38 Екстензии на хром од 2014 година што ќе продолжите да ги користите во 2015 година

најчесто користени екстензии на Chrome

Прелистувачот Google Chrome може да биде една од најдобрите алатки за употреба, ако е зголемена или додадена, одреден број на „екстензии“ тоа практично, направете го тоа сосема поинакво работно опкружување. Бидејќи во Mozilla Firefox се претставени нивните соодветни „додатоци“, оваа мала група на алатки е наменета за нејзините корисници да го користат прелистувачот на Интернет наместо да преземаат апликации од трети страни за да ги инсталираат на Windows или на кој било друг оперативен систем.

Имаше многу екстензии за Google Chrome кои беа предложени во текот на 2014 година, кои станаа најкористените и оние што им понудија најдобра работа на оние кои го користеа прелистувачот и функциите што ги нудат овие „екстензии“. Вкупно има 38 со кои ќе се занимаваме подолу, кои можете да ги користите на која било платформа се додека тој го прифаќа Google Chrome како веб прелистувач на својот систем.

Зошто да користите екстензии за Google Chrome?

Во зависност од видот на екстензии што ги додаваме на Google Chrome, прелистувачот може да стане во музички плеер, прегледувач на датотеки, па дури и во канцелариски пакет да се справите во вашата околина. Повеќето од наставките на Google Chrome не бараат рестартирање на прелистувачот, бидејќи сите се пронајдени хостиран во продавницата Chrome, има многу малку исклучоци во кои корисникот ќе мора да ги преземе од веб-страници на трети лица.

 • 1. Колекционер на лепливи белешки

Оваа екстензија за Google Chrome е наменета да им помогне на своите корисници да испраќаат белешки од еден на друг компјутер. Единствено барање е двата тима да бидат синхронизирани.

лепливи белешки

 • 2. Исклучете ги неактивните картички

Ако слушате музика од веб во Google Chrome, со оваа наставка ќе имате можност да ја „исклучите“ јачината на звукот и со тоа удобно да работите на која било друга дополнителна задача.

Неми-неактивни јазичиња

 • 3. Подреди паметна кожа за Gmail

Оваа наставка е првенствено синхронизирана со нашата сметка за е-пошта на Gmail. Willе ни помогне да ги задржиме организирано сите пораки што пристигнале во сандачето.

подредени-gmail

 • 4. Одлепете ме

За оние кои мразат да ги гледаат „налепниците“ во коментарите на пораката на Фејсбук, оваа наставка за Google Chrome сигурно ќе ги фасцинира бидејќи со неа, овие мали графики нема да се појават.

налепници на Фејсбук-коментар

 • 5. Медицински преведувач на јод

Со оваа екстензија за Google Chrome, вашите корисници ќе имаат можност да «преведе »на основен англиски јазик (разбирлив за секого) што претставуваат одредени медицински термини, што може да биде дел од рецепт напишан од специјалист.

јод

 • 6. Апликација Тако

Оваа наставка создава нова „Десктоп“ за ракување со различни видови алатки во рамките на Google Chrome.

тако

 • 7. Забелешки за цртичка

Ако најдете слика, текст или веб-страница што ве интересира, со оваа наставка можете да ги лоцирате овие елементи како мала белешка „преклоплива“ во прелистувачот.

DashNotes

 • 8. Контекстно мени

Со цел да го отворите табулаторот "обележувачи" во Google Chrome, можете да го користите кратенка за тастатура · Shift + CTRL + O », иако исто така можете да ја инсталирате оваа наставка така што ќе се создаде дополнителна опција во нејзиното контекстуално мени со иста цел.

Контекст_Ознаки

 • 9. Напишете ги прилозите во Gmail

Ако најдете интересна слика и сакате да ја вклучите како прилог во вашата Gmail порака, тогаш користете ја оваа наставка за да можете автоматски да ја извршите операцијата.

Анотирај-Прилози-уредник

 • 10. GraphiTabs

Ако сакате да проверите како е организиран вашиот персонален компјутер и различните опции во Google Chrome, можете да ја користите оваа наставка. На многу лесен начин, ќе ви биде прикажано еден вид „дрво“ со соодветните гранки.

GraphiTabs

 • 11. Брз обележувач

Од истиот Интернет прелистувач можете да пребарувате која било датотека на вашиот компјутер (или во одредена папка).

брзи обележувачи

 • 12. Забележителен PDF

Можете да додадете текстуална датотека во прозорецот на прелистувачот или да ја увезете пронајдена во услугата Drive, за автоматско претворање во тип PDF.

Забележително-отворено во PDF-формат

 • 13. Белешки за GMail

За да се сетите на важен аспект во е-порака (или во една од gTalk) препорачуваме да ја користите оваа наставка, која ќе постави мала белешка.

конец-нота

 • 14. Табла за јазичиња

Ако сакате да користите гласовна команда за да можете да се префрлате од едно на друго јазиче (меѓу неколку други операции) во прелистувачот Google Chrome, тогаш оваа екстензија ќе ви помогне неизмерно.

табла-табла

 • 15. Блок испраќач

Одлична опција за блокирање на пораки од одреден испраќач или од домен може да се постигне со ова проширување.

