Топ 15 Cydia измени за iOS 8 (Дел 2)

Jailbreak-iOS-8

 

Ви благодарам многу што чекавте, го имате вториот дел од „15-те најдобри измени на Cydia за iOS 8“, во денешниот пост ќе ви направам компилација од уште 5 измени (го делам за да го направите читањето попријатно 😀).

Да почнеме, ова се 5-те избрани:

6. Чекор 2

Колку од вас имаат Виџет во центарот за известувања само за да ги знаат чекорите што сте ги направиле? Или дури и многу луѓе купуваат нараквици за повеќе од 100 евра за да знаат, јас самиот сретнав луѓе кои не знаат што IPhone 5S, 6 и 6 Plus стандардно ги бројат чекорите, благодарение на копроцесорите М7 и М8.

Па, за сите нас има еден измени и го носи името Stepper 2. Овој твик ги позиционира чекорите во статусната лента, веднаш до времето, преземени директно од апликацијата „Здравје“ на Apple.

IMG_3875 IMG_3876 IMG_3877

 

Да, правам многу малку чекори: 'Не ме пиперувај со коментари што ме нарекуваат мрзливи

Постојат две верзии (Stepper и Stepper 2) компатибилни со iOS 7 и iOS 8, соодветно, Stepper бара iPhone 5S, Stepper 2 5S, 6 или 6 Plus. Дотерувањето е достапно на репото BigBoss по цена од 1 долар.

7. Подобро Wi-Fi

Овој дотерување е уште еден, кој мора да го има, меѓу неговите функции, најистакнат е тоа целосно го отстранува ограничувањето наметнато од Apple при избор на WiFi мрежа, тоа е, ќе можеме да видиме многу повеќе WiFi мрежи на наши дострели (а со многумина ми недостасува), зголемувајќи го опсегот на WiFi сигналот (наместо отклучување на максимумот што го дозволува хардверот) и во повеќето случаи ви овозможува да поврзете се на многу далечни мрежи (без претерување, живеам на авенија и пред некој ден бев поврзан на Wi-Fi на мојата куќа од спротивниот тротоар, не можев да ги кажам бројачите, но беше далеку, и не само поврзан , но испраќање пораки на WhatsApp: 3)

IMG_3878

IMG_3879

 

Има повеќе функции, како што можете да видите на сликата, меѓу нив се „Прикажи отворен само свит“ што ни помага да ги скриеме заштитените мрежи со еден допир, во ситуации кога бараме јавна WiFi на пример; „Smart Lock Passcode Lock“ ви овозможува да ја деактивирате лозинката за пристап во мрежите што ги сакате (на пример дома); Овозможете дополнителни информации во списокот на мрежи како што се MAC адреса, мрежен канал, вид на криптирање и точен сигнал претставен во dBm (пр. Мрежа со -90dBm или повеќе е многу далечна мрежа, веројатно нема да ве поврзе; на напротив, мрежата со -60dBm е блиска мрежа, врската ќе биде совршена) и служи подобро да ве води кога станува збор за гледање на квалитетот на сигналот, отколку со 3-та лента.

Конечно, „Овозможи список за познати мрежи“ ќе се стави под сите Wi-Fi мрежи и во делот „Познати мрежи“ и ќе ви овозможи да ги видите лозинките на зачуваните мрежи, па дури и да управувате со нив, а „повлечете за освежување“ ќе ја ажурира листата мрежи со само лизгачка листа надолу.

Овој дотерување е достапен во 2 верзии (BetterWifi и BetterWifi7) компатибилни со iOS 6 и iOS7 / 8, соодветно, и двата чинат 1 УСД и се достапни на репродукцијата BigBoss.

