के हुन्छ यदि मैले कसैलाई इन्स्टाग्राममा रोक्छु

गृह इन्स्टाग्राम जब कसैले तपाईंलाई धेरै दिन्छ लाइक y टिप्पणीहरू इन्स्टाग्राममा, वा तपाईंले नचिनेका मानिसहरूलाई उल्लेख गरिरहनुहोस्, कहिलेकाहीँ तपाईं बोर हुनुहुन्छ र प्रयोगकर्तालाई ब्लक गर्ने निर्णय गर्नुहुन्छ। तर यसको अर्थ के हो? तपाईंले उसलाई अवरुद्ध गर्नुभएको व्यक्तिलाई थाहा छ? के तपाइँ अनावश्यक सूचनाहरू प्राप्त गर्न रोक्नुहुनेछ?

यदि मैले कसैलाई इन्स्टाग्राममा ब्लक गरे भने के हुन्छ भन्ने प्रश्नमा, हामी तपाईंलाई जवाफ दिनेछौं, र उक्त सामाजिक सञ्जालका लागि अन्य विकल्पहरू।

के हुन्छ यदि मैले कसैलाई इन्स्टाग्राममा रोक्छु सुरुमा, इन्स्टाग्रामले एक व्यक्तिलाई ब्लक गर्न अनुमति दियो र यो थियो, तर समयको साथ यसले धेरै मध्यवर्ती अंकहरू प्राप्त गर्यो किनभने सबै कुरा कालो र सेतो हुँदैन। विकल्पहरू पनि प्रतिबन्धित गर्न र खाताहरू म्यूट गर्न थालेका छन्, जसले अन्तरक्रियाहरू पनि सीमित गर्दछ, तर पूर्ण रूपमा अवरुद्ध गर्ने रूपमा होइन।

यदि तपाइँसँग इन्स्टाग्राममा कसैलाई ब्लक, प्रतिबन्ध र म्यूट गर्दा के हुन्छ बीचको भिन्नताको बारेमा प्रश्नहरू छन् भने, यहाँ एक ब्रेकडाउन छ।

इन्स्टाग्राममा कसैलाई के ब्लक गर्दैछ?

कसैलाई इन्स्टाग्राममा रोक्नुहोस्

को अवधारणा bloquear भेद गर्न सजिलो छ किनभने यसको अर्थ छ गम्भीर रूपमा अर्को व्यक्तिसँग जडान काटियो। तपाईंले इन्स्टाग्राममा कसैलाई ब्लक गरेपछि, तिनीहरूले तपाईंलाई सन्देश वा टिप्पणीहरू पठाउन, तपाईं अनलाइन हुनुहुन्छ वा छैन भनी हेर्न वा तपाईंको पोष्टहरू वा कथाहरू हेर्न सक्षम हुने छैनन्।

ब्लकले दुबै तरिकाले काम गर्दछ र तपाईले ब्लक नहटाउँदासम्म व्यक्तिको पूर्ण प्रोफाइल हेर्न सक्षम हुनुहुने छैन। इन्स्टाग्रामले अरूलाई सूचित गर्दैन कि तपाईंले तिनीहरूलाई अवरुद्ध गर्नुभएको छ, यद्यपि जब तपाइँ गर्नुहुन्छ यो स्पष्ट छ किनभने तपाइँको खाता रहस्यमय रूपमा गायब हुन्छ। तपाईंले ब्लक गर्नुभएका खाताहरूबाट टिप्पणीहरू र लाइकहरू गायब हुनेछन् र तपाईंले ब्लक हटाउनुभयो भने पनि फेरि देखिने छैनन्।

मैले इन्स्टाग्राममा कसैलाई ब्लक गर्दा के हुन्छ?

इन्स्टाग्राम मनपर्दछ

जब तपाइँ इन्स्टाग्राम एपमा कसैलाई ब्लक गर्नुहुन्छ, तपाइँ केवल तिनीहरूको खाता ब्लक गर्न, वा तिनीहरूको हालको खाता र तिनीहरूले सिर्जना गर्ने कुनै पनि नयाँ खाताहरू रोक्न सक्नुहुन्छ। व्यक्तिले ब्लकको बारेमा कुनै सूचना प्राप्त गर्ने छैन।

अनि लाइक, कमेन्ट, मेन्सन आदिको बारेमा के हुन्छ?

