Поправете ги оштетените фотографии

поправете ги оштетените фотографии

Што се случува кога нашите фотографии беа зачувани во ЦД-РОМ, а тој самиот има лоши сектори? Па, едноставно може да почнеме да жалиме што не направивме дополнителна резервна копија, затоа што рече слики или фотографии може да бидат сместени во овие „лоши сектори“ затоа е невозможно да се обидеме лесно да ги повратиме. Како можеме поправете ги оштетените фотографии во овие случаи?

На горниот дел поставивме слика што може да биде резултат на она што прегледувачот на слики во Виндоус обично го покажува кога ќе најде овие типови на неисправни датотеки. Ако се најдовте во оваа тажна ситуација и ќе ги отфрлите овие записи таму каде што ги имате голем број важни фотографии (семејство или работа) Предлагаме да ја прочитате следната статија, бидејќи тука ќе споменеме неколку апликации што можете да ги користите за да се обидете да ги вратите наведените фотографии. Еден од нив е бесплатен, додека другите треба да се купат, иако верзијата за евалуација може да се преземе за да се видат резултатите и ефективноста на алатката со наметнатата задача.

Прелиминарни размислувања пред да ги поправите оштетените фотографии

Го анализираме ексклузивниот случај што го имаме слики или фотографии зачувани на диск CD-ROM, што може да има лоши сектори. Ситуацијата може да се појави и со датотеки што се хостирани на УСБ-стик со хард дискот и кои, сепак, не можат лесно да се прикажат со прегледувачот поради некоја чудна штета што може да е предизвикана од инфекција на малициозен код.

Без оглед на ситуацијата што се појавува пред да ги поправите оштетените фотографии, корисникот мора да направи обидете се да направите копија од овие слики (лоши датотеки) на друго место на тврдиот диск на компјутерот затоа што од таму ќе биде многу полесно да се обидете да ги вратите оштетените фотографии или да ги поправите.

Подолу ќе најдете цела низа алатки кои ќе ви помогнат вратете ги оштетените слики.

Поврзана статија:
Како да испраќате фотографии на Инстаграм од компјутер

Апликации за поправка на оштетени фотографии

Поправка на elвездениот Феникс JPEG 2

Оваа алатка за поправка на оштетени фотографии може да ни помогне во предложената цел, иако ќе треба да се купи со официјална лиценца. Според инвеститорот, неговиот предлог има можност за поправка на датотеки со слики што се во jpeg формат и кои се во моментов, се прикажани како оштетени или оштетени.

Elвездената Феникс JPEG Поправка 2 за враќање на оштетените фотографии

Оваа апликација може да има можност да може да ги врати информациите од овие фотографии дури и кога оперативниот систем (Виндоус) сугерира преку различни пораки, дека датотеката е целосно оштетена. Во однос на неговиот работен интерфејс, треба само да ги избереме фотографиите (оштетени датотеки) за да ги повлечеме преку интерфејсот на алатката и потоа да го притиснеме копчето за да започне процесот на обновување.

Доктор за слика

Со оваа алатка ќе имаме и можност за преземете информации од датотеки со слики, што нуди подобри алтернативи за извршување на оваа задача. Можеби поради овој аспект, тоа е дека цената на лиценцата за плаќање за неговата употреба е значително поголема од предлогот што го споменавме претходно.

Слика Доктор 2 за да ги поправите оштетените фотографии

Ефективноста на работата што ја нуди оваа алатка е голема, бидејќи не само што датотеките можат да се обноват во jpeg, но исто така и до природниот Windows (BMP), па дури и до типот PSD, да се биде оваа одлика една од најважните за оние кои работат во Adobe Photoshop или слични алатки за графички дизајн. За да бидете сигурни во нејзината работа, можете да ја тестирате алатката со датотека што е неисправна и што е многу важна, иако ќе добиете воден жиг на сликата на обновената датотека.

Без сомнение, Докторот за слика е една од најдобрите опции за вратете ги оштетените фотографии.

