Gmail за Android веќе ни овозможува да го вратиме испраќањето е-пошта

Слика на Gmail

Сигурно на повеќе од вас ви се случило пред да прочитате е-пошта да проверите дали е напишано правилно и дали ги покажува сите информации што сакавме да ги споделиме, по грешка, кликнавме на копчето за испраќање и ние сме принудени да испратиме друга е-пошта. Исто така, веројатно е дека во одреден момент на замаеност, сме напишале нешто за што брзо се каеме.

Google додаде преку Google Labs во 2009 година, можноста да биде во можност откажете при испраќање е-пошта еднаш го погодивме копчето. Оваа одлика стигна до сите корисници во 2015 година преку веб-услугата. Оваа иста опција дојде една година подоцна во мобилната апликација Gmail за iOS, но од сега немаше знак дека гигантот за пребарување има намера да го додаде во верзијата Gmail за Android.

Иако подоцна отколку што може да очекувате, можноста да го откажете испраќањето е-пошта што веќе сме ја испратиле Сега е достапна преку апликацијата Gmail за Android. Како прво, мора да имаме предвид дека оваа опција е достапна само во текот на првите 10 секунди што изминаа откако кликнавме на копчето за испраќање, па ако истече тоа време, повеќе нема да можеме да сториме ништо за да ја откажеме пратката на пораката.

За да го откажете или вратите испраќањето на порака, треба само да погледнеме во долниот дел на екранот, каде што пораката Испратена (лев дел) и Врати (десен дел) ќе бидат прикажани во црна лента. Кога кликнувате на второто, се додека таа порака е прикажана, можеме да ја испратиме е-поштата повторно до нацрти, или да ја прегледаме или трајно да ја избришеме ако сметаме дека содржината што ја напишавме не е многу добра идеја.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.