मनपर्‍यो र टिप्पणीहरू

  • जब तपाइँ एक प्रयोगकर्ता ब्लक गर्नुहुन्छ, तिम्रो मलाई यो मन पर्छ y टिप्पणीहरू तिनीहरूलाई तपाईंको फोटो र भिडियोहरूबाट हटाइनेछ। व्यक्तिलाई अनब्लक गर्नाले तपाईलाई उनीहरूको अघिल्लो लाइक र टिप्पणीहरू पुनर्स्थापना गर्न अनुमति दिने छैन।
  • तपाईंले अवरुद्ध गर्ने मानिसहरू अझै पनि तपाईंको हेर्न सक्छन् मलाई यो मन पर्छ y टिप्पणीहरू सार्वजनिक खाताहरू वा तिनीहरूले फलो गर्ने खाताहरूद्वारा साझा गरिएका पोस्टहरूमा।

उल्लेख र ट्यागहरू

  • यदि तपाईंले कसैलाई ब्लक गर्नुभयो भने, त्यो व्यक्ति तपाईंको प्रयोगकर्ता नाम उल्लेख गर्न वा तपाईंलाई ट्याग गर्न सक्षम हुनेछैन.
  • यदि तपाईंले कसैलाई रोक लगाउनुभयो र आफ्नो प्रयोगकर्ता नाम परिवर्तन गर्नुभयो भने, त्यो व्यक्तिले तपाइँको नयाँ प्रयोगकर्ता नाम थाहा नभएसम्म तपाइँलाई उल्लेख गर्न वा ट्याग गर्न सक्षम हुने छैन।

सन्देशहरू

  • जब तपाइँ कसैलाई ब्लक गर्नुहुन्छ त्यो व्यक्तिसँगको कुराकानी जारी रहनेछ प्रत्यक्ष, तर तपाईंले उसलाई सन्देशहरू पठाउन सक्षम हुनुहुने छैन।
  • यदि तपाईंले समूहमा सन्देश साझा गर्नुभयो र तपाईंले त्यसमा कसैलाई ब्लक गर्नुभयो भने, तपाईं समूहमा रहन वा समूह छोड्न चाहनुहुन्छ भनेर सोध्ने संवाद देखा पर्नेछ। यदि तपाईंले समूहमा रहन निर्णय गर्नुभयो भने, तपाईंले ब्लक गरेका व्यक्तिहरूबाट सन्देशहरू हेर्न सक्नुहुन्छ।
  • यदि तपाईंले ब्लक गर्नुभएका मानिसहरूले तपाईंलाई प्रत्यक्ष सन्देशहरू पठाउँछन् भने, तपाईंले तिनीहरूलाई प्राप्त गर्नुहुने छैन। यदि तपाईंले पछि अनलक गर्नुभयो भने तिनीहरू पनि डेलिभर हुने छैनन्।
  • तपाईंले कसैलाई ब्लक गरेपछि, यदि त्यो व्यक्ति तपाईंको इन्स्टाग्राम खातामा लग इन छ भने, त्यो व्यक्ति तपाईंले सिर्जना गरेको कोठामा सामेल हुन सक्षम हुनेछैन।
  • यदि तपाईंले ब्लक गरिरहनुभएको व्यक्तिसँग धेरै इन्स्टाग्राम वा फेसबुक खाताहरू छन् भने, तपाईंले प्रत्येक खाता ब्लक गर्न आवश्यक हुन सक्छ।
  • यदि तपाईंको Facebook खाता खाता केन्द्रमा सेटअप गरिएको छैन भने, तपाईंले ब्लक गर्नुभएको खाताले अझै पनि तपाईंको Facebook खातालाई सन्देश वा कल गर्न सक्छ, जबसम्म तपाईंले Facebook मा पनि ब्लक गर्नुभएको छैन।

यदि तपाइँ कसैलाई ब्लक गर्न चाहनुहुन्न भने, तपाइँ तिनीहरूलाई अनुयायीको रूपमा हटाउन सक्नुहुन्छ वा तपाइँलाई तपाइँको मा टिप्पणी गर्नबाट रोक्न सक्नुहुन्छ
फोटो र भिडियोहरू।

  • यदि तपाईं अब कसैलाई अवरुद्ध गर्न चाहनुहुन्न भने, तपाईले त्यो व्यक्तिलाई अनब्लक गर्न सक्नुहुन्छ.