За да ја преземете -  Доктор за слика 2

Поврзана статија:
Како да конвертирате фотографија во цртеж

Поправка на датотеки

Всушност, оваа алтернатива е посветена на обидот да се поправат различни типови на датотеки, што првенствено не вклучува слики, туку, сосема различни формати. Првата предност е во нејзината гратитивност, да се биде првата алтернатива што треба да започнеме да ја користиме за да видиме дали нашите оштетени слики или датотеки имаат мал процент на решение.

поправка на датотеки за враќање на оштетените фотографии

Компатибилноста што ја зачувува оваа алатка се однесува на двете датотеки со слики во jpeg, како и PDF документи, музички датотеки, видео датотеки, канцелариски документи меѓу многу други алтернативи. Интерфејсот е прилично едноставен и лесен за употреба, бидејќи само треба да го најдеме местото каде што се наоѓа сликата или оштетената датотека, а потоа да го притиснеме копчето за да започне процесот на обновување.

Дали имате поправка на датотеки поправете ги оштетените фотографии?

За да ја преземете - Поправка на датотеки 2.1

PixRecovery

Оваа алтернатива за поправка на оштетените фотографии, исто така, треба да се купи со официјална лиценца. Компатибилноста е малку пообемна од она што претходните апликации го нудат иако, ориентирана само на датотеки со слики со оштетени сектори (оштетени).

PixRecovery 3

Компатибилноста се однесува на датотеки со слики во формат jpeg, bmp, tiff, gif, png и сурови, бидејќи добра алтернатива затоа што со тоа, имаме подобро поле на дејствување во третманот на овој вид проблеми.

Со која било од алтернативите што ги споменавме, можете да се обидете да ги вратите фотографиите што можеби биле сместени во некој физички медиум и чии сектори се оштетени. Многу е важно да се обидеме користете пробни верзии пред да платите за лиценца затоа што никогаш не знаете дали ќе имаме навистина ефективни резултати и покрај тврдењето што можат да го изнесат нејзините развивачи.

За да ја преземете - PixRecovery 3

Апликации за поправка на оштетени фотографии на Mac

Обнова на ellвездената Феникс

Одлична апликација, од истите програмери како и верзијата за Windows споменати погоре, што ни овозможува не само да ги повратиме сите фотографии што се наоѓаат во лоши сектори на нашиот хард диск или мемориска картичка, туку и ни овозможува да ги вратиме сите датотеки со видео или музика.

Исто така, ни овозможува да враќаме фотографии, видеа или музички датотеки што претходно сме ги избришале, така може да стане наш спас совршен за секаков вид на ситуација во која нашите сеќавања се погодени од слабиот квалитет на системот за складирање или затоа што тој бил оштетен со текот на времето.

Преземете го elвезденото Феникс обновување на фотографиите

iSkysoft Обнова податоци

Вратете ги оштетените фотографии со iSkySoft Data Recovery

Ова е друга апликација, заедно со претходната, што нуди најдобри резултати во рамките на екосистемот на работната површина на Apple. iSkysoft Data Recovery ни овозможува практично да ја повратиме секоја датотека што е во неисправен сектор на нашиот хард диск или мемориска картичка, вклучувајќи фотографии, видеа, е-пошта, документи, музички датотеки ... Исто така тој е компатибилен со кој било уред што го поврзуваме со нашиот компјутер, за да можеме да го користиме и за добивање информации од компактна камера со внатрешна меморија или од терминал за Android во кој фотографиите и видеата што треба да се обноват се наоѓаат во меморијата на уредот.

Преземете iSkysoft Обнова податоци

Обнова податоци на OneSafe

Ги финализираме опциите за враќање на оштетените слики или видеа на нашите уреди со OneSafe Data Recovery, апликација што исто така ни овозможува да поврземе кој било уред со нашиот Mac за да ги вратиме информациите што се наоѓаат во нив, без разлика дали се фотографии, видеа или документи од каков било вид.