8. Полска за полнење / Плус

Полначот е дотерување што го пресметува преостанатото време додека батеријата не се наполни целосно, тој исто така е способен да прикажува порака кога тоа ќе се случи или кога е потребно да се наполни. Но, не доаѓа сам, во верзијата Плус додава дополнителна апликација на нашиот iPhone што би можеле да ја дефинираме како костум за батерии, ни дава податоци како што се здравјето (само пресметува), завршените циклуси на полнење (многу корисни), температурата на батеријата и тековниот трошок (негативен ако троши и позитивен ако се полни) како и информации за полначот што ги користиме.

IMG_3881

Самата апликација е одговорна да нè води со вредностите, покажувајќи зелена боја за добри или нормални вредности, портокалова за оние што одат надвор од нормалните параметри и црвена за оние што се негативни за батеријата (освен во цената каде што покажува зелена при полнење и црвено при празнење).

Ние исто така можеме да го видиме моменталниот капацитет на нашата батерија (колку е полн), максималниот капацитет (максимумот што може да го задржи) и фабричкиот капацитет или капацитетот за дизајн (батериите се дизајнирани со капацитет, но во реалноста овој капацитет варира, можат да бидат повисоки или пониски во неколку единици).

Нормалното е што во Battery Health остава; повисок од 100% ако вашиот уред е многу нов, бидејќи сигурно го надминува капацитетот за дизајн; допирање 100% ако вашиот уред постои веќе некое време и сте имале правилни навики за полнење (целосно полнете го еднаш неделно, не оставајте го да се полни повеќе од 1 часа по ред, исклучете го од време на време, нека се испразни батеријата од време на време кога ...) за да има подобри навики поблизу до 24%; и конечно под 100% ако вашиот уред е стар и батеријата не е променета, бидејќи нејзиниот максимален капацитет ќе биде под неговиот капацитет за дизајн, бидејќи литиум-полимерните батерии го губат капацитетот на полнење секој пат кога ќе се полнат, па затоа е сосема нормално здравјето да се намалува со текот на времето, зависи само од вас и од употребата што ја користите, тоа да се спушти побрзо или побавно.

Овој дотерување е достапен во 4 верзии (ChargingHelper, ChargingHelper Plus, ChargingHelper за iOS 8 и ChargingHelper Plus за iOS 8), ChargingHelper и ChargingHelper за iOS 8 само ќе ви го каже преостанатото време додека не заврши полнењето и ќе ве извести кога ќе се случи, ChargingHelper Plus и ChargingHelper Plus за iOS 8 ќе ја вклучува таа апликација со сите ваши податоци за батеријата. Опциите без „за iOS8“ бараат iOS 7, оние со „за iOS 8“, како што сугерира името, бараат iOS8. Сите 4 се потполно бесплатни на репродукцијата BigBoss.

9. iCleaner Pro

Многу пати сте чуле за оваа измена, сигурно, така е квинтесенцијалниот софтвер за чистење на iOS, ги нуди сите опции што можеби ќе ви бидат потребни за да го одржите чист вашиот iOS уред и да не дозволувате апликациите и измени да јадат меморија и да останат остануваат насекаде. Неговите главни функции се чистење на системски и мемориски апликации (кеширање икони, фотографии од Фејсбук и Твитер кои се преземени на нашиот TimeLine и остануваат таму ...), датотеките што ажурираат оставаат и трошат толку многу простор, кешот и колачињата Safari, привремени досиеја ... итн ...

IMG_3882 IMG_3883

 