इन्स्टाग्राममा कसैलाई म्यूट गर्नुहोस्

इन्स्टाग्राममा कसैलाई म्यूट गर्नुहोस्

मौन यो सबैभन्दा हल्का प्रतिबन्ध हो र प्राविधिक रूपमा धेरै कडा छैन। के परिवर्तन भएको छ त्यो खाताबाट पोष्टहरूको दृश्यता हो, चाहे तिनीहरू नियमित पोस्टहरू वा कथाहरू हुन्। मेरो मतलब, यो एक प्रकार्य हो जब तपाइँ यो व्यक्तिले के पोस्ट गर्दछ हेर्न चाहनुहुन्न।
तपाईंले म्यूट गर्नुभएका खाताहरूले अझै पनि तपाईंका पोस्टहरू, टिप्पणीहरू र सन्देशहरू हेर्न सक्छन्, उनीहरूलाई थाहा छैन कि तपाईंले तिनीहरूलाई म्युट गर्नुभयो, तर उनीहरूले बताउन सक्छन् कि तपाईंले उनीहरूको पोस्टहरूसँग कहिल्यै अन्तर्क्रिया गर्नुभएको छैन। इन्स्टाग्राम म्यूट वा अनम्युट गर्ने विधि धेरै सरल छ:

  • तपाईंले मौन गर्न चाहनुभएको व्यक्तिको प्रोफाइल प्रविष्ट गर्नुहोस्
  • मा क्लिक गर्नुहोस् अनुसरण गर्दै
  • विकल्पमा क्लिक गर्नुहोस् मौन
  • र अन्तमा, बाकस जाँच गर्नुहोस् (पोस्ट वा कथा) तपाई के चुप लाग्न चाहनुहुन्छ

इन्स्टाग्राममा कसैलाई प्रतिबन्ध लगाउनुहोस्

इन्स्टाग्राममा कसैलाई प्रतिबन्ध लगाउनुहोस्

हामी त्यो भन्न सक्छौं को विकल्प प्रतिबन्ध गर्न यो मौन र अवरुद्ध बीचको बीचको मैदान हो। तपाईंले प्रतिबन्धित खाताहरूले अझै पनि तपाईंलाई लेख्न र तपाईंलाई टिप्पणीहरू र सन्देशहरू पठाउन सक्छ, तर सन्देशहरू अनुरोधको रूपमा पठाइन्छ र तपाईंले तिनीहरूलाई अनुमोदन नगरेसम्म टिप्पणीहरू देखिने छैनन्। यो खातालाई बेवास्ता गर्नु जस्तै हो।

तपाईंले प्रतिबन्धित खाताले तपाईं अनलाइन हुनुहुन्छ वा तपाईंले सन्देशहरू पढ्नुभएको छ कि छैन हेर्न सक्षम हुने छैन, तर अझै पनि तपाईंका पोस्ट र कथाहरू देख्नेछन्। तपाईंले तिनीहरूको खाता प्रतिबन्धित गर्नुभएको छ कि छैन भनेर उनीहरूले थाहा पाउन सक्दैनन्, तर उनीहरूले पढ्ने रसिद नपाउँदा वा उनीहरूले तपाईंलाई वा लाइन नदेखेपछि बताउन सक्छन्। इन्स्टाग्राम खाता प्रतिबन्ध गर्न:

  • तपाईंले प्रतिबन्ध लगाउन चाहनुभएको खाता प्रविष्ट गर्नुहोस्
  • थिच्नुहोस् menu
  • विकल्पमा क्लिक गर्नुहोस् प्रतिबन्ध गर्न

म आशा गर्दछु कि के हुन्छ यदि तपाईंले इन्स्टाग्राममा कसैलाई ब्लक गर्नुभयो भने यो लेख तपाईंको लागि उपयोगी भएको छ, र तपाईंलाई सामाजिक सञ्जालहरूमा केही व्यक्तिहरूसँग द्वन्द्वबाट बच्न मद्दत गर्दछ।


लेखको सामग्री हाम्रो सिद्धान्तहरूको पालना गर्दछ सम्पादकीय नैतिकता। त्रुटि क्लिक गर्न रिपोर्ट गर्नुहोस् यहाँ.

टिप्पणी गर्न पहिलो हुनुहोस्

तपाइँको टिप्पणी छोड्नुहोस्

तपाईंको ईमेल ठेगाना प्रकाशित हुनेछैन।

*

*

  1. डाटाका लागि उत्तरदायी: मिगुएल gelन्गल ग्याटन
  2. डाटाको उद्देश्य: नियन्त्रण स्पाम, टिप्पणी प्रबन्धन।
  3. वैधानिकता: तपाईंको सहमति
  4. डाटाको सञ्चार: डाटा कानुनी बाध्यता बाहेक तेस्रो पक्षलाई सूचित गरिने छैन।
  5. डाटा भण्डारण: डाटाबेस ओसीन्टस नेटवर्क (EU) द्वारा होस्ट गरिएको
  6. अधिकार: कुनै पनि समयमा तपाईं सीमित गर्न सक्नुहुनेछ, पुन: प्राप्ति र तपाईंको जानकारी मेटाउन।

<--seedtag -->