Преземете обновување на датумот на OneSafe

Апликации за поправка на оштетени фотографии на Андроид

Екосистемот Андроид ни нуди голем број апликации кога станува збор за враќање на оштетени фотографии или какви било други корумпирани податоци од нашиот терминал, бидејќи во секое време имаме пристап до коренот на системот, нешто што не можеме да го направиме во мобилниот екосистем на Манзана. Со текот на времето, мемориите за складирање се влошуваат, особено ако не се од познати брендови, па затоа секогаш се препорачува да потрошите малку повеќе и инвестираме во нашата ментална безбедност.

Обнова на фотографии

Апликацијата Photo Recovery ни овозможува да ги вратиме фотографиите пронајдени во лоши сектори со два методи Со што ќе добиеме многу добри резултати, иако ако меморијата каде што се наоѓаат фотографиите е сериозно оштетена, ниту оваа апликација ниту која било друга не може да направи чуда. Првиот метод користи алгоритам за обновување е оној што ни нуди резултати на побрз и поефективен начин. Второто е препорачливо кога првиот не дал добри резултати како резултат на влошувањето на внатрешната меморија или SD каде што се наоѓаат сликите.

https://play.google.com/store/apps/details?id=Face.Sorter

Врати ги фотографиите

Иако е точно дека процесот на враќање на оштетените или избришаните фотографии е доста бавен, оваа апликација Тој е еден од оние што ни нуди најдобри резултати. Штом Restore Photos започне, апликацијата извршува целосно скенирање на сите опции за меморија што ги има уредот, внатрешни или надворешни. За разлика од другите апликации за кои е потребна дозвола за root, Photo Recovery прави одлична работа без таа потреба.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ado1706.restoreimage

Вратете ги избришаните слики

Враќањето на избришани слики не само што ни овозможува да ја скенираме внатрешноста на нашиот терминал во потрага по слики што сме биле во можност да ги избришеме по грешка, туку исто така се грижи и за извлекување на сите оние слики што биле оштетени од ситуацијата во меморискиот сектор каде што тие се наоѓаат. Како и претходната апликација, таа е компатибилна со сите формати на слики и не им требаат дозволи за root во кое било време за да може да си ја заврши својата работа, работа што патем прави доста ефикасно.

Вратете ги избришаните слики
Вратете ги избришаните слики
Развивач: GreatStuffApps
цена: слободен

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greatstuffapps.digdeep

Апликации за поправка на оштетени фотографии на iPhone

Мобилниот екосистем на „Епл“ никогаш не бил окарактеризиран како еден од најотворените на пазарот, токму спротивното. Да имаме можност да пристапите до коренот на нашиот уред е задача што останува исфрлен само на оние корисници кои прават jailbreak на вашиот уред, џеилбрејк што станува сè потешко да се постигне, бидејќи повеќето хакери кои беа посветени на оваа работа отидоа во приватниот сектор за да добијат награда за нивните истражувачки задачи за да најдат ранливост на системот. Поради ограничувањата што ни ги нуди, најдоброто нешто што можеме да направиме за да избегнеме проблем со нашиот уред и што не можеме да ги вратиме фотографиите што ги имаме на него, е да користиме услуга за складирање облак за која се грижи направете копија од секоја фотографија и видео што ги правиме.

EaseUS MobiSaver

Како да ги вратите сите изгубени податоци на iPhone и iPad

На пазарот едвај наоѓаме апликации што ни дозволуваат или барем тврдат дека ни овозможуваат да ги повратиме податоците од нашиот iPhone ако тој престанал да работи правилно. EaseUS MobiSaver, платена апликација, но тоа ни овозможува да пробаме бесплатна верзија, со која можеме вратете секаков вид на информации од нашиот уред на Apple Сè додека не е многу оштетен и дека нашиот компјутер или Mac го препознава кога го приклучува, дури и ако екранот не се вклучи или ни нуди функционалности. Благодарение на EaseUS MobiSaver можеме да закрепнеме од фотографии и видеа, контакти, историја на повици, обележувачи на Safari, пораки, потсетници, белешки ... Кога ќе ги поврземе iPhone, iPad или iPod touch на нашиот компјутер, апликацијата ќе ни понуди два обновувања опции: од резервна копија на iTunes (што сигурно сме го сториле претходно) или директно од нашиот уред.