Комплетно на шпански јазик, во својата PRO верзија нуди и можност за деактивирање на системските процеси (не го препорачувам, бидејќи можеби мислите дека ќе ослободи RAM и процесор, но на моите тестови перформансите дури се влошија: /), деактивирајте додатоци Cydia Substrate (MobileSubstrate претходно, ова оневозможува Cydia tweaks 😀) Cydia пакети (дотерување може да има неколку додатоци додадени на Cydia Substrate, од тука ги оневозможувате сите процеси што ги има tweak), конфигурациски датотеки (кога бришете tweak, конфигурациските датотеки не се бришат, вашите опции остануваат недопрени во случај повторно да ги инсталирате, овие датотеки се вклучени во бекапите на iTunes, од тука можете да ги избришете со едноставен гест и да го ослободите системот од непотребни остатоци), Јазици (можете да ги избришете јазичните системи што не ги користите за да ослободите внатрешен простор, не препорачувам да го избришете јапонскиот јазик бидејќи емотиконите ќе бидат избришани, ниту англискиот јазик за секој случај) Екран и слики (ви овозможува да ги избришете позадините што iOS ги носи стандардно, а сликите ви дозволуваат да ги избришете, на пример, ако имате iPhone 5S или 6, сликите намалени на X3 што одговараат на интерфејсите на iPhone 6 Plus или соодветни слики на iPad што апликациите ги вклучуваат во пакетот за ослободување на голема количина меморија). Секогаш правете ги овие постапки на ваш сопствен ризик, iCleaner има опција во левото мени што е „Тест режим“ и дозволува она што ќе го избришете да не се брише целосно, туку да се преместува, така што откако ќе потврдите дека недостасуваат овие датотеки не влијае негативно на вашиот систем, можете безбедно да ги избришете (стандардно е оневозможено).

iCleaner и iCleaner Pro се компатибилни од iOS 4 до iOS 8 и се бесплатни на репродукцијата BigBoss (официјалното репо е «exile90software.om/cydia/»Во случај да не се појави во BigBoss), тие вклучуваат рекламирање во рамките на апликацијата и можете да направите донација до инвеститорот за да ја отстраните.

10. AppSync унифициран

Меч со две острици, овој измени ви овозможува да го заобиколите ограничувањето на iOS само за инсталирање потпишани апликации, да можете да инсталирате апликации што сами сте ги создале без потреба од сертификат за развивач, апликации што ги наоѓате на интернет без потреба од трик за датум (што повеќе не работи во iOS 8.1), изменети апликации и бета апликации без потреба од покана (како WhatsApp).

Но, не сите се радости, овој измени ги отвора вратите за инсталирање на која било апликација, која може да биде ранливост ако не сме свесни што инсталираме можност дури и да инсталираат малициозен софтвер. Се препорачува само за луѓе кои се внимателни, откако ќе се инсталираат, инсталирајте апликации само од сигурни извори (познати блогови, страници на програмери што веќе се потврдени, нема сервери за преземање во стилот на MediaFire и други ...)

Со AppSync Unified можеме да пристапиме до нов свет на апликации, како што се емулатори, оние апликации што не влегуваат во AppStore освен ако не се добро скриени и обично оставаат во рок од 2 дена откако ќе бидат откриени. И извор на емулатори и други апликации што можат да се инсталираат со овој измени е имулатори.

AppSync Unified се користи и за пиратерија, овозможувајќи инсталирање платени апликации без никаков трошок, позиција што не ја споделуваме ние во Актуелидад Гаџет бидејќи овие апликации честопати се плата на татко или мајка и храна за нивните деца.

 

Досега дел 2, се надевам дека ви се допадна, утре ќе имате објавено дел 3 и линк тука за пристап до него, ако имате некаков предлог или барање, известете ме во коментаритеНе заборавајте да ја споделите статијата и да не посетите повторно!

Ниту Актуелиадад Гаџет ниту јас сме одговорни за проблемите до кои може да се појави злоупотребата на овие измени, штети што можат да ги предизвикаат или други, секогаш бидете претпазливи и обидете се да бидете добро информирани.

[id анкета = "8 ″]

Врска до дел 1 / Врска до дел 3


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

3 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Едуардо М. dijo

  Многу добри информации, користев измени што ги немав или не ги најдов, со нетрпение го очекувам 3-от дел.
  Честитки!

  1.    Хуан Колила dijo

   Ви благодарам многу Едуардо always секогаш е задоволство да ви дадам корисни информации!

 2.   Давијан dijo

  Одлично, како вчера! и многу добро детално објаснување. Да се ​​чека утре! смеење на глас