Порака за блокирање-испраќач

 • 16. Целосно за Gmail

Покрај тоа што е проверувач на правопис, оваа наставка за Google Chrome ќе им помогне на своите корисници со одредени предлози на фрази и зборови што ќе ги користат во нивните пораки.

заврши

 • 17. Нацрт за Gmail

За оние кои користеле прилози во своите е-пораки (испратени или примени), оваа наставка лесно ќе ги разликува кога имаат исто име.

тест-документи

 • 18. Преземете го Известувачот

Всушност, ова проширување доаѓа да става алатка за известување во оперативниот систем. Со ова, секоја активност што ќе стигне до Chrome (пораки во Gmail, YouTube или други) ќе се појави како мала порака во оваа икона во лентата за известувања.

преземање-известувач

 • 19. Златна топка

Со оваа алатка можеме да заштедиме на покреативен (графички) начин купени написи, слики или PDF-датотеки во рамките на нашата услуга во облак (Drive или DropBox).

 • 20. Одговори сега

Со користење на оваа екстензија за Google Chrome, нова колона ќе биде додадена на сандачето на нашите е-пошта во Gmail. Тој нуди хронолошки информации за пораките.

Gmail-После

 • 21. Сега - нов таб

Со оваа наставка корисникот може да создаде нова „Карта“ во вашата услуга на Google Now.

сега-Нов-таб

 • 22. Хуш

Ако сакате да ги заштитите обележувачите во Google Chrome, можете да ја користите оваа наставка.

обележувач

 • 23. Агора

Многу корисно за споредување на цените и производите од различни продавници.

Agora_Amazon-PS4

 • 24. Лица.im

Ако не сакате да ја користите мајчината алатка за разговор на Фејсбук, можете да ја користите оваа наставка за Google Chrome.

Лица.im_Bubble

 • 25. Музички меурчиња

Специјално посветена на услугата Google Music, оваа наставка ќе постави лебдечко мени со опции за репродукција, пауза, брзо напред и неколку други опции.

Музика-меур-игра

 • 26. Убиец на кешот

Така што вашиот прелистувач Google Chrome секогаш работи брзо и ефикасно, можете да ја користите оваа наставка што ги елиминира податоците и кешот пред секое извршување во прелистувачот.

Кеш-убиец

 • 27. Социоклип

Со оваа екстензија, корисникот може да создаде одреден број обележувачи на најважните објави на неговиот Фејсбук профил.

Социоклип_Главно

 • 28. Капка дожд.io

Обележувачите што ги создадовме во прелистувачот Google Chrome лесно може да се читаат од друг компјутер или мобилен уред со оваа наставка.

Капка дожд-зачувај-нова-врска

 • 29. Хелиум

Користејќи ја оваа екстензија за Google Chrome, ќе имате прозорец со важни информации за времето, директен пристап до обележувачите, па дури и читач за најважните вести за Reddit.

Хелиум_New-Tab

 • 30. Паметен генератор на QrCode

Кога посетувате веб-страница, со користење на оваа наставка за Google Chrome ќе имате можност да ги претворите нејзините информации (URL-то) во QR-код што може лесно да се чита на мобилни уреди.

SmartQrCodeGenerator

 • 31. Картички со категории за Google Keep

Ако креирате различни типови белешки за потсетници во Google Chrome, со оваа екстензија може да им дадете на секоја од нив различна боја.

googlekeepcolorbar

 • 32. Поп-аут на чет на Фејсбук

Со оваа наставка ќе отворите нов скокачки прозорец за разговор со вашите пријатели на Фејсбук.

fbchatpopout

 • 33. Сними го екранот

Многу корисно за креирање упатства или снимање на каква било активност на екранот од прелистувачот Google Chrome.

Сними го копчето за екранот

 • 34. Обележувачи на Дви

Ако имате сметка на Pinterest, можете да ја користите оваа наставка за Chrome што ќе ви помогне лесно да управувате со неа.

Dewey_Edit

 • 35. Гмелиус

Од многуте функции што оваа екстензија ги нуди за Google Chrome, една од најважните е да ја отстраните областа за разговор (и рекламирање) од страничната лента во Gmail.

Опции на Гмелиус -_-

 • 36. Флинт од Виралхит

Ако работите на одредена веб-страница, со ова проширување ќе имате можност да споделите или закажете публикација.

Флинт-од-вирално греење

 • 37. Екст Шилд

За оние кои немаат добар антивирусен систем, оваа екстензија ќе им помогне првенствено да го заштитат прелистувачот Google Chrome од малициозен софтвер или напади на реклами.

Chrome-Sheild

 • 38. Дијагностика за поврзување со хром

За да не одиме на веб-страница што ни помага да ја измериме брзината на Интернет-врска, можеме едноставно да одиме на употреба на оваа наставка за Google Chrome.

Поврзување-дијагностика

Како да ги додадете овие екстензии во прелистувачот Google Chrome

Секоја од алтернативите што ги споменавме погоре, лесно може да се инсталира во прелистувачот Google Chrome, иако, прво мора да влезете во продавницата на Chrome и напишете го името на која било од алтернативите што ги наведовме во овој напис во соодветната област. Веднаш ќе ја добиете врската што ќе ви помогне да ја додадете оваа наставка во вашиот интернет прелистувач.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.