Преземете го EaseUS MobiSaver

Дали знаете повеќе програми за поправете ги оштетените фотографии? Кој успешно сте го користеле? Кажете ни за вашето искуство и постапката што ја следевте за да ги вратите оштетените фотографии од која било причина.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

13 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Хуан Пабло dijo

  многу корисна и информативна содржина

 2.   Алберт Костил dijo

  Неверојатна алатка! Моите повеќе слики од jpg беа вратени.

  1.    Пао dijo

   Здраво Алберт, со кој од нив би можел да ги вратиш?

  2.    PC dijo

   СО КОЈА ПРОГРАМА ГИ ОБНОВИВЕТЕ СВИТЕ СЛИКИ. ШТО МЕ СЕ СЛУЧУВА ТОА САМО ГЛЕДАШ ПАРЧЕ ОД СЛИКАТА, ОСТАНАТА Е Цврста боја.

 3.   рики dijo

  никој не ми служеше. Сликите беа оштетени кога ја ставив SD-картичката на фотоапаратот во компјутерот, се расипа и морав да ја извадам, кога повторно ги поврзав оштетените фотографии. прегледникот на слики во Windows ми кажува невалидна слика.

 4.   Куп dijo

  Рики ми се случи истото, микро SD ги оштети моите фотографии и видеа, одобрени со многу програми, но сите тие се за да ги повратат избришаните фотографии, а не да ги враќаат оштетените фотографии од микро СД… .. Ако некој знае како да ги поправи оштетените фотографии , помогни ми.Тие се фотографии од роденденот на моите две внуци и јас многу би ги ценел

 5.   Куп dijo

  Рики ми се случи истото, микро SD ми ги оштети фотографиите и видеата, тоа е тестирано со многу програми, но сите се за враќање на избришани фотографии, а не за обновување на оштетени фотографии од микро СД… .. Ако некој знае како за да ги поправам оштетените фотографии, помогни ми.Тие се фотографии од роденденот на моите две внуци, многу би ги ценел

  1.    Кармен роза dijo

   Здраво, истото што ти се случи само што се случи со фотографиите на картичката да ја пренесеш на компјутер, таа се рестартираше сама по себе и не можам да ги отворам фотографиите, и без оглед колку програми не прават ништо, јас сум разочаран, најде програма за враќање на вашите фотографии, би ја ценел ако можете да ми помогнете, ви благодарам

 6.   Абрахам dijo

  здраво во мојот случај, фотографиите се отвораат со прегледувачот на прозорци, но на фотографиите се појавуваат сиви ленти или гребнатини што ми требаат, но ниту една од програмите не го решава

 7.   Луис Мигел Копа арии dijo

  Како што сакав повторно да ги користам моите фотографии, му дадов да се префрли на мемориската картичка, а сликите излегоа со знак амирацион и црни и неколку х парчиња што можам да ги направам xfavor ми помогне xfa xfa пријатели и пријатели, фотографиите се многу важни xfavor

 8.   Педро dijo

  4 бесплатни апликации, но пазете се, мора да ја купите платената лиценца за да ги користите xD

 9.   Dani dijo

  СИТЕ се платени, никој не е бесплатен, во сите треба да платите и згора на тоа, најверојатно е дека се бескорисни ...

 10.   SANTIAGO dijo

  200 МБ БЕСПЛАТНО ВО БЕСПЛАТНО ОБНОВУВАЕ СО ПОДАТОЦИ НА СД, МНОГУ ДОБРА ПРОГРАМА И ИМА СЛИЧНО И ВО СОФТОНИК, ОВА ВИ ОДМОУВА ДА ОБНОВИТЕ 200 МБ ПОВЕЕ. ДВЕТЕ ПРОГРАМИ СЕ ВО СОФТОНИК.