ако се направи во јавност.

Бесилка

Друга од класиците е Бесилка, игра во која треба да се обидеме да го спасиме нашиот лик од јажето погодувајќи го зборот што е скриен. Во оваа прилика и за разлика од Трививал Трчање, @HangBot ни нуди можност да играме на шпански јазик.

Преземете го аудиото на видеата на YouTube во mp3

Преземете го аудиото на видеата на YouTube со Телеграм

Ботот @ dwnmp3Bot Тоа ни овозможува да го преземеме аудио-снимките од видеата на YouTube, идеално за кога секогаш ја носиме омилената музика со нас, без прибегнување кон преземање на Интернет. Покрај тоа, тоа исто така ни овозможува да го утврдиме квалитетот во кој можеме да го преземеме видеото. Откако ќе се преземе, таа ни дава можност да ја отвориме со која било од нашите апликации, да ја споделиме ...

Додадете филтри на вашите фотографии

Постојат ботови за сè и еден што ни овозможува да додаваме филтри не може да недостасува во Телеграм. Зборуваме за бот @ icon8bot, со кој ќе можеме додадете различни филтри Внесете долг список на слики што ги додаваме на ботот.

Позадини

@AllWallpaperBot ни овозможува да бараме позадини од различни теми што ќе ги користиме како позадина на нашиот уред. Идеално за сите оние луѓе кои сакаат да ги персонализираат своите уреди.

Учи англиски

Научете англиски јазик со телеграма

Ботот @AndyRobot Тоа ќе ни овозможи да го подобриме нивото на англиски јазик благодарение на професорот Енди, кој ќе ни овозможи разговори со него и малку по малку ќе видиме како се подобрува нашето познавање на англиски јазик. Се разбира, мора да бидете многу постојани, така што нашето ниво на англиски јазик ќе се подобри. Никој не прави чуда, ниту ботови.

Запознајте други корисници

Ако сакате да испробате нови искуства и да запознаете нови луѓе, ботот @strangerbot ќе не стави во контакт со други корисници целосно анонимно и од која било земја во светот.

Неофицијална продавница за ботови е Телеграм

Во оваа статија се обидов да ги сумирам најважните и најкорисните ботови што можеме да ги најдеме за Телеграм, но очигледно тие не се сè што се. Ако сакате да пристапите до неофицијална продавница за ботови во Телеграма и да пребарувате по категории, само треба да го користите бот @storebot

Како да креирате бот

Ако го достигнавте овој напис, веројатно почнувате да гледате како ботовите се една од најкорисните функции што ни ги нуди Телеграм. Ако ве касна грешката и сакате да започнете да создавате свои ботови, можете да го поминете овој водич за да креирате ботови @PaqueBot, водич што Willе ви помогне чекор по чекор да ги креирате вашите ботови без да напишете единствена линија на код.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.